Dell Technologies a AWS společně pomáhají zákazníkům chránit data před ransomwarovými útoky

Dell EMC PowerProtect Cyber Recovery pro AWS je snadno a rychle implementovatelné řešení datového trezoru ve veřejném cloudu, jehož smyslem je umožnit zabezpečení, izolaci a obnovu dat v případě útoku ransomwarem.

Praha, 14. prosince 2021 – Technologie Dell a AWS přinášejí zákazníkům špičkovou ochranu dat s využitím trezoru ve veřejném cloudu, izolovaného od ostatního provozu, s vylepšeným zabezpečením. Dell EMC PowerProtect Cyber Recovery pro AWS izoluje kriticky důležitá data a pomáhá urychlit jejich obnovu. Novinka je zatím poslední z řady řešení ochrany dat společnosti Dell Technologies, kterou lze pořídit na tržišti AWS Marketplace.

Společnost Dell Technologies a Amazon Web Services (AWS) ze skupiny Amazon.com nově nabízí trezor pro kybernetickou obnovu společnosti Dell na tržišti AWS Marketplace v podobě řešení Dell EMC PowerProtect Cyber Recovery pro AWS. Prostřednictvím tržiště AWS Marketplace mohou zákazníci snadno zakoupit a zavést izolovaný kybernetický trezor od společnosti Dell, předního světového poskytovatele zařízení a softwaru na ochranu dat. Trezor pomáhá bezpečně chránit a izolovat data před ransomwarovými útoky.

Dell EMC PowerProtect Cyber Recovery pro AWS poskytuje několik vrstev ochrany na základě moderní koncepce, která umožňuje zákazníkům AWS rychle a s jistotou obnovit běžný provoz po kybernetickém útoku. Řešení přesouvá kritická data zákazníka pryč z prostoru vystaveného možným útokům a automaticky je fyzicky a logicky izoluje od ostatního provozu na principu tzv. „air gap“. Na rozdíl od standardních zálohovacích řešení uzamkne rozhraní pro správu a k přístupu vyžaduje samostatné bezpečnostní přihlašovací údaje a vícefaktorové ověřování.

„Ochrana dat před ransomwarem a jinými typy kybernetických útoků je pro podniky zcela zásadní. Data jsou strategické aktivum, které slouží k informovanému obchodnímu rozhodování a je předpokladem prosperity v dnešní digitální ekonomice,“ říká David Noy, viceprezident společnosti Dell Technologies, který je odpovědný za portfolio produktů na ochranu dat. „Ve spolupráci s AWS nabízíme zákazníkům řešení kybernetické obnovy, které odstiňuje důležitá podniková data od bezpečnostních hrozeb pomocí izolovaného kybernetického trezoru. Tím pomáhá snížit rizika a důvěryhodně chrání data pro případ úspěšného kybernetického útoku.“ 

Řešení na ochranu dat mohou pomoci zlepšit zabezpečení podnikům, které zavádí různé IT infrastruktury ve veřejném cloudu i v lokálních prostředích. Podle výzkumné studie Dell Technologies Global Data Protection Index z roku 2021 postrádá 67 % respondentů z 1 000 dotázaných vedoucích pracovníků v IT důvěru v to, že všechna důležitá podniková data by bylo možné v případě destruktivního kybernetického útoku obnovit. Dell EMC PowerProtect Cyber Recovery pro AWS pomáhá zákazníkům řešit rostoucí riziko ransomwaru a dalších kybernetických útoků.

„Řešení kybernetické obnovy společnosti Dell Technologies pomůže našim společným zákazníkům čelit hrozbě ransomwaru a jiných počítačových útoků,“ říká Sabina Joseph, generální ředitelka společnosti AWS pro americké technologické partnery. „Naši zákazníci mají nyní k dispozici datový trezor v podobě řešení Dell EMC PowerProtect Cyber Recovery pro AWS, které si mohou zakoupit a nasadit v AWS.“

Dell EMC PowerProtect Cyber Recovery pro AWS je nejnovější řešení ochrany dat od společnosti Dell Technologies, které lze již dnes zakoupit na tržišti AWS Marketplace. Tento digitální katalog s tisíci položek softwaru od nezávislých dodavatelů usnadňuje vyhledávání, testování, nákup a zavádění softwaru, který běží na AWS. Zákazníci zde mají rychlý přístup k portfoliu řešení na ochranu dat pro AWS od společnosti Dell – mohou je jednoduše zakoupit a ihned implementovat.

„Pevné vztahy s globálními technologickými partnery, jako je Dell Technologies a AWS, nám pomáhají zajišťovat bezpečí a integritu našich cloudových aktivit,“ říká Jason Sandery, výkonný manažer pro cloudové služby banky Commonwealth Bank of Australia. „Využití výkonných cloudových řešení pro kybernetickou obnovu nám dává jistotu, že naše data zůstávají chráněna před vysoce destruktivními kybernetickými hrozbami, jako je ransomware, a celkově zvyšuje naši odolnost vůči rizikům i provozní efektivitu.“ 

O společnosti Dell Technologies

Dell Technologies pomáhá organizacím a jednotlivcům budovat svoji digitální budoucnost, transformovat způsob, jakým pracují, žijí a hrají. Společnost poskytuje a dodává zákazníkům nejkomplexnější a nejinovativnější portfolio technologií a služeb, aby dokázali úspěšně konkurovat v dnešní éře dat.