Prodej a pronájem nemovitostí ve virtuální realitě? Nyní i s podporou odborníků!

Maxima Reality navazuje spolupráci se Somnium Space

Praha (CZ) – 27. dubna 2020

Maxima Reality, jedna z předních realitních kanceláří v Čechách a Somnium Space, platforma virtuální reality postavená na blockchainu Ethereum oznamují oficiální partnerství s cílem přiblížit realitní trh ve virtuální realitě (VR) široké veřejnosti. Jedná se o vůbec první spolupráci podobného druhu. V Somnium Space už nyní působí řada společností z celého světa, které své pozemky využívají jako virtuální sídla, meeting roomy či reklamní plochy. Běžně se zde draží stavební parcely v řádu tisíců dolarů, naposledy padl rekord před týdnem, když se prodala jedna virtuální Estate za rekordních 27.500$ (700 000 Kč). S prodejem a se správou zde bude nyní pomáhat Maxima Reality.

Náhled do Somnium Space VR světa a označena virtuální Estate která se prodala za rekordních 700.000 Kc. 

Maxima Reality i Somnium Space věří v budoucnost vlastnictví a správu pozemků a nemovitostí ve virtuální realitě. Chtějí proto široké veřejnosti nabídnout ještě lepší uživatelský zážitek z virtuální reality a přenést zajeté obchodní modely do virtuálního světa. „Maxima Reality jako přední hráč na realitním trhu v České republice pomůže do našeho virtuálního světa přenést své hluboké znalosti a zkušenosti z trhu. Díky jejím odborníkům umožníme občanům Somnia Space dostat ekonomiku v našem světě na další úroveň,“ říká Artur Sychov, zakladatel a CEO Somnium Space.

V rámci virtuálního světa nabídne Maxima Reality několik oficiálních služeb. Konkrétně bude v Somnium Space pronajímat parcely nebo poskytovat profesionální architektonické služby pro majitele pozemků VR. Zároveň se na ni mohou lidé obrátit, pokud budou potřebovat klasické makléřské služby. Těmi bude Maxima ve hře propojovat prémiové kupující a prodávající uživatele. „Poskytovat naše profesionální služby i ve virtuální realitě pro nás představuje velikou příležitost, kterou vnímám jako důležitý krok v našem rozvoji. Už delší dobu sleduji realitní dění v rámci Somnium Space, které nabírá na síle. Uskutečňují se zde obchody na vysoké úrovni se zajímavými transakcemi. Moc se na tuto ojedinělou spolupráci těším,“ uvádí Vladimír Zuzák, generální ředitel Maxima Reality. Aktuálně Maxima nakupuje v Somnium Space digitální pozemky, kde plánuje vybudovat svou virtuální centrálu a nabízet ukázky budov ve virtuální realitě.

Už nyní v Somnium Space aktivně funguje zhruba tisíc stálých a vracejících se uživatelů, celkový počet stažení dosáhl 50 tisíc. Obrat Somnium ekonomiky stále roste, uživatelé, kteří denně nakupují a prodávají pozemky a herní assety generují přes 2,5 milionu korun týdně. Působí zde i řada značek, jako Pimax, výrobce VR feadsetu, pozemky tu má nakoupené i pražská firma VRgineers a řada dalších malých a středních podniků z celého světa. Své pozemky využívají jako virtuální sídla, meeting roomy či reklamní plochy. Pozemky se zde běžně draží v řádu několika tisíc dolarů. Doteď zde ale chyběla renomovaná realitní kancelář, která by nemovitosti spravovala. Uživatelé mohou své požadavky ohledně VR nemovitostí zasílat na email somniumspace@maxima.cz.

O společnosti Somnium Space

Somnium Space je VR svět postavený na blockchain technologii, svět, kde si kdokoliv může koupit pozemky, stavět nebo importovat objekty a snadno zpeněžit své vize a nápady. Naší dlouhodobou vizí je vytvoření virtuálního prostředí, které doplní naši realitu a je plné nových zážitků a možností seberealizace. Somnium Space je svět dostupný napříč všemi platformami, umožňuje uživatelům zažít jeden, neustále se rozšiřující, svět, který je tvořen uživateli. V kombinaci s blockchain ekonomikou je Somnium Space prvním krokem k opravdovému “Metaverse”. 

Somnium Space funguje od roku 2017 a momentálně má centrálu v Praze. Zaměstnává lidi po celém světě a neustále hledá talentované VR a Blockchain vývojáře, kteří sdílí vizi vybudování virtuální Metaverse. 

O společnosti Maxima Reality

Maxima Reality je česká realitní kancelář, která poskytuje kompletní služby při prodeji a pronájmu nemovitostí. Za 22 let své existence pomohla více než 53 000 klientů. Jejím majitelem je od roku 2019 Vladimír Zuzák, pod jehož vedením se společnost profiluje jako realitní kancelář pro řešení životních situací. Maxima se dlouhodobě soustředí na vývoj inovativních služeb v oblasti prodeje a pronájmu nemovitostí, které zvedají úroveň českého realitního trhu. Zároveň klientům poskytuje výjimečně solidní zázemí, kde se každé nemovitosti věnuje profesionální tým sestavený z právníků, realitních a inzertních specialistů, designérů, grafiků a fotografů, finančních poradců a techniků.