Thein představuje novou značku Thein Security. Zaměří se na kyberbezpečnost a spouští nové bezpečnostní centrum

Praha, 15. 12. 2021 – Investiční skupina Thein Tomáše Budníka zakládá novou značku Thein Security, která ve skupině Thein zastřeší aktivity v oblasti kyberbezpečnosti. Na pozici výkonné ředitelky Thein Security nastoupila zkušená manažerka Irena Hýsková, jejímž prvním úkolem je spustit špičkové Security Operations Center. Společně se sesterskou entitou Thein Digital je nová značka součástí fondu J&T Thein SICAV a obě budou sídlit v budově Enterprise na pražské Pankráci. 

Thein Security vznikla s cílem vytvořit špičkovou bezpečnostní organizaci. Pod tuto značku tak budou spadat veškeré služby spojené s ochranou firem v kyberprostoru. Thein Security bude provozovat bezpečností středisko, tzv. Security Operations Center a poskytovat ho formou služby těm zákazníkům, kteří se chtějí soustředit na své podnikání, ale současně chtějí mít prvotřídní dohled nad ochranou svých dat v kyberprostoru.

“Vnímáme, že oblast kybernetické bezpečnosti je zcela zásadní příležitostí a růstovým oborem, takže v portfoliu skupiny Thein už má dlouho své místo. Z Thein Security chceme vybudovat firmu, která bude schopna poskytnout českým i evropským firmám plnohodnotné bezpečnostní řešení. Hned pro odstartování do ostrého provozu spouštíme Security Operations Center, které bude pod vedením našich odborníků v nepřetržitém provozu detekovat bezpečnostní hrozby a reagovat na ně,” říká Tomáš Budník, zakladatel a majitel skupiny Thein.

Výkonnou ředitelkou nově vzniklé značky se stala Irena Hýsková, která na pozici přišla s téměř dvacetiletými zkušenostmi v managementu ve společnostech jako O2 nebo Vodafone. V Thein Security má na starosti naplnění bezpečnostní strategie, zavedení bezpečnostního dohledového centra SOC (Security Operations Center) jako služby, ale také finanční a provozní řízení a definici prodejní strategie.

“Po téměř dvaceti letech v zaběhnutých korporacích jsem se rozhodla zkusit něco nového a nastoupit do mladého ambiciózního projektu. Mé rozhodnutí motivovaly dvě věci – první je moje důvěra v Tomáše Budníka a tým, který kolem sebe postavil. Druhou je to, že plně věřím potenciálu kyberbezpečnosti. Je to veliká příležitost a já jsem ráda, že jí mohu uchopit a být součástí jednoho z nejambicióznějších projektů tohoto odvětví u nás. Naším cílem je stát se leadrem v oblasti kybernetické bezpečnosti v Česku i na Slovensku,” doplňuje Irena Hýsková.

Obě odnože skupiny Thein z oblasti IT, tedy Thein Digital a Thein Security, se stěhují ze svých dosavadních kanceláří do budovy Enterprise na Pankráci, kde budou mít za souseda například špičkovou bezpečnostní společnost Avast. V nových prostorách bude dostatek místa pro růst obou divizí, ale především je budova lépe vybavená a připravená pro poskytování služby Bezpečnostního dohledového centra SOC.

O skupině Thein

Thein je investiční skupina technologického experta a investora Tomáše Budníka, která se zaměřuje na technologické společnosti v oboru lCT, kyberbezpečnosti a průmyslu z České a Slovenské republiky. Ve svém portfoliu chce propojovat zajímavé projekty, které vykazují vynikající výsledky a poskytovat jim byznysovou a infrastrukturní expertízu. Hlavní filosofií skupiny Thein je hledání nové synergie mezi jednotlivými projekty a udržení českého know-how v českých rukách.