Český konkurent Microsoftu IceWarp rozšiřuje síť clusterů. Nově vzniknou v Norsku a Malajsii

  • IceWarp disponuje clustery po celém světě
  • V Malajsii se spoléhají na služby české společnosti státní úředníci
  • IceWarp bude expandovat s clustery i na severu Evropy

PRAHA, 2. listopadu 2021 – Česká technologická společnost IceWarp poskytuje komplexní řešení pro online spolupráci a chytrou kancelář klientům z celého světa. Patří mezi ně i známé společnosti s mezinárodní působností či vládní instituce. Letos své služby vylepší rozšířením sítě clusterů o zařízení v Norsku a Malajsii. Dohromady jich tak bude v různých regionech devět.

IceWarp se dynamicky rozrůstá, důkazem toho je, že kromě clusterů v České republice, Spojených státech, Německu, Itálii, Bahrajnu, Turecku a Mexiku letos nově zprovozňujeme unifikovaná serverová řešení v Norsku a Malajsii. Dokážeme tak lépe pokrýt potřeby klientů v oblastech s nejsilnější zákaznickou základnou a uspokojit tak jejich poptávku. Lokální uložení dat je pro naše zákazníky důležité, zajistí totiž větší transparentnost práce s daty,“ říká ředitel společnosti IceWarp Adam Paclt. 

Na asijském trhu zaznamenává IceWarp v poslední době pozoruhodné úspěchy, v nichž často zdatně konkuruje i americkému Microsoftu s jeho Office 365. Tím největším je přechod malajské agentury pro modernizaci veřejného sektoru MAMPU na jeho řešení. „Po úspěšném projektu implementace 350 000 mailových schránek je vznik clusteru v Malajsii logickým krokem, který bude následovat,“ říká Paclt s tím, že další budování IT infrastruktury v Malajsii zajistí významnému klientovi ještě lepší služby ze strany IceWarpu.

České IT společnosti se rýsují zajímavé možnosti i ve Skandinávii. „Zřízení clusteru v Norsku je od nás jasným signálem, že skandinávský trh má velký byznysový potenciál. Rádi proto zintenzivníme naše služby i v tomto atraktivním regionu,“ dodává ředitel IceWarp Paclt.

Malajsií a Norskem rozšiřování sítě clusterů IceWarpu nekončí. V příštím roce se český konkurent Microsoftu zaměří na další evropské lokace, měl by tedy překonat desítku clusterů rozmístěných po celém světě.

Clustery, neboli sítě volně vázaných serverů, představují spolehlivé technologické východisko. Jejich využití výrazně snižuje rizika výpadku služeb spojená se selháním některého ze serverů. 

O společnosti IceWarp 

IceWarp je česká společnost působící na trhu informačních technologií již od roku 2001. Zprvu se zaměřovala na vlastní platformu pro mailový server, alternativu k tehdy nejrozšířenějšímu produktu Microsoft Exchange. V průběhu dvou desetiletí se však nabídka rozrostla o balík základních i pokročilých kancelářských nástrojů a platformy pro videokonference nebo týmový chat. 

Síť jeho obchodních partnerů dnes sahá do více než padesátky zemí po celém světě a mezi zákazníky patří veřejné instituce i renomované společnosti ze soukromé sféry.

Více informací naleznete na www.icewarp.cz nebo na sociálních sítích Twitter, Facebook a LinkedIn.