realme představilo světu svůj „flagship killer“ realme GT 5G a nové AIoT produkty

realme GT 5G posunuje definici vlajkové lodi na zcela novou úroveň. Díky čipsetu Qualcomm Snapdragon 888 a unikátnímu chladícímu systému VC z nerezové oceli nabízí výkon a výdrž špičkových sportovních vozů, které se zároveň staly inspirací pro jeho žlutočerný design. 

Praha, 15. června 2021 – realme, nejrychleji rostoucí značka smartphonů na světě, dnes oficiálně představila netrpělivě očekávaný model realme GT 5G, vlajkovou loď roku 2021. Chytrý telefon s neuvěřitelnou rychlostí je úvodním produktem v rámci řady GT a prvním zařízením s čipsetem Qualcomm Snapdragon 888. Přináší vše, co uživatelé očekávají od špičkových modelů, zároveň ale pro ně zůstává dostupným. Estetika inspirovaná rychlostí, bouřlivá síla a trvalý výkon nastavuje nové standardy v segmentu střední a vysoké třídy. 

„Jsme nadšeni, že můžeme přinést náš „flagship killer“ uživatelům po celém světě. Realme GT 5G je prvním skokem vpřed v naší duální strategii vlajkových lodí, kterou jsme představili počátkem tohoto roku a jejímž cílem je změnit segment telefonů střední a vyšší třídy. Tím, že nabízíme maximální počet stěžejních funkcí našim zákazníkům, pro které je při nákupu podstatná cena, naplňujeme náš trvalý závazek zpřístupnit nejmodernější technologie mladým spotřebitelům po celém světě a usnadnit jim jejich každodenní život,“ řekl během svého projevu na úvod akce Sky Li, generální ředitel společnosti realme.

realme GT 5G: nová “zabijácká” vlajková loď s moderním designem 

Nejnovější smartphone značky realme zaujme na první dojem svým vzhledem, který je inspirován rychlostí. Design Realme GT je založen na koncepci sportovních vozů Gran Tourismo (GT), které byly vyrobeny pro jízdu ve vysoké rychlosti na dlouhé vzdálenosti v kombinaci s výjimečným výkonem a luxusními vlastnostmi. Tento koncept ztělesňuje i realme GT 5G, který si mohou uživatelé a uživatelky pořídit ve skleněném designu nebo ve verzi s veganskou kůží. Skleněná varianta s 3D vzorem odrážejícím světlo na zadní straně telefonu je dodávána ve dvou barvách – Dashing Silver a Dashing Blue – a je zdobena řadou vzorů šípů na zadní straně telefonu, které symbolizují rychlost a dynamiku. Edice ve veganské kůži je pak k dispozici v odstínu Racing Yellow, jejímž cílem je vzdát hold mladým spotřebitelům, kteří jsou vyzývaví a nebojí se tvořit. 

Nepřekonatelná síla

Telefon realme GT 5G je vybaven čipem Qualcomm Snapdragon 888, který má novou superefektivní LPDDR5 RAM a nejrychlejší úložiště UFS 3.1, což je dalším důkazem toho, že realme zpřístupňuje špičkové technologie širokému okruhu uživatelů po celém světě.

Díky nejpokročilejší 5nm technologii zpracování zlepšuje Qualcomm Snapdragon 888 výrazně výkon a výpočetní sílu, kterou se realme GT 5G pyšní. Ve srovnání s předchozí generací se spolu se silnějším a větším jádrem Cortex-X1 a třemi vysoce výkonnými jádry nové generace A78 se zvýšil výkon procesoru telefonu o 20 % a snížila se spotřeba energie o polovinu.

Neúnavný výkon 

realme GT 5G využívá nový VC chladicí systém z nerezové oceli, který umožnil vytvořit „nejchladnější 888“, což hraje zásadní roli pro trvale vysoký výkon telefonu. Nerezová ocel totiž optimalizuje rozptyl tepla. Během testování tak chladící systém z nerezové oceli vykazoval o 50 % vyšší chladící výkon ve srovnání s tradičním VC systémem z mědi a byl schopen snížit teplotu jádra CPU až o 15 ° C. 

Navzdory ultratenkému tělu s hmotností méně než 186 g je realme GT 5G navíc vybaven velkou 4 500 mAh baterií a podporou nabíjení SuperDart 65 W, což umožňuje úplné nabití telefonu za pouhých 35 minut.

„Jsme neuvěřitelně hrdí na to, že můžeme realme GT 5G, naši vlajkovou loď roku, uvést na globální trh. Stejně jako vozy GT s maximální snahou o rychlost, výkon a přesnost, je i model realme GT 5G navržen pro uživatele, kteří chtějí vynikající zážitek z vlajkové lodi smartphonu. Doufáme, že duch řady realme GT 5G bude pro naše mladé uživatele podnětem a inspirací, aby neustále posouvali své hranice a maximálně využili svůj potenciál,“ říká Alessio Bradde, manažer marketingu produktů realme.   

Další parametry:

Displej: realme GT 5G má 6,43palcový 120HZ Samsung Super AMOLED displej, který svou rychlou odezvou uspokojí i nejnáročnější hráče.

Duální světelné senzory: Přední a zadní světelné senzory pracují s 4096 úrovněmi přizpůsobování jasu.

Skvělá konektivita: Vedle 5G pásem realme GT 5G podporuje všechny standardní Wi-fi a Bluetooth technologie.

Pohlcující zvuk: telefon má Dolby Atmos Dual stereoreproduktory, zvuk s vysokým rozlišením a vstup pro 3,5mm jack. 

Špičkový fotoaparát: realme GT 5G má trojitý fotoaparát od Sony s hlavním 64MPx objektivem a se zcela novými portrétními módy a AI funkcemi, které umožňují pořizovat fotky na profesionální úrovni.

Operační system  – realme GT 5G je jeden z prvních telefonů, který podporuje Android 12 Beta 1. realme bude dále sbírat a vyhodnocovat uživatelské zkušenosti předtím, než představí nový UI realme později v letošním roce.

Exkluzivní GT mód – vytvořen pro hráče, kteří požadují špičkový výkon. Je k dispozici pouze v sérii realme GT a zahrnuje vysoce výkonný plnoscénový režim a další optimalizaci hraní her s vysokou snímkovou frekvencí. GT mód tak nabízí odolnější a stabilnější herní zážitek s vysokou snímkovou frekvencí.

Cena a dostupnost 

Nový realme GT 5G G5 bude k dispozici ve třech barvách: Dashing Silver, Dashing Blue a Racing Yellow. Varianta 8+128 GB bude nabízena na 12 999 Kč, v rámci early bird akce do 21. 6. pak za 1 499 Kč. Varianta 12+256 GB pak bude stát 14 499, v early bird slevě bude možné ji zakoupit za 12 999 Kč. 

Propracovaný ekosystém AIoT

realme také představilo další dva produkty – chytré hodinky realme Watch 2 Pro a robotický vysavač realme TechLife Robot Vacuum. Ten je prvním produktem z partnerského AIoT systému, který v dalších měsících doplní notebook a tablet.

Robotický vysavač s přesností až 98 %

Robot Vacuum je také také dosud nejpokročilejším inteligentním domácím produktem společnosti. Je vybaven 38 vestavěnými senzory – mezi nimi je i LiDAR Smart Mapping and Navigation System, nejmodernější technologie používaná v navigačních systémech elektrických vozidel a letadel. Nabízí rychlou a přesnou navigace v reálném čase a přesné mapování místností v aplikaci. Zlepšuje přesnost až o 12% ve srovnání s předchozími generacemi LiDAR. S využitím 360stupňového laserového skenování dosahuje vysavač přesnosti až 98 %. 

Osobní fitness trenér s perfektním vybavením

Hodinky realme watch 2 Pro navazují na obrovský úspěch hodinek realme watch zejména mezi mladými lidmi. Hodinky realme watch 2 Pro přinášejí zlepšení funkčnosti i kvalitnější displej. Díky vylepšenému velkému barevnému displeji s úhlopříčkou 1,75 palce (4,4 cm) se nové hodinky mohou pochlubit o 56% větší zobrazovací plochou než předchozí generace. realme watch 2 Pro jsou pokročilé osobní sportovní hodinky navržené tak, aby inspirovaly uživatele k aktivnímu a zdravému životnímu stylu. Zahrnuje různé funkce pro různé sportovní scénáře, včetně přesného systému GPS, monitoru SpO2, který sleduje úrovně nasycení kyslíkem v krvi, monitoru detekce srdeční frekvence a celkem 90 sportovních režimů (nárůst z původních 16 režimů). Hodinky mají vysoce účinnou 390 mAh baterii, která zajistí výdrž až 14 dní. 

O značce realme 

realme je značka, která se specializuje na poskytování kvalitních technologických produktů a služeb pod inspirativním heslem Dare-to-Leap. Produkty realme chtějí povzbudit mladé lidí ke ‘Skoku vpřed’ ve využívání nejnovějších technologií a designu.

Podle studie Counterpoint patří realme mezi top 7 značek mobilních telefonů v globálních dodávkách smartphonů ve 3. čtvrtletí roku 2020. V roce 2019 dosáhlo realme 25 millionů globálních dodávek smartphonů. Oproti předchozímu roku dosahovala společnost realme růst 808 %, což dělá z realme nejrychleji rostoucí značku smartphonů na světě ve čtyřech po sobě jdoucích čtvrtletích od roku 2019 do 2. čtvrtletí 2020. realme vstoupilo na 61 trhů po celém světě včetně Číny, jihovýchodní Asie, jižní Asie, Evropy, Ruska, Austrálie, Středního východu a Afriky a má globální základnu s více než 50 miliony uživatelů.