HMD Global představuje dvojici cenově dostupných telefonů Nokia 2.4 a Nokia 3.4

Praha, 22. září 2020 – Společnost HMD Global, výrobce telefonů Nokia, dnes oznámila dvě novinky portfolia cenově dostupných chytrých telefonů Nokia 2.4 a Nokia 3.4. Představena byla také služba HMD Connect Pro, která nabízí bezpečný a transparentní datový roaming po celém světě. Dnešní novinky jsou dalším krokem společnosti HMD Global na cestě stát se plnohodnotným poskytovatelem nejen hardwaru, ale také softwaru a služeb.

Florian Seiche, CEO společnosti HMD Global sdělil: „Není pochyb o tom, že tento rok je velmi rušný pro každého z nás, a proto myslíme na všechny, kteří byli nepříjemnými událostmi roku 2020 ovlivněni. Pro HMD Global to byl rok plný změn a nutnosti se přizpůsobit. Jsem nadšený, že můžeme díky HMD Connect Pro rozšířit naše služby i pro profesionály. Služba nabízí bezprecedentní úroveň flexibility a zabezpečení. Nové modely Nokia 2.4 a Nokia 3.4 jsou pak důležitými nástupci naší cenově dostupné řady telefonů pro všechny, kteří očekávají nejnovější funkce za dostupnou cenu.”

Nové telefony Nokia

Nová Nokia 2.4 se může pochlubit umělou inteligencí, dvoudenní výdrží baterie na jedno nabití
a velkým HD+ displejem. Pro ty, kteří od telefonu očekávají něco navíc, je tu model Nokia 3.4. Ta nabízí pokročilý trojitý fotoaparát s ultra širokoúhlým snímačem, vyšší výkon oproti předchůdci a displej
s minimálními rámečky a průstřelem pro přední fotoaparát. Díky moderním funkcím, ohromujícímu designu a čistému systému Android jsou tyto telefony ideálním parťákem pro všechny, kteří hledají cenově dostupné zařízení, na které se mohou spolehnout.

Juho Sarvikas, CPO a VP ve společnosti HMD Global sdělil „Není žádným tajemstvím, že si spotřebitelé po celém světě stále více hlídají své výdaje a rozhodují se pro zařízení, která nabídnou skvělou
cenu, životnost a kterým mohou věřit. Je proto důležitější než kdy jindy, aby naše produkty obstály ve zkoušce napříč časem – a abychom dodrželi náš závazek dodávat spolehlivé a důvěryhodné telefony. Proto rozšiřujeme naše portfolio cenově dostupných chytrých telefonů o nové modely Nokia 3.4 a Nokia 2.4, které nabídnou spolehlivý software, hardware a ikonický skandinávský design. Ten je, jako vždy, inspirován finskými kořeny společnosti. S novými modely přinášíme do svého portfolia svěží barevnou paletu prostřednictvím nových zemitých tónů s oslnivými povrchovými úpravami, které podtrhují původ telefonů Nokia.”

Nokia 2.4

Nokia 2.4 přináší do modelové řady Nokia 2 hned několik moderních funkcí. Mezi ty patří například fotoaparát s umělou inteligencí, která se postará o lepší snímky za špatných světelných podmínek
a možnost rozostřit pozadí po pořízení snímků. Velký důraz je kladen i na zabezpečení telefonu, proto Nokia 2.4 disponuje čtečkou otisků prstů na zadní straně a také možností odemykat zařízení pomocí obličeje. Konstrukce zařízení nabídne jedinečné zpracování a krásný design spolu s vysokou odolností. Díky velké 6.5” HD+ obrazovce si fanoušci mohou vychutnat na plno své oblíbené hry, filmy a seriály. Nokia 2.4 je vybavena čistým systémem Android s příslibem bezpečnostních aktualizací na 3 roky a hlavních systémových aktualizací na 2 roky. Telefon je tak plně připraven na Android 11 a 12.

Nokia 3.4

Nová Nokia 3.4 potěší fanoušky procesorem Qualcomm Snapdragon 460, který nabízí nejen znatelně vyšší výkon, ale i delší výdrž na jedno nabití. Kvalitní přední fotoaparát a trojitý zadní fotoaparát s ultra širokým snímačem a umělou inteligencí zajistí spoustu zábavy během fotografování a natáčení videí. Velký 6,39” HD+ displej pak potěší při jejich prohlížení a sledování multimediálního obsahu. Nokia 3.4 na trh vstupuje s čistým OS Android 10 a s příslibem aktualizace na Android 11 a 12. Nechybí dvoudenní výdrž na jedno nabití a prémiový nadčasový design inspirovaný živými barvami severské přírody. Skvělé zpracování pak dodává telefonu dostatečnou odolnost před nástrahami běžného dne.

HMD Connect Pro

HMD Global dnes oznamuje také datový roaming pro podniky HMD Connect Pro. Ten poskytuje pohodlnější způsob, jak udržet zařízení připojená k internetu po celém světě, a to zcela bezpečně a transparentně. Nová služba nabízí i centralizovanou správu SIM karet, díky čemuž lze předcházet podvodům, bezpečně kontrolovat informace a využít diagnostiku a řešení problémů v reálném čase. Díky spolupráci s více 600 operátory ve 160 zemích poskytuje HMD Connect Pro
flexibilní, transparentní a jednoduchou správu datového roamingu bez ohledu na to, v jaké zemi firma působí.

Cena a dostupnost

Dostupnost, doporučenou cenu a barevné varianty na našem trhu brzy upřesníme.

O HMD Global

HMD Global Oy se sídlem v Espoo ve Finsku je novým domovem telefonů a tabletů Nokia. HMD vytváří a distribuuje celou řadu chytrých i obyčejných telefonů zaměřených na široké spektrum zákazníků v mnoha cenových hladinách. HMD je díky svému závazku pro rozvoj inovací exkluzivním licenčním partnerem značky Nokia v oblasti mobilních telefonů a tabletů. Nokia je registrovanou ochrannou známkou společnosti Nokia Corporation. Více informací naleznete na www.hmdglobal.com. Nokia je registrovanou značkou společnosti Nokia Corporation. Android, Google a další značky jsou registrovanou značkou společnosti Google Inc. Qualcomm a Snapdragon jsou ochrannými známkami Qualcomm Incorporated registrovanými ve Spojených státecha dalších zemích. Qualcomm Snapdragon je produktem Qualcomm Technologies, Inc.