CLIMAX prodal stínění za 1,26 mld. korun. Červen byl rekordní

Vsetínská společnost CLIMAX, největší český výrobce venkovních žaluzií, rolet, markýz, pergol a dalšího stínění, zvýšila v roce 2019 obrat o 9,48 % na 1,26 miliardy korun. Zisk po zdanění meziročně vzrostl o čtvrtinu na 66 milionů a investice v loňském roce dosáhly výše 139 milionů korun. O stínění byl zájem také v první polovině letošního roku, negativním dopadům koronavirové krize navzdory. Tržby společnosti za prvních šest měsíců meziročně rostly o 5,54 procenta na 612 milionů.

„V dubnu jsme kvůli preventivním opatřením zastavili výrobu na několik dnů a plánovaný měsíční obrat klesl zhruba na polovinu. Od května vyrábíme v obvyklém provozu a letošní červen i červenec přinesly historicky rekordní obraty, kdy jsme vyráběli na hranici našich kapacit,“ říká David Žabčík, ředitel společnosti CLIMAX.

Celou tiskovou zprávu najdete prosím na https://newsroom.doblogoo.cz/climax-zastinil-predchozi-roky-v-cervnu-prodal-stineni-za-rekordnich-152-mil/, kde se dozvíte i dlouhodobé plány společnosti.