TAKTIK uzavřel smlouvu o spolupráci s Attivo Networks

Společnost Taktik, dodavatel řešení pro hyperkonvergovanou infrastrukturu, datová úložiště a pokročilou bezpečnost, uzavřela smlouvu s Attivo Networks. Americká firma Attivo Networks je výrobcem řešení pro komplexní ochranu vnitřní sítě, cloudu a detekci průniků do poboček na základě vytvoření falešné infrastruktury, založené na reálných systémech zákazníka.

Pomocí nástrojů a návnad se veškeré útoky vedené na infrastrukturu zákazníka přesměrovávají do falešného prostředí. Zákazník je tak chráněn proti cíleným útokům, malwaru/ransomwaru, Zero-Day a tzv. „man in the middle“ útokům. Jedná se o nejmodernější řešení tzv. „technologie klamu“, které ve světě využívají banky, pojišťovny, státní organizace, zdravotnická zařízení, organizace s kritickým množstvím IoT, PLC a SCADA systémů a organizace, které si potřebují chránit svoje know-how a výrobní procesy.

Díky uzavřené smlouvě o partnerství přináší Taktik toto řešení na český, slovenský a maďarský trh. Vzhledem k jeho zkušenostem byla volba při hledání partnera jednoznačná., Taktik se stává prvním certifikovaným partnerem Attivo Networks pro oblast střední a východní Evropy, kde je obchodně aktivní. Na starosti bude mít obchod, marketing i podporu našich řešení“, říká Mark Howell, vicepresident Attivo Networks pro UK a Irsko.

Attivo Networks rozšiřuje naše portfolio pokročilých bezpečnostních produktů, které umíme zákazníkům nabídnout. Zajímavé na tomto řešení je, že díky přesměrování útoku má zákazník čas na jeho detekci, analýzu či případnou blokaci. Zároveň nabízí integraci s dalšími bezpečnostními produkty“, dodává Petr Belatka, CEO Taktik. 

O společnosti TAKTIK

Ryze česká společnost TAKTIK se specializuje na netradiční novátorské technologie a řešení pro velké zákazníky. V portfoliu společnosti jsou zastoupeny unikátní technologie pokrývající oblasti bezpečnosti (Palo Alto Networks. Symantec), archivace, životního cyklu dat a optimalizaci datových center. Specializací společnosti je hyperkonvergovaná infrastruktura, kde nabízí díky technologiím Nutanix, Lenovo, Cohesity a ExaGrid ucelené řešení datových center. V rámci projektů je dodáván návrh architektury řešení i její případné ověření v rámci POC (proof of concept) přímo v prostředí zákazníka. Více na www.taktik.cz

O společnosti Attivo Networks

Attivo Networks se sídlem v Kalifornii byla založena v roce 2011 a od roku 2014 poskytuje produkt pro komplexní „klamavou“ platformu, která v reálném čase detekuje narušení uvnitř firemních sítí, v datových centrech a specializovaných prostředích, jako je SCADA Industrial Control System (ICS), Internet of Things (IoT) a Point of Sales (POS). Řešení Attivo je založeno na předpokladu, že ani ty nejlepší bezpečnostní systémy nedokážou zabránit všem útokům. Na rozdíl od systémů prevence se Attivo zaměřuje na okamžitou detekci a zastavení útočníka uvnitř sítě. Více na: https://attivonetworks.com/