Nová nabíjecí stanice pro elektromobily na parkovišti prodejny Lidl v Písku v ulici Nádražní

V Písku je od tohoto týdne v provozu nová nabíjecí stanice pro elektromobily. Zákazníci prodejny Lidl ji mohou využívat zcela zdarma a během svých nákupů dobít svůj elektromobil.


Nová nabíjecí stanice je umístěna přímo na parkovišti nové prodejny v ulici Nádražní a je k dispozici všem zákazníkům. Usnadní tak cesty majitelů elektromobilů v Jihočeském kraji.

Zákazníky může potěšit i informace, že nabíjecí stanice využívá elektrickou energii, která pochází z obnovitelných zdrojů. Mohou si tedy být jisti, že skutečně načerpají zelenou energii a navíc zdarma. Jde o další krok společnosti Lidl směrem ke zdravějšímu životnímu prostředí.

Nabíjecí stanice umožňuje dobíjet 2 vozidla současně maximálním dobíjecím výkonem 22 kW střídavého proudu. Nabíjení umožňuje nabití baterie z 0 na 50 %  za pouhou půlhodinu, což je ideální čas na nákup. Navíc používání stanice je velmi jednoduché. Dobíjet si tu elekromobil bude možné v průběhu otevírací doby prodejny. Tato stanice je proto vhodná pro všechny typy elektromobilů dostupné na trhu.

Písecká prodejna je po Praze, Brně, Ostravě, Pruhonicích, Pardubicích, Horoměřicích, Hradci Králové již osmou prodejnou Lidl s nabíjecí stanicí.

Další příspěvkem Lidlu k elektromobilitě je v případě písecké prodejny zprovoznění dvou dobíjecích stojanů na elektrokola.