MS-INVEST nadále rozšiřuje portfolio a na přelomu roku nabízí šest rezidenčních developerských projektů

Developerská společnost MS-INVEST představuje aktuální přehled svých projektů včetně nejnověji dokončeného komplexu Žižkovské pavlače. Společnost na trhu působí již od roku 1998 a pro své klienty za tu dobu realizovala více než 5 000 bytů a rodinných domů a přes 40 000 m² obchodních ploch a kanceláří v Praze a Brně. Počátkem roku 2021 se společnost přejmenovala a pod názvem MS-INVEST zastřešuje developerské aktivity skupiny, jejíž součástí jsou mimo jiné i investiční uskupení 3M FUND MSI a MSI Capital, prostřednictvím kterých investuje do nemovitostí a nemovitostních projektů a umožňuje investovat i svým investorům.

MS-INVEST v současnosti nabízí šest rezidenčních projektů včetně svého největšího projektu multifunkčního objektu Palác Trnitá Brno skládajícího se z rezidenčního bydlení, kanceláří a retailu. 

Nejnovějším dokončeným projektem MS-INVEST jsou Žižkovské pavlače v Praze přímo sousedící s parkem Vítkov. Jedná se o unikátní rezidenční komplex s citlivě zakomponovanými prvky historické i novodobé architektury, jenž svým umístěním v širším centru Prahy nabízí mimo jiné dobrou dopravní dostupnost, kulturní vyžití i veškerou občanskou vybavenost. Celkově se v komplexu nachází 150 jednotek, a to byty a ateliéry o dispozicích 1+kk až 4+kk a dvě podzemní patra vyhrazená pro parkování a sklepy. Přízemí budou tvořit obchodní a nebytové prostory. Aktuálně zde probíhá kolaudační řízení.

,,Při výstavbě projektu Žižkovské pavlače jsme usilovali o spojení moderní technologie s atmosférou tradičních pražských činžovních domů tak, abychom podpořili stávající zástavbu a našim klientům nabídli nové zajímavé možnosti bydlení s nádechem historie. Věříme, že je naše nabídka zaujme a vhodně doplní naše portfolio o nový typ rezidenčního bydlení,” uvádí Jaroslav Smrčka, obchodní ředitel MS-INVEST. 

Dalším developerským projektem jsou Byty Dělnická v pražských Holešovicích, jehož dokončení se plánuje na podzim příštího roku. Tato ekologicky a energeticky šetrná novostavba vzniká na místě bývalé pivovarské kalírny a v budoucnosti nabídne celkem 122 jednotek, přičemž jižně orientované byty poskytnou jejich majitelům výhledy na Vltavu či panorama Pražského hradu. Stejně jako na Žižkově jsou přízemí komplexu vyhrazena komerčním prostorám včetně prodejny potravin. Vzhledem k průmyslové historii čtvrti je uvnitř pasáže situován industriální prostor vhodný jako ateliér nebo výstavní síň.

V počáteční fázi stavby se momentálně nacházejí také Byty Laudova na okraji pražského sídliště Řepy, kde již kompletní stávající výstavba přechází ve vilovou čtvrť. Projekt je vytvořen v několikapodlažním domě a nabízí bytové jednotky s dispozicemi 1+kk až 4+kk ve 3. až 9. patře. První dvě nadzemní podlaží tvoří garážová stání pro rezidenty, přičemž v prvním nadzemním podlaží se také nachází komerční prostory. Díky umístění garáží do prvních dvou nadzemních podlaží se docílilo toho, že ani obyvatelé v nižších podlažích nepřijdou o výhled a dostatek světla. Lokalita s sebou přináší jak občanskou vybavenost, tak i možnost sportovního vyžití a odpočinku v přilehlém lesoparku. Dokončení Bytů Laudova MS-INVEST plánuje na jaro roku 2023.

Zájem o rodinné domy v pandemii roste

Nabídku MS-INVEST doplňuje projekt rodinných domů v Letňanech, kde v současnosti vzniká 30 řadových domů s dispozicemi 4+kk a 5+kk. K budovám bude vždy náležet užitná plocha, terasa a vlastní garáž. Pozemky svou výměrou mohou dosáhnout až 362 m² a poskytují tak dostatek prostoru pro celou rodinu, které se díky docházkové vzdálenosti restaurací, kaváren a parků dostane komplexního volnočasového vyžití. Dokončení je výhledově plánováno na konec roku 2022, ale již nyní je prodáno 85 % domů. 

V létě roku 2022 by mělo dojít k dokončení stavby dalšího z pražských developerských projektů, a to rodinných domů Ďáblická Hvězdárna, které skýtají bydlení v dosahu přírody a výbornou dopravní dostupnost. Developer v projektu nabízí dispozice 5+kk a 6+kk o velikosti od 150 m² až po 190 m² včetně jedné nebo dvou garáží.

V Brně MS-INVEST staví unikátní koncept blokové zástavby s více funkcemi

Projekt Palác Trnitá je jedinečnou stavbou díky své poloze v centru Brna blízko Galerie Vaňkovka a výhodnému spojení rezidenčního bydlení a kancelářských a retailových prostor. Lokalita, kde dvanáctipodlažní blok vzniká, je součástí hlavní rozvojové zóny Brna, tzv. Jižního centra, které bezprostředně navazuje na historické centrum města. Projekt svým klientům nabídne celkem 335 jednotek – v rezidenční části půjde o dispozice 1+kk až 5+kk, administrativní část disponuje pronajímatelnou plochou o velikosti 8 200 m². Vnitřní kancelářské prostory budou svou flexibilitou umožňovat open space, samostatné kanceláře a různé jejich kombinace. Zároveň budova poskytne náležitý luxus prostřednictvím soukromých teras na několika různých podlažích, nonstop recepce a reprezentativního lobby, včetně rozsáhlých garáží s nabíjecími stanicemi pro elektromobily.

O MS-INVEST

MS-INVEST a.s. byla založena v roce 1998. V současné době se řadí mezi lídry na českém developerském trhu. Zaměřuje se na development rezidenčních objektů, jako jsou bytové domy, řadové i samostatně stojící rodinné domy a soubory obytných objektů s veškerou občanskou a technickou vybaveností. Dále development komerčních ploch a kanceláří, příprava projektů pro komerční development, zejména akvizice a scelování pozemků, obstarání potřebných povolení, příprava infrastruktury, prodej projektů připravených k výstavbě. 

Za dobu existence společnosti bylo zrealizováno více než 5.000 bytů a rodinných domů, přes 40.000 m² obchodních ploch a kanceláří. Strategií společnosti je realizace projektů v rozvojových lokalitách s výbornou dostupností. Cílem je pak zaujmout trvalou pozici klíčového hráče mezi developery v Praze a Brně na poli středně velkých projektů.

Více na: www.ms-invest.cz, www.3mfund.cz a www.msicapital.cz.