Na hodinky Huawei lze ciferníky nově nakupovat i s Androidem

Speciální obchod s funkčně i graficky různými ciferníky pro chytré hodinky Huawei se nově otevřel i pro všechny majitele mobilních telefonů s operačním systémem Android. Dosud byl dostupný jen pro uživatele telefonů HMS.

Stačí si z oficiálního aplikačního obchodu AppGallery stáhnout nejnovější verzi aplikace Huawei Zdraví (ta si automaticky vyžádá ještě nejnovější verzi HMS Core) a můžete začít nakupovat. K dispozici je několik platebních metod, ale nejrychlejší a nejpohodlnější je použití klasické bankovní karty. Zaplacené ciferníky se uloží na vašem účtu Huawei ID a ani při změně telefonu o ně tedy nepřijdete. 

Ciferníky jsou přehledně rozděleny do několika kategorií podle funkčnosti i oblíbenosti a jejich cena se pohybuje v řádech desetikorun. Stahovat si je můžete jak pro hodinky řady WATCH GT 2, tak i pro modely WATCH FIT včetně nejnovější verze WATCH FIT Elegant. 

Obchod s ciferníky byl pro majitele HMS telefonů Huawei spuštěn v pilotním režimu už na podzim 2020. Uživatelé telefonů s operačním systémem Android se dosud museli spokojit jen s nabídkou vybraných ciferníků zdarma. S novou aktualizací systému teď mají k dispozici kompletní nabídku tisíců různých ciferníků od tvůrců z celého světa a samozřejmě i České republiky. 

Jak na ciferníky na iOS

Měnit grafickou podobu ciferníků hodinek mohou také majitelé telefonů s operačním systémem iOS. Stahovat je mohou přes aplikace Huawei Health na hodinky WATCH GT 2 Pro a díky nejnovějšímu firmwaru z dubna 2021 i na modely WATCH GT 2 a WATCH GT 2e. K dispozici je široká paleta ciferníků zdarma.