Konference INSPO o technologiích pro osoby se specifickými potřebami je inspirativní i pro vystavovatele

Praha, 4. února 2020 – Stejně jak postupně stále roste počet účastníků konference INSPO, přibývá také vystavovatelů. Vše nasvědčuje tomu, že jubilejní 20. ročník, který se uskuteční 28. března v Kongresovém centru Praha, překoná loňský rekord 38 organizací, které předvedly širokou škálu pomůcek, aplikací, programů a služeb pro uživatele s různým zdravotním postižením. Nebude mezi nimi chybět ani olomoucká společnost PETIT, jejíž představitel Jiří Menšík tvrdí, že INSPO je nejlepší možnost, jak se seznámit se současnými trendy ICT pro lidi s postižením.

Konference INSPO se aktivně účastníme od jejích počátků. Na této akci jsme se mohli vždy setkat s velkým množstvím lidí zapálených do technologií, které mohou lidem s postižením usnadnit život. Účastníci konference se zde mohou seznámit s novinkami a na vlastní kůži si je i vyzkoušet. Konference je inspirativní pro všechny zúčastněné a mnohdy jsme zde získali cenné podněty, které jsme pak použili při vývoji našeho software,“ říká Jiří Menšík. 

K tradičním vystavovatelům patří také výrobní družstvo invalidů Spektra. „Na konferenci se setkáváme s návštěvníky z řad odborné veřejnosti a je to pro nás výborná příležitost, jak navázat nové kontakty. A to tím spíše, že význam konference INSPO rok od roku stoupá,“ uvádí Tereza Vernerová.  

Ve výstavní části se objeví ale i několik nováčků, například Výbor dobré vůle – Nadace Olgy Havlové. Ten nabídne informace o podmínkách, za kterých mohou získat lidé se zdravotním postižením stipendium nebo pomáhající organizace grant. 

Seznam všech dosud potvrzených vystavovatelů i program konference se nachází na www.inspo.cz/inspo-2020. Zatímco program je již zaplněn, ve výstavní části ještě zbývá volný prostor. Zájemci se mohou hlásit na info@helpnet.cz

Pro účastníky je důležitá informace, že do 15. února platí zvýhodněné ceny 500 Kč, účastníci 

s průkazem ZTP, ZTP/P a TP a jejich osobní asistenti zaplatí jen 250 Kč.  Přihlásit se mohou na www.inspo.cz/registrace