Creative Dock koupil za 70 milionů švýcarskou Sparkworks

Skupina Creative Dock koupila švýcarskou společnost Sparkworks, která se zabývá uváděním nových produktů a služeb na trh. Hodnota transakce je 70 milionů Kč. Společnost bude patřit do Creative Dock Group a nadále ji povede Linda Armbrusterová.

Spark Works do skupiny Creative Dock přináší nejnovější inovační metodiky a energický tým mluvící 10 jazyky. Je jednou z předních švýcarských inovačních společnosti s kancelářemi v Curychu a Londýně. Pomáhá řídit inovace například UBS, SwissRe nebo Roche. Velmi úzce spolupracuje s Curyšskou technickou universitou.

“Švýcarsko je pro nás silná země, působíme tam už tři roky. Vidíme v ní obrovský potenciál díky koncentraci globálního vedení mnoha firem. Sparkworks ztrojnásobí náš inovační tým a používá metodiky, které ve spojení s našimi ještě zvětší pravděpodobnost úspěchu startupů, které stavíme. Přináší rozšíření našich schopností a možností. Ať už v rozmanitosti služeb a lepší znalosti dalších odvětví průmyslů, tak ve schopnost lépe škálovat naše projekty po Evropě,” říká zakladatel Creative Docku Martin Pejša.

Creative Dock se zaměřuje na stavbu digitálních startupových projektů pro své zákazníky na klíč. Sparkworks by měla v rámci Creative Docku působit především v počáteční fázi nových projektů napříč celou skupinou. “Díky našemu spojení budeme mít nyní možnost pomoci jakékoli organizaci uvést její inovace od nápadu na papíře na trh,” dodává Linda Armbrusterová.

Creative Dock v současnosti staví firmy nebo produkty pro více než 20 nadnárodních společností. Zhruba 70 procent výnosů realizuje mimo ČR. Vedle organického růstu skupina zvětšuje svou velikost formou akvizic. V současnosti pracuje na akvizici další firmy, která působí v Německu. V hledáčku skupiny jsou společnosti na velkých evropských trzích, jako je Itálie, Španělsko nebo Francie. Ambicí společnosti je pomoci Evropě stát se globálním digitálním hráčem.

Creative Dock uvedl na trh více než 60 startupů v devíti zemích. Na českém trhu je známý zejména díky službě Zonky, kterou stavěl pro Homecredit. Mezi jeho současné projekty v tuzemsku patří věrnostní program v aplikaci Můj Alber nebo Domysobě.cz pro společnost Veolia, které řeší energetické úspory pro bytové domy.

Dále například Digitálnídílna.cz, která staví weby malým podnikatelům ve spolupráci s VISA a Komerční banku nebo projekt Nafirmy.cz, který představuje peer-to-peer půjčky malým firmám ve spolupráci s J&T bankou.