Při dovolené po sezóně hrozí zvýšené riziko COVIDu-19

Praha, 2. září 2021 – Slavia pojišťovna připomíná, že je namístě mít dobré cestovní pojištění s bezchybnou asistencí a připojištěním proti COVIDu-19, jelikož čím dál tím větší počet Čechů začíná jezdit na dovolenou k moři až po letní sezóně. Je nutné počítat s tím, že se koronavirová situace na podzim může rapidně zhoršit tak jako vloni. 

Resorty se vyprázdní, ceny zájezdů se sníží někdy až o polovinu a v některých destinacích
se klima stává pro mnoho turistů snesitelnějším než v sezóně, kdy bývá neúnosné horko. Letos lze očekávat, že na podzim bude mnohem více docházet k častějším změnám na tzv.  barevném semaforu Ministerstva zdravotnictví, než tomu bylo přes léto. 

Z tohoto důvodu je namístě mít dobré pojištění s bezchybnou asistencí, připomenula Slavia pojišťovna. „S nastávajícím podzimem se koronavirová situace může rapidně zhoršit – ostatně vloni to nastalo hned v září. Turistické destinace také hlásí, že právě nyní po sezóně v resortech zůstává více tzv. digitálních nomádů, tedy lidí, kterým zaměstnavatel umožňuje trvalý home-office. Je zkrátka potřeba počítat s více komplikacemi než přes léto,“ uvedl Ladislav Bělina, produktový ředitel Slavia pojišťovny.

Proto v rámci cestovního pojištění nabízí Slavia pojišťovna možnost připojištění nákladů spojených s léčbou covidu-19 a preventivní karanténou dle semaforu MZV ČR, které je možné si sjednat do všech zemí. Náklady spojené s léčbou onemocnění covid-19 kryje Slavia pojišťovna až do plného limitu sjednaných léčebných výloh. Navíc jako bonus je automaticky připojištění rizikových sportů, jako
je například horolezectví, jachting, jízda na vodním skútru či kiteboarding.

V případě potřeby či nouze je důležité rychle získat informace a zorientovat se v daném prostředí
či situaci. Operátoři unikátní asistenční služby COVID Assistance, kterou pojišťovna nabízí již
od podzimu loňského roku, poskytnou potřebné informace o aktuálních podmínkách a povinnostech v souvislosti s covid-19 v dotčených destinacích. „Stačí zavolat a dozvíte se veškeré poznatky o cílové destinaci, jako například povinnost testů, karantény, informace o nošení roušek a respirátorů
či rizikovost. Operátor dále také zajistí objednání na PCR testy v předem stanovený čas v blízkosti bydliště,říká Ladislav Bělina.

Cestovní pojištění lze sjednat plně online i osobně. Více informací o cestovním pojištění a možnostech připojištění naleznete na webu www.slavia-pojistovna.cz

O společnosti Slavia pojišťovna a.s.

Slavia pojišťovna, člen skupiny SPGROUP a.s. a expert na neživotní pojištění, staví na dlouholetých zkušenostech z pojišťovnictví, které sahají až do dob rakousko-uherské monarchie, do roku 1868. Je jedinou ryze českou pojišťovnou s tradicí na našem trhu již více než 150 let. Dnes patří mezi Top10 pojišťoven v České republice a patří mezi lídry v oblasti pojištění cizinců. Dlouhodobě se zaměřuje na zodpovědné řidiče, kterým v rámci autopojištění dokáže nabídnout zajímavé podmínky. Své služby poskytuje fyzickým osobám, živnostníkům, malým a středně velkým firmám, velkým korporacím či obcím a městům. Služby poskytuje i personálním agenturám a cestovním kancelářím. Prostřednictvím 17 poboček a více než stovky kontaktní míst obsluhuje více než 250 000 aktivních klientů. Ti mohou pojištění sjednávat, hlásit pojistné události či poskytovat fotodokumentaci k těmto pojistným událostem i plně online, přes webové stránky či on-line aplikace Slavia pojišťovny.