Kampaň Mattoni představuje vratnou skleněnou lahev o objemu 1 litr

26. srpna 2021 – Minerální voda v nové vratné lahvi ze skla o objemu 1 l bude k dispozici od září, a to v unikátních, na trhu jediných dělitelných přepravkách. Mattoni podpoří svou novinku marketingovou kampaní, její prodej bude Mattoni komunikovat především na on-linu a v in-storu. Využije i influencery na sociálních sítích. 

Kampaň pro Mattoni zajistí více agentur. Na on-line a spolupráci s influencery se zaměří Canmedia, na správu sociálních sítí Outbreak a kreativu navrhne Lisbeth. Společně se v kampani obrátí především na milovníky vkusného stolování. „Novinku Mattoni komunikujeme jako elegantní možnost servírování minerální vody při stolování lidem, pro které je stolní etiketa důležitou součástí jídla,“ vysvětluje Miroslava Moravcová, brand manager Mattoni.

Design nové skleněné lahve pro obě varianty – perlivou a neperlivou – vytvořil designér Marek Mikovec tak, aby korespondovala s příležitostí, ke které je především určena. Láhev má jednoduché linie a je transparentní.

Kampaň představí také unikátní dělitelnou přepravku, jedinou na českém trhu, která umožňuje pohodlnou manipulaci i uskladnění v domácnosti​. Z obchodu si zákazník odnese díky zacvakávacímu mechanismu buď 6, nebo 12 lahví. 

Litrovou skleněnou lahví, která bude od září k dostání v prodejnách Lidl, Mattoni doplnila své portfolio o další obal splňující principy cirkulární ekonomiky. Mattoni cirkulární přístup uznává – nevytvářet z obalů odpady, ale využívat je stále dokola je jejím cílem.  “Se sklem to v Česku umíme již dávno, skleněná zálohovaná Mattoni tedy může být alternativou pro zákazníky, kterým vadí, že PET lahve zatím zálohované nejsou,” doplňuje Alessandro Pasquale, generální ředitel Mattoni 1873. 

Společnost Mattoni1873 je v Česku jedním z hlavních průkopníků zálohování nejen skleněných lahví, ale také PET lahví a nápojových plechovek. Je zakladatelem iniciativy Zálohujme.cz a podílí se na zavádění zálohového systému na Slovensku.

Cena litrové lahve Mattoni: 16,90 Kč

Záloha na jednu lahev: 5 Kč

Záloha na celou přepravku: 100 Kč

Záloha na polovinu přepravky: 50 Kč 

Autor designu lahve: Marek Mikovec 

O minerální vodě Mattoni

Mattoni je ikonická značka neodmyslitelně spojená s motivem orla již od roku 1873. Přírodní středně mineralizovaná minerální voda s vyváženým poměrem draslíku, hořčíku a vápníku, které jsou nezbytné pro lidské zdraví. Rodí se v hloubce 125 až 230 metrů v panenské přírodě u Karlových Varů. Jedinečná poloha na rozhraní Krušných a Doupovských hor jí dává její nezaměnitelnou chuť. K dostání je v přírodní neperlivé, jemně perlivé i perlivé variantě a nabízí širokou nabídku ochucených variant. Více na www.mattoni.cz  

O Mattoni 1873

Mattoni 1873, skupina kolem mateřské společnosti Mattoni 1873 a. s. (dříve Karlovarské minerální vody, a. s.), je největším distributorem nealkoholických nápojů ve střední Evropě, s kořeny sahajícími do roku 1873 a ke karlovarskému rodákovi Heinrichu Mattonimu. Současnou podobu získala skupina v 90. letech díky výrazným investicím italské rodiny Pasquale.  

Své produkty Mattoni 1873 vyváží do téměř 20 zemí světa a vlastní zahraniční značky minerálních vod v Rakousku, Maďarsku a Srbsku. V Bulharsku, Slovensku a Maďarsku je výhradním výrobcem a distributorem nealkoholických nápojů značek firmy PepsiCo. Ve všech zemích, kde skupina operuje, zaměstnává na 3 200 zaměstnanců.