Samsung představuje modely Galaxy A12 a Galaxy A02s na rok 2021 – špičkové originální funkce za výhodnou cenu

Zájemci se můžou těšit na baterie s dlouhou výdrží, velký a výtečný displej a výkonné fotoaparáty 

Praha, Česká republika – 24. listopadu 2020 – Společnost Samsung Electronics představuje nové chytré telefony Galaxy A12 a Galaxy A02s, díky kterým budou špičkové inovativní funkce a vlastnosti cenově ještě dostupnější než dosud. Oba modely nabízejí mimo jiné baterii s dlouhou výdrží, systém několika fotoaparátů a velký displej s mimořádně kvalitním obrazem. Model Galaxy A12 se začne na českém trhu prodávat začátkem ledna 2021 a jeho doporučená maloobchodní cena bude 4 799 Kč za 64GB verzi a 5 399 Kč za verzi 128 GB. Galaxy A02s u nás bude dostupný během února 2021 a jeho doporučená maloobchodní cena je stanovena na 3 999 Kč. Oba modely budou dostupné v černé a bílé barvě, Galaxy A12 se navíc bude prodávat i ve verzi modré. 

„Modely Galaxy A12 a A02s jsou důkazem, že nabízíme špičkové produkty a zážitky bez kompromisů ve všech cenových kategoriích,“ říká Tomáš Balík, ředitel mobilní divize společnosti Samsung Electronics Czech and Slovak, a dodává: „Do oblíbené řady A díky nim přichází ještě víc funkcí a možností než dosud, vše s vynikajícím poměrem ceny a výkonu.“ 

Vyšší výkon a více energie 

Mezi největší přednosti modelů Galaxy A02s i A12 patří vynikající displej s úhlopříčkou 6,5 palce (16,5 cm), rozlišením HD+ a technologií Infinity-V. S jasným obrazem a sytými barvami je sledování filmů i hraní her opravdovým zážitkem. Díky baterii s kapacitou 5000 mAh nedojde telefonu energie, ani když si pustíte všechny díly svého oblíbeného seriálu v řadě za sebou. A kdyby náhodou přece jen došla, najdete u obou modelů rychlonabíječku s 15 W, takže nabíjení netrvá dlouho a můžete zase vyrazit do světa. 

Fotoaparát na špičkové úrovni

Oba modely jsou vybaveny velmi dobrými fotoaparáty, s nimiž je fotografování i natáčení videa radostí. Hlavní fotoaparát Galaxy A12 má rozlišení 48 megapixelů, zájemci o A02s se můžou těšit na 13 MPx. V obou případech tak máte jistotu, že snímky budou vypadat opravdu k světu. Galaxy A12 potěší i milovníky rozmáchlých krajinářských záběrů, protože do její výbavy patří i ultraširoký modul s 5 MPx. Oba telefony pak disponují modulem s 2 MPx pro bohatší možnosti práce s hloubkou ostrosti. Právě díky němu dokáže ostrý ústřední motiv vyniknout na rozostřeném pozadí. Makrofotoaparát s 2 MPx zase umožní zkoumat svět kolem sebe do nejmenších detailů. 

Design, který nepřehlédnete 

Galaxy A12 i A02s vynikají elegantním štíhlým provedením, velmi dobře padnou do ruky a celkový dojem vylepšuje i matný povrch zadní strany. V obou případech je k dispozici černá a bílá varianta, Galaxy A12 se navíc prodává i v modré verzi. Kromě toho disponuje Galaxy A12 i špičkovým zabezpečovacím systémem Knox a čtečkou otisků na boční straně. 

Další informace o modelech Galaxy A12 a Galaxy A02s: www.samsungmobilepress.com, news.samsung.com/galaxy

Fotografie a infografika modelu A12 jsou ke stažení ZDE.

Fotografie modelu A02s jsou ke stažení ZDE.

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiruje svět a tvoří budoucnost svými převratnými myšlenkami a technologiemi. Společnost nově definuje svět televizorů, smartphonů, tabletů, nositelných chytrých zařízení, digitálních spotřebičů, síťových a paměťových prvků, LSI systémů, polovodičů a LED displejů. Samsung je podle žebříčku Interbrands z roku 2020 pátou nejhodnotnější značkou světa s hodnotou 62,3 miliardy dolarů. Nejnovější informace najdete v Samsung Newsroom na adrese http://news.samsung.com.

Galaxy A12 a Galaxy A02s – technické specifikace

Galaxy A12Galaxy A02s
Displej6,5” (16,5 cm) HD+ TFTInfinity V6,5” (16,5 cm) HD+ TFTInfinity V
Fotoaparát[Zadní strana]48 MPix (hlavní)5 MPix (ultraširoký)2 MPix (makro) 2 MPix (pro rozostřené pozadí)[Přední strana]8 MPix F2,0[Zadní strana]13 MPix (hlavní)2 MPix (makro) 2 MPix (pro rozostřené pozadí)[Přední strana]5 MPix F2,2
Procesor Octa Core(Mediatek Helio P35)(2,3 GHz + 1,8 GHz)Octa Core(Qualcomm Snapdragon 450)(1,8 GHz)
Paměť4 GB RAM64/128 GB interní úložištěSlot pro Micro SD (až 1 TB)3 GB RAM32 GB interní úložištěSlot pro Micro SD (až 1 TB)
Baterie 5000 mAh (typická hodnota)Adaptivní rychlodobíjení 15 W 5000 mAh (typická hodnota)Adaptivní rychlodobíjení 15 W
Biometrické funkce Čtečka otisků prstů (na boku)
Barevné variantyČerná Bílá Modrá Černá Bílá