Tržby Golden Gate CZ za čtvrtletí vzrostly o polovinu, loni víc než dvojnásobně

Tržby Golden Gate CZ za první čtvrtletí tohoto roku dosáhly 1,28 miliardy Kč a meziročně vzrostly o 47 procent. Za celý loňský rok společnost zvýšila tržby na 4,5 miliardy Kč, což je o 138 procent více oproti roku 2019. Firma si nadále udržuje pozici největšího prodejce drahých kovů na českém trhu.

Zájem Čechů o zlato a stříbro od ledna nepolevil, ale nedosahoval na rekordy z loňského léta, kdy se prodeje vyšplhaly až na čtyřnásobek. Cena žlutého kovu loni v létě překonala 2000 dolarů za unci, momentálně se cena pohybuje okolo 1770 dolarů za troyskou unci, od začátku roku klesla zhruba o 100 dolarů. 

Golden Gate CZ působí na trhu již 10 let. Momentálně má 36 tisíc klientů, kterým prodala už 10 tun zlata a 134 tun stříbra. 

„Rostoucí zájem lidí o drahé kovy před rokem odstartovala panika způsobená nástupem pandemie. Zatímco v loňském roce byla zvýšená poptávka způsobená především obavami lidí z covidu, letos převažuje potřeba zajistit si na nejbližší roky kupní sílu svých úspor a eliminovat tak částečně důsledky rostoucí inflace,“ říká generální ředitel Golden Gate CZ Libor Brůna. 

Společnost od ledna zahájila prodej zlata a stříbra také prostřednictvím vlastního e-shopu. Češi si podle dat Golden Gate CZ pravidelně měsíčně spoří do drahých kovů okolo 1500 Kč. Využívají k tomu mimo jiné také komoditní účet, jehož prostřednictvím postupně nakupují zlaté, stříbrné i platinové investiční slitky, které si průběžně vyzvedávají. „Investujeme také do rozvoje regionálních kanceláří a výdejních a výkupních míst po celé ČR. Pobočky máme v Praze, Brně, Plzni, Českých Budějovicích, Písku, Mladé Boleslavi, Kolíně, Chomutově, České Kamenici, Ústí nad Orlicí, Otrokovicích a na Slovensku v Bratislavě. Klientům smluvně garantujeme zpětný odkup drahých kovů,“ říká Libor Brůna.