Mobile Industrial Robots představuje unikátní řešení pro přepravu nákladních vozíků MiR250 Hook

Praha, 15. června 2021 – Společnost Mobile Industrial Robots (MiR), mezinárodní lídr na trhu autonomních mobilních robotů (AMR), uvádí MiR250 Hook, unikátní AMR řešení pro automatizovanou interní přepravu nákladních vozíků. MiR Hook 250 je nadstavbový modul pro nejrychlejší a nejkompaktnější robot MiR250 se snadnou a efektivní navigací v prostředích s vysokou koncentrací osob. Nové a patentované robotické vlečné zařízení je aktualizovanou verzí MiR Hook z roku 2016. Robustnost a přesnost nového zařízení odpovídá rychlému produktovému vývoji, který od té doby u tohoto dánského výrobce mobilních robotů proběhl. 

Po celém světě jsou každý den na pracovištích ručně přesouvány tisíce vozíků mezi různými odděleními. Mnoho organizací by rádo optimalizovalo svoji interní logistiku, zvýšilo tak produktivitu a ziskovost a zároveň uvolnilo zaměstnance pro úkoly s vyšší hodnotou namísto pouhé manuální přepravy produktů z bodu A do bodu B. Společnost MiR s novým produktem MiR250 Hook tuto potřebu naplňuje. Uživatelsky přívětivá technologie snadno automatizuje interní přepravu naložených vozíků o hmotnosti až do 500 kg.

„Automatizace interní přepravy různých druhů vozíků a přepravních klecí, kterou společnosti, logistická centra a nemocnice v současné době používají je snadná, zvládnutelná a ekonomická. Nemusíte upravovat tvar vozíků ani kupovat nové typy, MiR250 Hook prostřednictvím  QR či AprilTags kódů umí vyhledávat a připojit se k téměř jakémukoliv druhu vozíků,“ řekl Søren E. Nielsen, prezident společnosti MiR

Díky patentu nové generace robotů MiR Hook, je firma v současnosti jediným celosvětovým výrobcem AMR robotů s vlečným řešením. MiR250 Hook se automaticky připojí k vozíku a dopraví jej na místo určení bez jakékoli lidské asistence. Modul rozšiřuje škálu aplikací AMR robota. Konstrukce nového řešení je vzhledem k jeho využití v průmyslovém prostředí robustní. Pohybuje se rychlostí až 2 m za vteřinu, přičemž se naviguje bezpečně a efektivně. Počet vozíků, které může MiR250 Hook zapojit a odtáhnout na různá místa není omezen, přičemž zároveň se jedná o vozíky různých velikostí a výšek. Rychlost, flexibilita a průmyslová konstrukce nového řešení MiR250 Hook významně optimalizuje pracovní postupy.

„Řešení zajišťuje například efektivnější tok materiálu na montážní lince, kam díly doručuje automatizovaně a včas a zaměstnanci tak tráví čas montáží produktů namísto pouhého sběru materiálu a dílů. Společnost navíc šetří prostor, protože díky just-in-time přepravě vozíků s komponenty ze skladu nezabírají ve výrobních prostorách zbytečné místo.“

„S MiR250 Hook lze optimalizovat přepravu v různých průmyslových odvětvích. Logistické společnosti přemístí tisíce vozíků každý den a s přechodem z manuální na automatizovanou přepravu vozíků se systémem MiR250 Hook mohou výrazně zvýšit svou ziskovost. Značný potenciál vidíme také ve zdravotnictví, kde automatizace ulehčí práci zaměstnancům s interní přepravou prádla, odpadů a podobných věcí,“ řekl S. E. Nielsen.

K nasazení MiR250 Hook je zapotřebí jen pár kroků: propojení QR nebo AprilTags kódů s vozíky či klecemi umístěnými na pracovišti pro identifikaci systémem. Následné zmapování prostředí robotem, ať již manuálním ovládáním při prvním trasování nebo importováním map budov a prostor do softwaru robota. Robot je také naprogramován ke komunikaci s výtahy a dveřmi tak, aby se mohl volně pohybovat mezi odděleními.

Organizace, které již využívají robota MiR250, mohou jednoduše zakoupit aktuální nadstavbový modul MiR Hook 250. Ostatním zákazníkům se zájmem o automatizaci interní přepravy vozíků nabízí MiR komplexní řešení obsahující robota MiR250 a MiR Hook 250 k okamžitému využití.

O Mobile Industrial Robots 

Společnost Mobile Industrial Robots (MiR) vyvíjí a dodává nejpokročilejší kolaborativní a bezpečné autonomní mobilní roboty (autonomous mobile robots – AMRs) na trhu. Tyto roboty umožňují rychlé, snadné a nákladově efektivní řízení interní logistiky, přičemž zaměstnancům umožňují vykonávat produktivnější činnost. Inovativní roboty od MiR již nasadily stovky velkých a středně velkých výrobních společností, logistických center a též řada nemocnic po celém světě. MiR, jako světový lídr na trhu, velmi rychle vytvořil globální distribuční síť ve více než 60 zemích a má regionální kanceláře v New Yorku, San Diegu, Singapuru, Frankfurtu, Barceloně, Tokiu a Šanghaji. Společnost hned od svého založení v roce 2013 rychle rostla a v období od 2015 do 2020 se její tržby zvýšily o 1 246 %. Firma se sídlem v dánském Odense byla založena a je řízena odborníky s dlouholetou zkušeností z dánského robotického průmyslu. V roce 2018 byla koupena společností Teradyne, předním dodavatelem automatizačního vybavení pro testování. V České republice a na Slovensku dodávají produkty MiR na trh společnosti Amtech spol. s r.o. a DREAMland PLC. Pro více informací navštivte: http://www.mobile-industrial-robots.com.

Videa o jednoduchém nastavení a programování robotů, případové studie a komplementární nástroje naleznete zde:  https://www.youtube.com/channel/UC3MRxsNU6AW_hKdExtnGr1Q