Braňte se pylům i virům pomocí pokročilé technologie Panasonic nanoe X

Praha, 28. května 2020 – Ačkoli se alergeny vyskytují po celý rok, v ČR a Evropě je především na jaře citelný nárůst lidí s respiračními obtížemi způsobené alergiemi na pyly. Panasonic proto přichází s řešením, které pomáhá omezit vedlejší účinky jarních pylu začleněním inovativní technologie nanoe X do svých klimatizací. Ta je navržena pro optimální zachycení nejčastěji se vyskytujících jarních pylů, a navíc eliminuje bakterie a viry s úspěšností až 99,9 %!

Technologie Panasonic nanoe X pracuje tak, že vytváří hydroxylové radikály (OH) obalené v nanočásticích vody v množství 4,8 miliardy za sekundu, čímž zvyšuje účinnost odstranění virů a bakterií. Tyto atomizované částice s velkým množstvím hydroxylových radikálů se navážou na pyl nebo vir a využijí chemickou reakci, při níž se ze škodlivé částice odstraní vodík. Dochází tak k reakci OH radikálu a vodíku obsaženém ve škodlivině, ze které vzejde neškodná voda (H2O).

Tato pokročilá technologie, která odstraňuje ze vzduchu pyl, nečistoty, plísně, viry (a dokonce i cigaretový kouř) je plně funkční, i když klimatizace není v režimu vytápění nebo chlazení, Částice nanoe X jsou dostatečně malé na to, aby pronikly i látkou oděvu a potlačily šíření pylů, plísní a nežádoucích pachů hned v počátečním zdroji šíření.

Technologie nanoe X je standardní součástí rezidenčních klimatizací řady Etherea a parapetních jednotek. Tato technologie je k dispozici také v komerční řadě klimatizací Panasonic PACi jako volitelná funkce v kazetové jednotce 90×90 a během roku bude začleněna i do několika dalších modelů vnitřních jednotek.

Pro více informací o Panasonic H&C navštivte www.aircon.panasonic.eu.

O divizi Panasonic Heating & Cooling

Panasonic vyrobil první klimatizační jednotku již v roce 1958 a v současné době patří k lídrům na trhu s vytápěcí a chladící techniky. Každoročně vyrábí přes 200 milionů kompresorů a jeho produkty se prodávají ve 120 zemích světa. Panasonic se specializuje na inovativní řešení pro 4 oblasti – vytápění a klimatizace pro rodinné domy, kanceláře, firmy a průmyslové areály. Společnost klade důraz na kvalitu svých řešení, jejich funkční a moderní design i na dodržování nejpřísnějších standardů a norem – především pokud jde o vysokou energetickou účinnost a snižování ekologické zátěže a hlučnosti nabízených řešení. Pro více informací navštivte www.aircon.panasonic.eu.