Společnost Kingston Technology byla i v roce 2019 největším dodavatelem modulů DRAM

  • Hodnocení podle výšky příjmů řadí Kingston s 80,33% podílem na trhu na 1. místo
  • Lídr v oblasti paměťových produktů dodává 16Gb moduly a podporuje přechod výrobců na paměti s vyšší hustotou

Sunbury-on-Thames, Spojené království – 22. září 2020 – Společnost Kingston Technology Europe Co LLP, která je pobočkou Kingston Technology Company, světového lídra v oblasti paměťových produktů a technologických řešení,  byla podle nejnovějšího přehledu příjmů sestaveného analytickou firmou TrendForce (dříve DRAMeXchange) opět zařazena mezi největší světové dodavatele DRAM modulů pro třetí strany. Podle zjištění TrendForce si společnost Kingston udržuje pozici jedničky na trhu s odhadovanými příjmy 12,9 miliardy dolarů, což představuje 80,33% tržní podíl. Hodnocení za rok 2019 řadí společnost Kingston na první místo žebříčku již po sedmnácté za sebou od doby, kdy ji firma TrendForce umístila  na nejvyšší příčku poprvé.

TrendForce uvádí, že ceny DRAM byly v roce 2019 nižší kvůli velké nabídce v kombinaci se slabší poptávkou ze strany výrobců serverových i klientských zařízení, což vedlo ke snížení příjmů u mnoha výrobců paměťových modulů. Kingston byl podle analytiků jedním z mála, kteří šli proti tomuto trendu a zaznamenali růst podílu na trhu. Společnost Kingston si udržela svoji konkurenční výhodu díky těsné spolupráci se svými partnery a zákazníky, která jí umožnila zůstat flexibilní a přizpůsobovat se jejich neustále se měnícím potřebám a tržním podmínkám.

Následující tabulka s výsledky od TrendForce ukazuje 10 předních dodavatelů modulů DRAM:

Hodnocení výrobců modulů DRAM podle celkových příjmů za rok 2019
Pozice 2019SpolečnostPodíl dodávek na trh (%)Příjem za DRAM (miliony USD)
1Kingston Technology80,3312 937
2Ramaxel2,94474
3SMART Modular Technologies2,68431
4POWEV2,29369
5ADATA Technology2,27366
6tigo2,04329
7Team Group0,95153
8Transcend Information0,80129
9Apacer Technology0,6096
10Innodisk0,5691
Ostatní4,53729
Celkem10016 105
Poznámka: Výrobci modulů provádějí různé obchodní operace. Toto hodnocení je však založeno výlučně na jejich ročních příjmech za DRAM moduly.Zdroj: TrendForce, srpen 2020

Nová litografie umožňuje vyrábět na waferu paměti DRAM DDR4 s vyšší hustotou

Počítačový průmysl nyní přechází z dosavadních DDR4 paměťových modulů sestavených z 8Gb čipů na moduly s 16Gb čipy. Společnost Kingston je proto připravena pomoct zákazníkům se zaváděním nových technologií a řešit jejich případné problémy s kompatibilitou čipů s vyšší hustotou na starších platformách. Nový litografický proces, používaný pro výrobu 16Gb DRAM na waferu, umožňuje dosáhnout nejen vyšší paměťové hustoty čipů, ale zároveň úspory energie oproti předchozí generaci 8Gb čipů, a tím také zvýšení výdrže baterií v mobilních zařízeních nebo snížení nákladů v datových centrech. Společnost Kingston začala dodávat 64GB moduly Registered DIMM v prosinci minulého roku a v červenci 2020 provedla také aktualizaci celé produktové řady Server Premier na 16Gb řešení. 

„Mimořádně příznivé hodnocení od TrendForce odráží pokračující růst a upevňování postavení naší společnosti jako předního výrobce řešení DRAM pro třetí strany,“ uvedla Iwona Zalewska, obchodní manažerka Kingston Technology pro DRAM paměti v regionu EMEA. „Naše špičková pozice na trhu nám umožňuje úzce spolupracovat s našimi partnery a prodejci a také radit zákazníkům při přechodu na 16Gb moduly. Nová vylepšení významně podporují rozvoj cloud computingu, okrajových datových center a sítí 5G.“ 

Více informací najdete na kingston.com.

Informace o společnosti Kingston můžete najít na: 

YouTube: http://www.youtube.com/kingstontechmemory

Facebook: http://www.facebook.com/kingstontechnologyeurope 

Twitter: https://twitter.com/KingstonTech

Instagram: https://www.instagram.com/kingstontechnology

LinkedIn: http://www.linkedin.com/company/kingston

Kingston Technology Europe Co LLP

Kingston Digital Europe Co LLP je dceřinou společností Kingston Technology Company, Inc., největšího světového nezávislého výrobce paměťových produktů. Společnost Kingston prostřednictvím svojí globální sítě dceřiných společností, poboček a výrobních zařízení navrhuje, vyrábí, testuje a distribuuje paměti DRAM, flash a vestavěná paměťová řešení. Společnost Kingston má obchodní pobočky a zástupce ve Spojených státech, v Kanadě, v Evropě, v Rusku, v Turecku, na Ukrajině, v Austrálii, v Indii, na Taiwanu, v Číně a v Latinské Americe. Pro získání dalších informací volejte +44 (0)1932 738888 nebo navštivte www.kingston.com.