Sítě 5G pro všechny! Společnosti GSMA, Counterpoint, realme a Qualcomm pořádají summit o globální dostupnosti 5G

28. května 2021, Praha – Vedoucí představitelé společností GSMA, Counterpoint, realme a Qualcomm připravili online summit, který se bude zabývat budoucností a rozvojem sítí páté generace. Mluvit na něm budou o překážkách ještě rychlejšího zavádění 5G připojení, o trendu dostupnosti smartphonů s 5G v nižší cenové hladině a představí také výsledky průzkumů poptávky po této technologii. Summit začíná ve čtvrtek 3. června 2021 v 11:00 středoevropského letního času. 

Nejrychleji rostoucí značka chytrých telefonů realme se technologii 5G věnuje v poslední době velmi intenzivně. „Věříme, že sítě 5G zásadně urychlí zavádění chytrých technologií do života mladých lidí,“ říká Madhav Sheth, viceprezident realme a CEO pro Indii a Evropu, jenž bude jedním z diskutujících. 

Řeč ale nebude jen o technologii 5G samotné a jejím postupném zavádění. Zástupci realme představí zároveň nové podrobnosti ohledně připravovaných produktů značky, od těch cenově nejdostupnějších až po prémiové modely. „Naše telefony umožní mladým lidem vyjádřit se způsoby, které přesahují fyzický prostor,” slibuje Brand Director realme Johnny Chen.

Na summitu vystoupí i hlavní ekonom GSMA Intelligence Kalvin Bahia, který o 5G říká, že představuje příležitost k urychlení ekonomického růstu v postpandemickém světě. Mezi řečníky bude také viceprezident a spoluzakladatel společnosti Counterpoint Research Peter Richardson, který k významu konference podotkl: „5G vnímám jako technologii, která zásadně změní způsob, jakým lidé žijí, učí se a pracují.“ 

Program summitu a více informací najdete na www.realme.com.

Veřejnost může průběh summitu sledovat na kanálu GSMA, zástupci médií se mohou připojit zde.

O značce realme 

realme je značka, která se specializuje na poskytování kvalitních technologických produktů a služeb pod inspirativním heslem Dare to Leap. Produkty realme chtějí povzbudit mladé lidí ke ‘Skoku vpřed’ ve využívání nejnovějších technologií a designu. realme působí na 61 trhů po celém světě včetně Číny, jihovýchodní Asie, jižní Asie, Evropy, Ruska, Austrálie, Středního východu a Afriky a má globální základnu s více než 50 miliony uživatelů. Za 12 měsíců od vstupu na český trh se vypracoval do TOP 4 nejdodávanějších značek a dle dat výzkumné společnosti Canalys vykázal ohromující meziroční nárůst o 4104 procent.