Digitální studio Qusion oslavilo dva roky, vyrostlo o 25 %, otevřelo pobočku v Zurichu a má smělé plány na rok 2021

Praha 9. února – Digitální studio Qusion mělo v loňském roce obrat 15 milionů, který je o 25 % vyšší než za rok 2019. Otevřelo nové kanceláře v Zurichu a proniklo na evropský trh. Studio také registruje více poptávek po digitalizaci a automatizaci. V neposlední řadě společnost minulý rok začala pracovat na vlastním produktu na podporu mentálního zdraví VOS.health, jehož vývoj podpořila investiční skupina Miton. Navzdory pandemii se českým startupům v minulém roce dařilo. Inovace a digitalizace je stále více potřeba, což právě toto odvětví přináší. Data Qusion tento trend potvrzují.

„I přes krizi vidíme pozitivní výsledky, což je pro nás ukazatel toho, že svoji práci děláme dobře. Otevřela se nám spousta nových zajímavých příležitostí. Optimalizovali a využili jsme hlavně dosavadní firemní procesy. Na trh jsme vypustili vlastní produkt VOS.health, který za pomoci umělé inteligence pomáhá lidem se sebereflexí a udržením si dobrého mentálního zdraví. Zapojili jsme se do inovací ve společnostech Bitstock, Airbank, ČSOB či Patria Finance,“ říká Jiří Diblík, spoluzakladatel a CEO Qusion.

Vize pro rok 2021

HealthTech, FinTech a IoT jsou v Qusion klíčové oblasti pro rok 2021. Především na ně se chce studio, které staví startupy a komplexní produkty na míru, zaměřit, protože v nich vidí největší prostor pro inovace. Kromě spolupráce s významnými klienty v těchto oblastech chce nadále vyvíjet vlastní produkty a budovat silný tým. Všechno toto chce Qusion zvládnout bez významných vnějších investic a se současným týmem.

„Rok 2020 nás prověřil a ukázal, že máme opravdu silný tým, který dokáže přinášet inovace a makat na 120 % i v těžkých podmínkách. Atmosféra v celém Qusion je velmi pozitivní. Díky dobře nastaveným procesům držíme cíle vytyčené v létě a pokračujeme ve vytváření vlastních produktů, které nás kreativně naplňují a posouvají dál. Nabyté zkušenosti pak využíváme při práci pro klienty, kteří potřebují inovovat. Velký důraz také klademe na rozvoj evropského byznysu ve Švýcarsku,“ dodává Adam Peterka, COO Qusion.

Více o Qusion

Qusion je softwarové, hardwarové a designové studio, které vytváří nové produkty, posouvá hranice digitalizace a pomáhá stavět moderní brandy. Tým mladých profesionálů pravidelně přináší na trh nová řešení. Firma staví na kvalitě, vizi a inovaci. Důkazem jsou klienti z řad startupů i nadnárodních korporací, například Air Bank, Innogy, Nestlé, Knihy Dobrovský, ČSOB, Bitstock, Mindpax, FaceUp či Spicker. Tým má za sebou řadu úspěšných projektů, mobilních a webových aplikací, včetně celých digitálních platforem. Nedávno se Qusion rozšířil o Qusion Electronics (QLE), tedy hardwarovou a inženýrskou sekci. Oba zakladatelé se tak vracejí ke kořenům, protože začínali právě s robotikou a hardwarem.