Zájem o digitální novoročenky každý rok stoupá

Již třetím rokem nabízí společnost Webnode službu vytvoření vlastního PFka pomocí webové aplikace. Jednoduše ho vytvoříte pomocí připravených šablon a rozešlete svým známým. Ušetříte tak čas, i peníze.

Novoroční přání mají v České republice silnou tradici. Papírová novoročenka s přáním do dalšího roku se stala populární už v průběhu 19. století. Významným popularizátorem byl v první polovině 19. století hrabě Karel Chotek z Chotkova a Vojnína. Z francouzského „pour féliciter“, tedy pro blahopřání, údajně vytvořil dnes dobře známou zkratku PF. Novoročenky se staly alternativou k přání šťastných a veselých Vánoc, a také možná jakousi omluvou, že jste nestihli osobní návštěvu. 

Zatímco dříve převažovala přání papírová, dnes má již většina digitální podobu. Mají totiž hned několik výhod. Vytvoříte je klidně na poslední chvíli, je snadné je poslat většímu poštu lidí a jejich poslání vás nic nestojí. Popularitu digitálních přání ostatně potvrzují i vyhledávače a také interní statistiky společnosti Webnode, díky které si můžete novoročenku vyrobit. 

„Před koncem roku jsme vždy pravidelně dostávali řadu dotazů, zda náš systém neumí vytvořit novoroční přání. Proto jsme vytvořili webový projekt, který umožňuje snadno a rychle si pěkné přání naklikat,“ vysvětluje za Webnode Slawomír Budziak, vedoucí zákaznické podpory. V prvním roce vytvořili Češi přes 1.000 elektronických přání, v loňském jich bylo více než 1.500. 

Na stránce https://www.webnode.cz/vytvorit-pf/ jsou předpřipravené vánoční a novoroční šablony, nástroj však uspokojí i kreativce, kteří se chtějí odlišit. Ti si šablonu mohou zcela předělat, použít vlastní fotografie a obrázky nebo změnit barvy. Šablony je možné upravit také na mobilních zařízeních, takže přání vytvoříte jednoduše jen s pomocí telefonu nebo tabletu. Přání lze doprovodit i videem, seznamem předsevzetí nebo třeba odpočtem času do Nového roku. Stačí si vybrat stylové PF, upravit ho podle svých představ a odeslat na e-mail adresáta nebo ho sdílet na sociálních sítích. 

https://www.webnode.cz/vytvorit-pf/ 

O Webnode

Společnost Webnode je na českém trhu od roku 2008. Dnes za jejím chodem stojí více než 100 lidí, kteří se starají o bezproblémovou činnost všech stránek. Webnode nabízí vlastní doménu, hosting a množství moderních a stylových šablon, které si podle své potřeby přizpůsobí každý uživatel sám. Jediné, co potřebujete, je připojení k internetu. Díky jednoduchému uživatelskému prostředí si můžete svojí osobní stránku, internetový obchod anebo firemní prezentaci vytvořit i z pohodlí domova. V Česku na této platformě funguje přibližně 2,9 milionů webových stránek. V roce 2018 jich přibylo přibližně 200 tisíc. Více informací najdete na www.webnode.cz.