Dorozumívací systém Vokkero Guardian Show vstupuje na český trh

Praha, 9. září 2021 – Značka profesionálních komunikátorů Vokkero přináší na český trh zbrusu nový model Vokkero Guardian Show. Konstruktéři společnosti Vokkero za více než rok procestovali prakticky celou Evropu, aby z četných setkání s uživateli komunikačních systémů posbírali zkušenosti z prostředí koncertních turné, filmu a broadcastu. Jejich cílem bylo do detailů porozumět potřebám profesionálů z oboru AV techniky a zohlednit jejich potřeby a poznatky z praxe. Výsledkem této snahy je zbrusu nový model Vokkero Guardian Show – vysoce výkonný, a přitom dostupný plně duplexní bezdrátový komunikační systém. 

„Řada Show je postavená na ověřené platformě Guardian, kterou se díky mimořádné týmové práci všech konstruktérů podařilo přizpůsobit potřebám filmu, touringu a také potřebám divadelního provozu. Všichni evropští distributoři pomohli zprostředkovat schůzky s bezpočtem profesionálních uživatelů od malých divadel přes produkční a rentalové společnosti až po zvukaře a integrátory. Výsledkem této práce je systém svým řešením, možnostmi, odolností a snadným ovládáním šitý doslova na míru požadavkům audiovizuálního průmyslu,“ říká Jan Šafařík ze společnosti Audiopro, která značku Vokkero na českém trhu zastupuje. „Nový systém Guardian Show je jednoduchým a spolehlivým zařízením, které díky srozumitelné komunikaci i v hlučných podmínkách výrazně zjednodušuje práci zejména při práci náročné na koordinaci pracovníků,“ dodává.

Co je u Guardian Show nového?

Ve verzi Vokkero Guardian Show najdete tři různé provozní režimy pro tři různá prostření: Rigging (eliminace impulzního hluku), Live (eliminace trvalého hluku) a Studio (tiché prostředí). Každý zvukový nebo přenosový parametr je možné nastavit buď jednotlivě u každého beltpacku, nebo hromadně přes intuitivní dotykové menu konfigurační jednotky. Novinkou je také funkce Voice Priority, která umožňuje upřednostnit jeden z komunikátorů před ostatními, tedy například hlas režiséra. Komunikátory pracují v klidné části bezlicenčního pásma UHF (lze je na koncertech koordinovat s ostatními vysílači) a podle místních omezení je u nich možné nastavit na vysílací výkon v rozsahu od 10 do 500 mW. Každý kanál poskytuje komunikaci pro neomezený počet uživatelů s možností rozdělení do čtyř podskupin a spolehlivý dosah přesahuje 1,2km. Komunikátory Guardian Show je do prostření koncertních turné rozvněž možné vybavit odolným přepravním kufrem s výplní na míru počtu komunikátorů a headsetů.