Bit.plus jako první obchodník s kryptoměnami začal využívat BankID

Bit.plus začal jako první obchodník s kryptoměnami v Česku nabízet registraci a ověřování klientů pomocí bankovní identity. Zájemci o obchodování se do mobilní aplikace největšího tuzemského obchodníka zaregistrují během 30 sekund prostřednictvím BankID a mohou hned začít provádět transakce.

Registrace přes BankID je velmi snadná. Nový klient po stažení mobilní aplikace v prvním kroku pouze vyplní svůj e-mail a již nemusí vyplňovat další údaje a nahrávat doklady totožnosti. Pouze si vybere svou banku a projde procesem přihlášení.

Podobně již BankID využívá k bezpečné a rychlé identifikaci uživatelů Portál občana, web Moje daně, portály úřadů nebo některé e-shopy.

“BankID jsme implementovali jako první z našeho segmentu. Klientům přinese jednodušší a rychlejší proces registrace do mobilní aplikace včetně okamžitého schválení registrace bez zásahu lidské síly. Chceme potvrdit, že jsme první volbou pro vstup lidí do světa kryptoměn,” uvedl výkonný ředitel Bit.plus Martin Stránský. 

Pro registraci do Bit.plus je v současnosti možné využít přihlašovací mechanismy Monety, Komerční banky, ČSOB a České spořitelny.

„Jednoduchou a rychlou registraci přes BankID už využívají stovky zákazníků Bit.plus. I díky možnosti využití BankID očekáváme nárůst na 30 000 klientů v příštím roce,“ říká Martin Stránský.

Bit.plus je největší obchodník s kryptoměnami na českém a slovenském trhu s obratem přes 1,7 miliardy korun. Vedle kryptoměn nabízí investice i do digitálního zlata. Společnost provozuje 440 obchodních míst v ČR a na Slovensku, které zahrnují vlastní síť Bitcoinmatů nebo partnerskou síť prodejen Geco.