Sberbank převzala do svého vozového parku elektrické vozy Škoda Citigo

Praha 28. 5. 2020 Sberbank, která dlouhodobě podporuje ekologické projekty, zařadila do svého vozového parku první plně elektrické vozy Škoda Citigo. Bezemisní auta budou využívat ke služebním jízdám zatím zaměstnanci pražské centrály, v jejímž sídle jsou k dispozici dobíjecí stanice.

„Nákupem elektrických vozů chceme dále podporovat náš odpovědný přístup k životnímu prostředí. Vozidla jsou zcela bezemisní. Naši zaměstnanci je budou využívat ke každodenním jízdám po Praze. Chceme elektrická auta pořídit i do dalších lokalit, kde působíme, především do Brna. Zatím jsme limitováni dostupností dobíjecích stanic v budově brněnské centrály,“ říká Jan Hainz, šéf komunikace a marketingu a člen správní rady Nadačního fondu Sberbank. „Elektrické vozy Škoda Citigo jsou letos prvními vozy našeho nového vozového parku. Do konce roku ještě plánujeme obměnit dalších 80 vozů z koncernu ŠKODA AUTO. Jsem ráda, že naše banka může svou objednávkou přispět k obnovení výroby po nucené koronavirové přestávce,“ doplnila Andrea Marhounová, vedoucí odboru facility banky. 

„Zájem o elektrické modely je každý rok vyšší. Loni představený model CITIGOe iV předčil naše očekávání a ihned se stal absolutní elektrickou jedničkou na českém trhu. Zákazníků zajímajících se o ekologické pohony jednoznačně přibývá a obliba vozů s elektrifikovaným pohonem v ČR stoupá,“ vysvětluje Michal Nykl, koordinátor fleetového prodeje ve ŠKODA AUTO Česká republika. „Velice si vážíme úzké spolupráce a možnosti poskytnout financování na vozový park obsahující i elektrické automobily. Zároveň je společnost Sberbank CZ jednou z prvních bank, které do svého vozového parku zařadily i plně elektrické vozy,“ doplnila Zuzana Masopustová, regionální manažerka prodeje Volkswagen Financial Services. 

ŠKODA CITIGOᵉ iV je první čistě elektrický, sériově vyráběný vůz ve 125leté historii ŠKODA AUTO. Díky elektromotoru o výkonu 61 kW nabízí tento městský model se sportovním duchem, který se vyrábí ve slovenské Bratislavě, lokálně zcela bezemisní jízdu. Maximální točivý moment 212 Nm je k dispozici ihned po startu. Trakční baterie, která je umístěna v podlaze vozu CITIGOᵉ iV, a s tím spojené nižší těžiště vozu dále přispívají k dynamickým jízdním vlastnostem. Lithium-iontová baterie, která má kapacitu 36,8 kWh, resp. využitelnou netto kapacitu 32,3 kWh, umožňuje dojezd až 252 km v cyklu WLTP, což stačí pro každodenní pojíždění po městě.

Sberbank CZ, a.s. 

Sberbank CZ dlouhodobě rozvíjí společensky zodpovědné podnikání. Spravuje vlastní nadační fond, podporuje dobrovolnictví zaměstnanců, podílí se na ochraně životního prostředí a obnově krajiny, finančně pomáhá veřejně prospěšným projektům. V rámci dobrovolnických aktivit zaměstnanci vysadili již tři lesy. Sberbank CZ se též stala druhou nejlepší GEEN Zelenou bankou, a to za šetrný vliv podnikání firmy na životní prostředí.

Sberbank CZ se svými finančními produkty a službami zaměřuje na retailové klienty, malé a střední firmy a velké společnosti. Její základní hodnotou je co nejvyšší spokojenost klientů. Zakládá si na férovém přístupu a vstřícných službách. V rámci firemního bankovnictví má Sberbank CZ vedle nabídky běžných bankovních produktů silnou pozici v oblasti devizových operací, strukturovaného a exportního financování. Na českém trhu působí Sberbank CZ od roku 1993, od 1. ledna 1997 jako samostatná akciová společnost. Jejím majoritním vlastníkem je Sberbank Europe AG se sídlem ve Vídni.