94 % českých uživatelů inteligentních řešení pro vytápění Netatmo ušetří na energiích

Jaké jsou nejnovější údaje týkající se vytápění v domácnostech? 

Co si myslí uživatelé? 

 Jaká jsou inteligentní řešení pro vytápění? 

Praha, 20. listopadu 2019 – Průměrná roční energetická náročnost českých domácností klesá, hlavně díky zateplení nebo výměně oken. I přesto Češi spotřebují na vytápění dvě třetiny veškerých energií, které vyčerpají. V roce 2018 tak v průměru zaplatila česká domácnost za vytápění 14 až 16 tisíc korun ročně. Inteligentní řešení vytápění často mohou dopomoci ke značným úsporám ve vytápění. 

Díky inteligentním řešením pro vytápění od značky Netatmo ušetří uživatelé na energiích a nemusejí si přitom lámat hlavu. 94 % uživatelů v České republice si povšimlo nižších částek na ročním účtu za vytápění. Řešení Netatmo dále nabízejí možnost lépe řídit teplotu v domácnosti a dosáhnout tak ideálního komfortu – 99 % českých uživatelů tak pociťuje vyšší pohodlí. 

Dálkové ovládání 

Inteligentní termostat a Inteligentní termostatické hlavice Netatmo lze ovládat na dálku. Uživatelé mohou nastavit teplotu ze svého mobilního telefonu, což je ideální například v případě, když se děti vrátí dříve ze školy.

Martin chtěl mít více možností, jak každý den ovládat vytápění v domácnosti, a proto se rozhodl pro inteligentní řešení pro vytápění Netatmo. 

„Máme dvě děti a náš denní program se neustále mění. Velmi často musíme měnit nastavení vytápění, například když se vracíme domů dříve než obvykle. Díky aplikaci Energie můžeme zapnout topení ještě na cestě domů, a tak nám po příjezdu už nikdy nebude zima.“

Úspora na spotřebě energií

Řešení Netatmo fungují na základě plánu vytápění, který je přizpůsobený životnímu rytmu členů domácnosti – topení se zapne, jen když je to skutečně potřeba. Když obyvatelé odcházejí z domova, vytápění se ztlumí, aby tak nedocházelo ke zbytečnému plýtvání. Před návratem se topení naopak znovu zapne a členové domácnosti tak vstoupí do příjemně vyhřátého obydlí.  

K tomuto plánu lze přidat režimy „Mimo domov“ a „Ochrana před zamrznutím“, které uzpůsobí plán vytápění situaci, kdy uživatelé odjedou na několik dní pryč. Díky těmto funkcím můžete optimalizovat vytápění beze strachu, že se to projeví na faktuře. 

Optimální komfort 

Díky funkci Auto-Adapt jsou produkty Netatmo schopny naplánovat zapnutí vytápění podle úrovně izolace budovy nebo venkovní teploty a zaručit vám tak vhodnou teplotu ve správnou chvíli. 

Právě tyto možnosti využil při montáži inteligentních řešení pro vytápění Netatmo Jan: 

„Bydlím ve staré budově, která se vytápí velmi pomalu. Termostat Netatmo bere v potaz tepelné vlastnosti budovy a venkovní teplotu, což pro mě představuje skutečně přidanou hodnotu.“

Přídavné inteligentní termostatické hlavice dávají uživatelům možnost nastavit program vytápění pro jednotlivé místnosti. Uživatelé tak mohou nastavit, aby se vytápění v koupelně spustilo ještě předtím, než se probudí, ale ve zbytku obydlí zůstalo vypnuté.

David, který vlastní Inteligentní termostat Netatmo a Přídavné inteligentní termostatické hlavice, tak nyní může řídit teplotu ve své domácnosti ještě přesněji. 

„Rozhodli jsme se pořídit Přídavné termostatické hlavice, jelikož některé místnosti byly orientovány jiným směrem. Od chvíle, kdy jsme je namontovali, pociťujeme rozdíl v teplotách mezi jednotlivými pokoji. Celá domácnost je skvěle vyhřátá.“

Cena a dostupnost 

Netatmo inteligentní termostat se prodává za 4999,99 Kč, Přídavná inteligentní termostatická hlavice za 1999,99 Kč. Balíček pro dálkové vytápění lze zakoupit za 5499,99 Kč. 

Výrobky Netatmo je možné zakoupit prostřednictvím e-shopu na www.netatmo.cz, www.alza.cz a dalších.

Aplikace Netatmo Energy je zcela zdarma a je kompatibilní s telefony iPhone s operačním systémem iOS 9 a vyššími verzemi a smartphony Android s operačním systémem 5.0 a vyššími. Aplikace Netatmo Energy Web App je k dispozici pro počítače Mac a PC.

O společnosti Netatmo

Společnost Netatmo se specializuje na chytrou elektroniku. Vyvíjí intuitivní a designovou spotřební elektroniku, která uživatelům nabízí bezpečnější, zdravější a pohodlnější domov. Chytrá řešení přináší i do privátní sféry. Svého cíle dosahuje Netatmo dodržováním čtyř závazků, které tvoří DNA společnosti.

  • Současný design: žádná zastarávání
  • Soukromí: garantujeme ochranu dat
  • Užitečnost a spolehlivost: naše produkty usnadňují život
  • Ohleduplná upozornění: oznámení posíláme jen když je to opravdu důležité

Od roku 2012 uvedla společnost Netatmo na trh třináct zařízení a příslušenství, které splňují hlavní požadavky chytré domácnosti. Nabízí různá řešení pro automatizaci domova a usnadňuje život od svého prvního produktu v roce 2012 po současnost.

Ve spolupráci s předními značkami ve stavebnictví rozvíjí Netatmo možnosti integrace inovativního řízení chytré domácnosti do infrastruktury obytných domů. Díky této strategii Netatmo přináší do bydlení nové zážitky a jednoduchost.

V listopadu 2018 se společnost Netatmo připojila ke skupině Legrand, světovým odborníkům v oblasti elektrické a digitální infrastruktury budov.

Netatmo, stejný domov, jen chytřejší.