Děti do bruslí! Společnost Laufen CZ podporuje sport v regionech

Praha, 31. 8. 2021 – Společnost Laufen CZ pravidelně podporuje sportovní aktivity v okolí svých továren. V letošním roce se známý výrobce koupelnového vybavení rozhodl pro spojení s městem Bechyně a zajistil žákům prvních tříd všech základních škol v Bechyni ledovou plochu pro podzimní kurz bruslení v rámci projektu Děti do bruslí. „Chceme vždy naše CSR aktivity a podporu v regionech směřovat tak, aby z nich mohli čerpat výhody i naši kolegové z keramiček a jejich rodiny. Rozhodli jsme se proto pro spolupráci s projektem Děti do bruslí, mnoho ratolestí našich zaměstnanců totiž právě tyto základní školy navštěvuje,“ vysvětluje Iva Šedivá, vedoucí marketingu společnosti Laufen CZ s tím, že hokej je mezi kolegy z obou keramiček společnosti – v Bechyni i ve Znojmě – opravdu populární. A to natolik, že se hobby týmy obou továren dokonce účastní vybraných turnajů. 

Setkání při příležitosti věnování daru k projektu Děti do bruslí – zleva: Josef Skalák (Laufen CZ), Zdeněk Ondřej (projektový manažer Děti do bruslí), Dana Turečková (ředitelka MŠ Jahůdka Bechyně), Mgr. Milan Kožíšek (ředitel ZŠ F. Křižíka Bechyně), Mgr. Milan Petr (ředitel ZŠ Školní Bechyně), Pavel Houdek (starosta města Bechyně) a Iva Šedivá (Laufen CZ).

O oblíbenosti projektu napříč regiony svědčí i fakt, že se do něj každoročně zapojí více jak 5 000 dětí. „Díky našemu příspěvku budou do projektu zapojeny i děti z prvních tříd základních škol v Bechyni. Prvňáčci se tak během podzimu mohou těšit na základy samotného bruslení, ale i na rozvoj svých dovedností – pod vedením profesionálních trenérů mohou objevit svůj talent ať už pro lední hokej nebo například krasobruslení. A kdo ví, třeba se díky tomu objeví i nový talent, jako například hokejista a mistr světa v ledním hokeji Peter Pucher nebo krasobruslař a mistr Evropy Tomáš Verner. Tomáš je ostatně hlavním metodikem výuky bruslení a společně s Peterem Pucherem mentorem celého projektu Děti do bruslí,“ uzavírá Iva Šedivá.

Děti do bruslí

Projekt Děti do bruslí je, pod záštitou MŠMT ČR, Jihočeského kraje a Kraje Vysočina, určený dětem předškolního věku a žákům základních škol. Děti se pod odborným metodickým vedením profesionálních trenérů naučí základy bruslení, ale také chování na ledové ploše. Projekt působí v Jihočeském a Jihomoravském kraji a také na Vysočině a spolupracuje s více jak 64 městy a obcemi. Součástí projektu je také rozvoj individuálních dovedností pro krasobruslení a lední hokej pod záštitou osobností jako je Tomáš Verner, Peter Pucher nebo Jaroslav Pouzar. Vše o projektu na webu www.detidobrusli.cz, www.peterpucheracademy.com, www.tomasverneracademy.com.