Panasonic představuje novou řadu bezpečnostních kamer s podporou umělé inteligence

Aplikace umělé inteligence (AI) pro bezpečnostní kamery řady X, které pomohou firmám i společnosti jako takové, mohou třetí strany vyvíjet pomocí i-PRO Software Development Kit

Praha, 30. července 2020 – Společnost Panasonic představila novou řadu síťových bezpečnostních kamer řady X i-PRO s vestavěným prostředím pro umělou inteligenci, díky čemuž jsou ideální pro příští generaci inteligentních aplikací. Se sadou pro vývoj softwaru (Software Development Kit) se tato řada kamer hodí pro použití s aplikacemi vyvinutými třetími stranami podle potřeb zákazníků. Řada X zahrnuje šest nových modelů s rozlišením 5 MP dostupným od července a rozlišením 4K dostupným na konci roku. Modely mají vnitřní a venkovní kupolovitou nebo kvádrovitou konfiguraci odolnou proti vandalům.

Na nové kamery lze nainstalovat až tři aplikace pro analýzy videa, přičemž dvě aplikace i-PRO a sada pro vývoj softwaru jsou zahrnuty zdarma při nákupu do konce března 2021. Dvě zmíněné analytické aplikace, které jsou nyní k dispozici: AI Video Motion Detection (AI-VMD) a Privacy Masking.

Aplikace AI-VMD dokáže detekovat člověka, vozidlo, motocykl nebo jízdní kolo a lze ji použít k odhalení vniknutí, identifikaci „loudání se“, určení směru a mnoha dalším účelům. Modul umělé inteligence umožňuje spustit poplach na základě předdefinovaných parametrů s vyšší přesností než kdykoli předtím.

Druhou aplikací je Privacy Masking. Ta detekuje a rozpoznává osoby na videu a rozostřuje jejich postavu nebo obličej pro ochranu soukromí. Tato aplikace je důležitá pro mnoho firem působících v geografických oblastech, kde platí přísné zákony na ochranu soukromí, jako je Evropa s nařízením GDPR. Aplikaci lze používat k ochraně totožnosti zaměstnanců, zákazníků a návštěvníků v celé řadě průmyslových odvětví.

Nová řada X i-PRO využívá modul umělé inteligence s integrovanou analytikou k detekci podezřelých změn ve scénách, automatické přizpůsobení nastavení obrazu analyzované scény a optimalizaci komprese videa pro šetření šířky pásma sítě a úložných kapacit serveru.

„Tato nová řada kamer s otevřenou sadou pro vývoj softwaru nabízí vzrušující příležitosti k přizpůsobení široké škály AI aplikací  příští generace podle specifických potřeb firemních zákazníků,“ uvedl Gerard Figols, evropský vedoucí obchodní jednotky Panasonic Security. „Naši partneři již vyvíjejí řadu inovativních doplňkových aplikací pro budoucí použití s touto řadou kamer. O těchto aplikacích budeme informovat později v letošním roce, ale výhody kamer s těmito novými analytickými aplikacemi jsou široké a sahají od zvýšení bezpečnosti až po úsilí při změně světa po pandemii koronaviru.“

Další informace naleznete na adrese: https://business.panasonic.cz/bezpecnostni-reseni/WV-X2251L, https://business.panasonic.cz/bezpecnostni-reseni/WV-X1551LN a https://business.panasonic.cz/bezpecnostni-reseni/WV-X2551LN 

O společnosti Panasonic

Panasonic Corporation je celosvětovým lídrem ve vývoji inovativních technologií a řešení v oblasti spotřební elektroniky, bydlení, automobilového průmyslu a B2B. Společnost oslavila v roce 2018 sté výročí od svého založení a nyní po celém světě provozuje 528 dceřiných společností a 72 přidružených společností. Za obchodní rok končící 31. března 2020 vykázala konsolidované čisté tržby ve výši 61,9 miliardy EUR. Společnost se zavázala přinášet nové hodnoty prostřednictvím inovací. Své technologie používá k vytvoření lepšího života a světa pro zákazníky. 

Další informace o společnosti Panasonic: https://www.panasonic.com/cz/ 

Informace o kategorii Panasonic Security Solutions

Panasonic Security Solutions je obchodní jednotkou divize Panasonic System Communications Company Europe (PSCEU) se sídlem ve Weisbadenu (Německo). Zabezpečovací řešení Panasonic staví na tradici poskytování záznamů CCTV v průkazné kvalitě. Zajišťují nejvyšší kvalitu obrazu za všech podmínek díky využití vysoce spolehlivých kamer s pokročilou technologií. Řešení, která disponují technologiemi umělé inteligence od společnosti Panasonic, jako je rozpoznávání tváří a analytické možnosti, lze nasadit pro různé nákladově efektivní bezpečnostní systémy. Používají se také pro zlepšení zážitku zákazníka v takových oblastech, jako je personalizovaná reklama nebo zefektivnění pohybu návštěvníků za účelem lepšího poskytování služeb.

Další informace najdete na adrese: https://business.panasonic.cz/bezpecnostni-reseni/about-security-solutions