Samsung uvádí na trh přenosný projektor The Freestyle pro zábavu na libovolném místě

  • Kompaktní zařízení s průkopnickou technologií nabízí funkce domácího kina i mnoho dalších možností zábavy
  • Automatické vyrovnávání, zaostřování a korekce lichoběžníkového zkreslení zajistí vždy optimální obraz

Praha 4. ledna 2022 – Společnost Samsung Electronics představuje před veletrhem CES 2022 zcela nové přenosné promítací a zábavní zařízení The Freestyle. Nejnovější technologie a mimořádná flexibilita nabízejí nejlepší možný obraz v libovolných podmínkách a spoustu další zábavy pro všechny, kteří se nechtějí vzdát technických vymožeností ani na cestách.

The Freestyle je určen především generaci Z a mileniálům. Dá se používat jako projektor, chytrý reproduktor nebo zařízení pro náladové osvětlení. Díky svému kompaktnímu tvaru a hmotnosti pouhých 830 gramů je snadno přenositelný, takže si ho můžete vzít kamkoli s sebou a proměnit jakýkoli prostor na malý kinosál. Na rozdíl od běžných skříňových projektorů umožňuje konstrukční řešení The Freestyle otáčet zařízení až o 180 stupňů, takže dokáže promítat kvalitní obraz kdekoli chcete – na stole, na podlaze, na stěně, nebo dokonce na stropě – a nepotřebujete k tomu žádné samostatné promítací plátno.

„The Freestyle je unikátní projektor zkonstruovaný s ohledem na maximální všestrannost a flexibilitu, aby vycházel vstříc měnícímu se životnímu stylu,“ říká Simon Sung, výkonný viceprezident a vedoucí obchodního a marketingového týmu Visual Display Bussiness společnosti Samsung Electronics. „Nabízí zábavu v libovolném prostředí a podmínkách přesně podle momentálního přání a nálady uživatelů.“

The Freestyle je vybaven funkcemi plně automatického vyrovnávání a korekce lichoběžníkového zkreslení pomocí špičkových technologií. Tyto funkce umožňují přizpůsobit promítaný obraz každému povrchu v jakémkoli úhlu tak, aby byl vždy dokonale proporcionální. Funkce automatického zaostřování zajišťuje za všech podmínek perfektně ostrý obraz, a to až do velikosti 100 palců. The Freestyle je vybaven také dvojitým pasivním akustickým reproduktorem pro věrné zdůraznění basů. Zvuk proudí do všech směrů kolem projektoru, takže při sledovávání filmu nebude nikdo ochuzen o plnohodnotný zážitek.

The Freestyle je kromě připojení do běžné elektrické zásuvky je možné napájet také z externích baterií, které podporují standard rychlého nabíjení USB-PD s výkonem 50 W/20 V nebo vyšším, takže se dá používat i v místech, kde není k dispozici přívod elektřiny. Díky tomu si ho uživatelé mohou vzít kamkoli s sebou, ať už jsou na cestách, na výletě v kempu a podobně. The Freestyle je průkopníkem rovněž v tom, že je to první přenosný projektor, který se dá kromě klasické elektrické zásuvky napájet bez dodatečné elektrické instalace také z běžné žárovkové objímky E26. Varianta připojení do žárovkové objímky typu E26 bude jako první možná v USA. V České republice není s ohledem na místní podmínky tato možnost zatím k dispozici.

Pokud se The Freestyle zrovna nevyužívá jako projektor k streamování obsahu, může po nasazení průsvitné krytky objektivu sloužit jako zdroj náladového osvětlení. Funguje také jako chytrý reproduktor, a umí dokonce analyzovat hudbu a synchronizovat s ní vizuální efekty, které lze promítat na zeď, na podlahu nebo kamkoli jinam.

The Freestyle nabízí rovněž možnosti, jaké mají chytré televizory Samsung. Má vestavěné streamovací služby a funkce pro zrcadlení a casting, které jsou kompatibilní s mobilními zařízeními se systémy Android i iOS. Je to první přenosný projektor v této kategorii, který získal certifikaci hlavních světových partnerů nabízejících přímý přenos mediálního obsahu (OTT), aby si ho diváci mohli vychutnat v maximální kvalitě. Navíc ho můžete spárovat s chytrým televizorem Samsung (série Q70 a vyšší) a přehrávat i běžné TV vysílání, a to i když je televizor vypnutý.

Je také prvním projektorem, který obsahuje dálkové hlasové ovládání (FFV), což uživatelům umožňuje zvolit si své oblíbené hlasové asistenty pro bezdotykové ovládání zařízení.

The Freestyle se představí během veletrhu CES 2022 konaném od 5. do 7. ledna. 4. ledna místního času začne na americkém trhu on-line předobjednávka zařízení. V České republice bude možné The Freestyle předobjednat od 17. ledna a začátek prodeje se očekává během února 2022. Již nyní se můžou zájemci z České republiky předregistrovat na stránkách https://www.samsung.com/cz/projectors/the-freestyle/the-freestyle-pre-registration a vyhrát projektor The Freestyle (vyhrává 180. zaregistrovaný dle podmínek soutěže). Doporučená maloobchodní cena pro ČR nebyla ještě stanovena.

Další informace, včetně obrázků nebo videí o produktech, které společnost Samsung na veletrhu CES 2022 vystavuje, najdete na news.samsung.com/global/ces-2022.

Víc informací o projektoru The Freestyle najdete na tomto odkazu.

Víc informací o lifestylovém portfoliu společnosti Samsung najdete na www.samsung.com.

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiruje svět a tvoří budoucnost svými převratnými myšlenkami a technologiemi. Společnost nově definuje svět televizorů, smartphonů, tabletů, nositelných chytrých zařízení, digitálních spotřebičů, síťových a paměťových prvků, LSI systémů, polovodičů a LED displejů. Samsung je podle žebříčku Interbrands z roku 2020 pátou nejhodnotnější značkou světa s hodnotou 62,3 miliardy dolarů. Nejnovější informace najdete v Samsung Newsroom na adrese http://news.samsung.com.