Lenovo portfolio pro malé a střední podniky inspirované novými trendy

Společnost Lenovo™ představila v rámci veletrhu CES 2022 rozšíření podznačky ThinkBook včetně příslušenství, s prémiovým zpracováním a inovativními funkcemi, které mají za cíl uspokojit nové generace malých a středních podniků. ThinkBook™ Plus Gen 3 přináší vůbec jako první na trhu1 17,3palcový ultra široký displej s poměrem stran 21:10 a inovativní 8palcovou sekundární obrazovku, která posouvá multitasking na další úroveň a otevírá nekonečné možnosti používání. 

Lenovo také představuje zbrusu nové portfolio desktopů. ThinkCentre™ neo nabízí rostoucím firmám širší výběr přizpůsobitelných a výkonných pevných výpočetních řešení v nové éře vzájemně propojených hybridních pracovišť. 

Kromě toho může ThinkBook 13x Gen 2 obsahovat volitelnou nabíjecí podložku ThinkBook Wireless Multi-Device Charging Mat, která přináší bezdrátové nabíjení2 pro notebook přes Power by Contact
a kompatibilní mobilní zařízení přes Qi nabíječku.3 ThinkBook 14 Gen 4+ i
a nový ThinkBook 16 Gen 4+ i mají tenčí design, displej s poměrem stran 16:10, větší skleněné touchpady, inteligentní senzory a chytřejší funkce. Všechny modely jsou poháněny procesory Intel® Core™ 12. generace se systémem Windows 11. Pro doplnění portfolia přidává Lenovo nové příslušenství včetně praktického batohu a myši. 

Produktivita na dvou obrazovkách

ThinkBook Plus Gen 3

Rozšíření displejové výbavy pro zvýšení produktivity a efektivity obvykle vyžaduje připojení druhé obrazovky, která nebývá přenosná. ThinkBook Plus Gen 3 toto mění představením prvního 17,3palcového notebooku s vestavěným sekundárním 8palcovým plnobarevným LCD displejem. Produktivní multitasking se stal novou normou, ale často vyžaduje více zařízení a větší pracovní prostor. S ThinkBook Plus Gen 3 se nyní tento pracovní prostor stává mobilním. Ultra širokoúhlý primární displej s poměrem stran 21:10 již nabízí více prostoru pro využití funkce Windows 11 Snap, ale přidání druhého dotykového displeje s integrovaným digitálním perem představuje další nové scénáře:

  • Nástroje aplikací4 se mohou zobrazit na druhém displeji, aby hlavní obrazovka zůstala volná pro tvorbu.
  • Poutavější spolupráce s konferenční komunikací na celou šířku, přidáním chatovacího okna na druhém displeji5 nebo funkcí poznámkového bloku6 pro zapisování poznámek během online setkání.
  • Lze využít jako kreslící desku pro úpravu či editování obrázků.
  • Funkce „vodopádu“ je velmi užitečná při úpravě dokumentů, kdy se zobrazení zdrojových stránek může rozšířit z hlavního displeje na druhý.
  • „Magic Launcher“7 může umístit ikonky často používaných aplikací na druhý displej pro rychlý přístup.
  • Díky funkci kalkulačky je navigace v tabulkách nebo finančních aplikacích hračkou, spuštění lze dokonce nakonfigurovat tak, aby se kalkulačka automaticky otevřela například při spuštění tabulky.
  • Zrcadlení smartphonu8 na druhý displej zlepšuje multitasking a synergii mezi zařízeními.

ThinkBook Plus Gen 3

ThinkBook Plus Gen 3 je vysoce výkonný notebook díky procesorům Intel Core H-Series 12. generace, paměti až 32 GB LPDDR5 a úložišti 2 TB SSD. ThinkBook Plus Gen 3 má také:

  • 17,3palcový primární displej, ultra širokoúhlý poměr stran 21:10 s rozlišením 3072 x 1440 při 120 Hz, jas až 400 nitů a 90% poměr obrazovky k tělu (STB) s podporou Dolby Vision® a certifikací Low Blue Light s TÜV Rheinland EyeSafe ®.
  • Druhý 8palcový LCD dotykový skleněný displej s rozlišením 800×1280, integrované digitální pero.
  • Tlačítko Smart Power s integrovanou čtečkou otisků prstů.
  • Infračervená kamera FHD s fyzickou krytkou na zvýšení soukromí.
  • Systém reproduktorů s Dolby Atmos® od Harman/Kardon
  • Wi-Fi 6E pro rychlé a stabilní připojení.
  • Podsvícená klávesnice a skleněná podložka Click Pad.

ThinkCentre neo inspiruje novou generaci

Stolní počítače jsou často vhodnější pro konkrétní pracovní úkoly nebo funkce. Produktivita se dá zlepšit zejména v náročných grafických aplikacích nebo u velkých datových souborů. Úvahy
o nákladech mohou učinit z desktopů výhodnější investiční volbu s cenově výhodnějším počátečním vkladem a jednodušší údržbou a správou.

ThinkCentre neo přichází ve stylovém a minimalistickém designu s terazzo barvou a speciální povrchovou úpravou. Technologie ThinkShield™ zajišťuje vyšší bezpečnost. Závazky v oblasti udržitelnosti společnosti Lenovo jsou posíleny vůbec prvním využitím plastů, které by jinak skončily
v oceánech, a to v balení a ekologickém designu počítače s použitím recyklovaného odpadu a surovin bez obsahu barev. Lenovo představuje tři modely v řadě neo, všechny poháněné procesory Intel Core 12. generace: ThinkCentre neo 70t, ThinkCentre 50s a ThinkCentre neo 30a 24.

ThinkCentre neo 70t         ThinkCentre neo 50s ThinkCentre neo 30a 24

  • ThinkCentre neo 70t je navržen tak, aby vyhovoval potřebám tvůrců obsahu, vývojářům
    a každému, kdo pracuje na komplikovaných úkonech. Obsahuje až 128 GB paměti DDR5, grafiku NVIDIA® až do RTX™ 3060 Ti s certifikací NVIDIA Studio a úložiště 2 TB HDD / 1 TB SSD pro provádění více úkonů bez přerušení. S kabelem Smart Cable, který okamžitě spojuje dvě počítačová zařízení, aby běžela současně na jedné obrazovce, je spolupráce mnohem jednodušší. Pomocí funkce Smart Storage lze automaticky bezpečně zálohovat data a přistupovat k nim z více zařízení.
  • ThinkCentre neo 50s je stolní počítač s malým rozměrem navržený tak, aby poskytoval výkon
    a úsporu místa v 7,4litrovém provedení. Certifikace EPEAT Gold pro energetickou účinnost
    a Intelligent Cooling Engine 5.0 zajišťují optimální spotřebu energie. Ultra-Low Noise (ULN)
    s certifikací TÜV a obaly vyrobené z recyklovaného plastu slibují tichý výkon a šetrnost k životnímu prostředí.
  • ThinkCentre neo 30a 24 je kolaborativní all-in-one (AIO) desktop s 23,8palcovým FHD 16:9 WVA (Wide Viewing Angle) displejem, zvukem od Harman® a výsuvnou webovou kamerou. Neo 30a 24, obsahuje AI Meeting Manager, který nabízí překladač v reálném čase, převod hlasu na text, titulky, editor poznámek ze schůze a hlasovou interakci s Amazon® Alexa®9 pro futuristickou spolupráci. Lenovo Smart Appearance vylepšuje rysy obličeje a rozmazává pozadí pro videokonference na profesionální úrovni.

Nový design, lepší zážitky

ThinkBook byl vždy navržen s ohledem na koncového uživatele. Nová řada těchto notebooků
s kvalitními displeji s vysokou obnovovací frekvencí a vyšším poměrem obrazovky k tělu, tenkým designem a inteligentnějšími funkcemi není výjimkou. 

Díky spolupráci s Intelem je ThinkBook 13x Gen 2 velmi tenkým (12,9 mm) a lehkým (1,21 kg) prémiovým notebookem s hliníkovým designem, který splní požadavky Intel Evo prostřednictvím hardwarových specifikací Intelu a klíčových cílů v oblasti odezvy, okamžitého probuzení, výdrže baterie a rychlého nabíjení. ThinkBook 13x Gen 2 je vybaven nejnovějšími procesory Intel Core U-Series 12. generace, navrženými pro profesionály v neustálém pohybu. Disponuje jasným 13,3palcovým 16:10 displejem s certifikátem EyeSafe s poměrem STB větším než >91 % a volitelným dotykovým displejem. Velká 56Wh baterie a senzory okolního světla pro správu energetické účinnosti displeje zaručují, že obavy o energii nejsou na pořadu dne. Jedinečná nabíjecí podložka ThinkBook Wireless Multi-Device Charging Mat je volitelná a dokáže poskytnout 65 W bezdrátové nabíjení notebooku2 přes Power by Contact a integrovaná Qi nabíječka dokáže nabít kompatibilní mobilní zařízení až 10W3.

ThinkBook 14 a 16 Gen 4+ i jsou oproti předchozí generaci tenčí a přecházejí na poměr stran 16:10
s větší zobrazovací plochou. Možnosti zobrazení zahrnují 14palcový panel s rozlišením 2880×1800
a 90 Hz obnovovací frekvencí a 16palcový panel s rozlišením 2560×1600 a 120 Hz frekvencí
s hardwarovou kalibrací barev a oba mohou být poháněny volitelnou grafikou NVIDIA RTX. Větší touchpad se skleněným povrchem přispívá k interaktivnímu zážitku a systém reproduktorů Dolby Atmos poskytuje kvalitní zvuk během hovorů a zábavy. Volitelné inteligentní funkce založené na senzorech jsou zaměřeny na bezpečnost a spolupráci:

  • Senzor okolního světla spravuje energetickou účinnost displeje a automaticky upravuje jas podle světelných podmínek.
  • Senzor Time of Flight (ToF) pracuje v koordinaci s FHD infračervenou webovou kamerou a zjišťuje přítomnost uživatele, umožňuje bezdotykové přihlášení přes Windows Hello, uzamčení při odchodu, a dokonce i automatické nastavení jasu obrazovky a podsvícení klávesnice.

Společnost Lenovo představila v rámci značky ThinkBook i příslušenství navržené s cílem usnadnit přechody mezi různými pracovními prostředími. Batoh ThinkBook Plus Gen 3 Sling je vyroben ze stylového materiálu odolnému vůči povětrnostním vlivům, s pohodlným polstrováním a nastavitelným ramenním popruhem pro extra pohodlí, obsahuje kapsy na zip a skryté kapsy pro uložení cenností.
Nabíjecí výkonná myš ThinkBook nabízí prémiový a konzistentní design s duálním připojením Bluetooth umožňujícím párování se dvěma různými zařízeními, nabíjení přes USB-C a nastavitelné DPI až do 2400.

Servis pro hybridní pracovní sílu

Mnohé tyto podniky nemají možnost využívat specializované IT zdroje a potřebují podporu, pokud jde o instalaci nových zařízení a migraci údajů ze stávajícího hardwaru. Jedná se o časově náročnou činnost, která může vést ke zvýšení počtu volání na podporu po nasazení, pokud se provede nesprávně.

Easy Install je služba speciálně navržená pro malé a střední podniky, kdy společnost Lenovo poskytne služby instalace nových zařízení na dálku i na místě. Podniky mohou využít služby Lenovo, aby se ujistily, že veškerý hardware i software je u jejich zaměstnanců správně nainstalovaný a připravený k používání. Služby jednoduché instalace budou zákazníkům dostupné prostřednictvím preferovaného způsobu nákupu, tj. přímo ve společnosti Lenovo a u jejích partnerů. Lenovo Easy Install nabízí podnikům jednoduchý a nákladově efektivní způsob zapojení nových zařízení, aby mohli soustředit svůj čas, energii a zdroje IT na klíčové obchodní priority.

Ceny a dostupnost:

ThinkBook Plus Gen 3 bude dostupný v létě 2022 s očekávanou počáteční cenou 42 815 Kč s DPH.
ThinkBook 13x Gen 2 bude dostupný v létě 2022 s očekávanou počáteční cenou 33 635 Kč s DPH.
Bezdrátová nabíjecí podložka ThinkBook pro více zařízení bude dostupná v létě 2022 s očekávanou počáteční cenou 6 120 Kč s DPH.
ThinkBook 14 Gen 4+ i bude dostupný v létě 2022 s očekávanou počáteční cenou 25 679 Kč s DPH.
ThinkBook 16 Gen 4+ i bude dostupný v létě 2022 s očekávanou počáteční cenou 26 290 Kč s DPH.
ThinkCentre neo 70t bude dostupný v prvním čtvrtletí roku 2022.
ThinkCentre neo 50s bude dostupný v prvním čtvrtletí roku 2022 s očekávanou počáteční cenou 24 455 Kč s DPH.
ThinkCentre neo 30a 24 bude dostupný v prvním čtvrtletí roku 2022 s očekávanou počáteční cenou 32 717 Kč s DPH.
Batoh ThinkBook Plus Gen 3 Sling Backpack 3 bude dostupný v létě 2022 s očekávanou počáteční cenou 2 142 Kč s DPH.
Bezdrátová mobilní myš ThinkBook 3 bude dostupná v létě 2022 s očekávanou počáteční cenou 1 224 Kč s DPH.
Myš ThinkBook Wireless Performance Mouse bude k dispozici v létě 2022 s očekávanou počáteční cenou 1 224 Kč s DPH.
Očekává se, že Easy Install bude zpočátku dostupný v USA v lednu 2022 od 68 USD za jednotku za vzdálenou službu a 135 USD za službu na místě. Od února 2022 se služba rozšíří i na další trhy.


Pro bližší informace navštivte http://www.lenovo.com/CES.

O společnosti Lenovo

Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) je společnost s příjmem 60 miliard USD z žebříčku Fortune Global 500, která poskytuje služby zákazníkům na 180 trzích po celém světě. Zaměření na odvážnou vizi poskytovat inteligentnější technologie pro všechny, vyvíjíme světově měnící se technologie, které pohánějí (prostřednictvím zařízení a infrastruktury) a posilují (prostřednictvím řešení a softwaru) miliony zákazníků každý den a společně vytvářejí inkluzivnější, důvěryhodnější a udržitelnější digitální společnost pro každého a všude. Chcete-li zjistit více, navštivte lenovo.com a přečtěte si o nejnovějších zprávách prostřednictvím našeho StoryHub.

1 Na základě interního výzkumu společnosti Lenovo provedeného v listopadu 2021

2 Bezdrátové nabíjení až 65 W na ThinkBook 13x Gen 2 i

3 Bezdrátové nabíjení až 10 W na mobilních zařízeních kompatibilních s Qi

4 Aplikace s odnímatelnými panely nástrojů by měly být podporovány na sekundárním displeji

5 Byly testovány následující komunikační aplikace: Microsoft Teams, Skype, Zoom. Ostatní chatovací aplikace mohou mít omezené nebo žádné funkce

6 Microsoft OneNote byl testován. Jiné aplikace pro vytváření poznámek, které podporují zadávání perem, mohou fungovat s omezenou funkčností

7 Magic Launcher podporuje jakoukoli ikonu aplikace. Zkratky aplikací mohou být také seskupeny.

8 Smartphone Mirroring je podporovaný na všech Motorola “Ready-For” kompatibilních mobilních zařízeních.

9 Amazon Alexa je k dispozici na ThinkCentre neo 30a 24 na vybraných trzích

LENOVO, THINKBOOK, THINKCENTRE a THINKSHIELD jsou ochranné známky společnosti Lenovo. Intel a Intel Core jsou ochranné známky společnosti Intel Corporation nebo jejích poboček v USA a/nebo jiných zemích. NVIDIA a RTX jsou ochranné známky společnosti NVIDIA Corporation. Inc. DOLBY VISION a DOLBY ATMOS je registrovanou ochrannou známkou společnosti Dolby Laboratories, Inc. TÜV je registrovaná ochranná známka skupiny TÜV Rheinland Group. Wi-Fi je ochranná známka společnosti Wi-Fi Alliance. Všechny ostatní ochranné známky jsou majetkem jejich příslušných vlastníků. ©2021, Lenovo Group Limited.

ThinkBook Plus Gen 3
VýkonProcesorAž 12th Gen Intel® Core™ Procesory
OSWindows 11
PaměťAž 32GB LPDDR5
ÚložištěAž 1TB PCIe Gen 4 SSD
GrafikaIntel® Iris® Xe Graphics
Displej17.3palců IPS 21:10, 3072×1440, 120Hz, TUV EyeSafe8palcový LCD dotykový displej (800×1280) s podporou pera
AudioReproduktorový systém Dolby Atmos s reproduktory Harman/Kardon a duálními mikrofony
KameraFHD 1080p Infračervená kamera s uzávěrkou
Baterie69Whr
BezpečnostČipTPM 2.0
FyzickyZapínací čtečka otisků prstů
KonektivitaPorty1 x HDMI
1 x USB-C
1 x Intel Thunderbolt 4
2 x USB-A
1 x 3.5mm audio jack
BezdrátověWLAN Intel Wi-Fi 6E 802.11 AX (2×2)
Bluetooth® 5.1
DesignRozměry (W x D x H)410.0 x 228.7 x 17.9 mm16.14 x 9.00 x 0.70 palců
Hmotnost<2 kg<4.40lbs
ThinkBook 13x Gen 2ThinkBook 14 Gen 4+ThinkBook 16 Gen 4 +
VýkonProcesorAž 12th Gen Intel® Core™ Procesory
OSWindows 11
PaměťAž 32 GB LPDDR5
ÚložištěAž 2TB Gen 4 PCIe SSD (Duální slot SSD na TB 14 a 16)
Možnosti grafikyIntel® Iris® Xe GraphicsIntegrovaná grafika Intel Volitelná NVIDIA GeForce RTX 2050
Displej13,3palcový úzký rám, až do WQXGA, 400 nitů, dotyková varianta a Dolby Vision, slabé modré světlo14palcový úzký rám, až 2,8 kB, 400 nýtů, 90 Hz, slabé modré světlo16palcový úzký rám, až 2,5 kB, 350 nýtů, 120 Hz, slabé modré světlo
AudioDolby Atmos s Harman/Kardon reproduktorDolby Atmos audio
KameraUp to FHD+IR kamera s uzávěrkou
Baterie56Whr62Whr nebo 46.5Whr u vybraných modelů71Whr nebo 57Whr u vybraných modelů
BezpečnostČipTPM 2.0
FyzickyPower-on Fingerprint ReaderCamera Shutter
KonektivitaPorty2 x Thunderbolt 42 x Thunderbolt 4
1 x USB-C 3.2 Gen 2; 2 x USB-A 3.2; 1 x USB 2.0 (skritý); 1 x HDMI 2.0b; SD Card Reader; RJ45
1 x 3.5mm audio jack
BezdrátověAž WLAN Wi-Fi 6E 802.11 AX (2×2)
Bluetooth® 5.0
DesignRozměry(W x D x H)298 x 209 x 12.9 mm11.73 x 8.22 x 0.50 palců313 x 225 x 15.9 mm12.32 x 8.85 x 0.63 palců357 x 252 x 16.5 mm
14.05 x 9.92 x 0.65 palců
Hmotnost1.21 kg2.67 lbs1.43 kg3.15 lbs1.82 kg
4.01 lbs
ThinkCentre neo 70tThinkCentre neo 50sThinkCentre neo 30a 24
VýkonProcesorAž 12th Gen Intel® Core™ Procesory
OSWindows 11
PaměťAž 128 GB DDR5Až 64 GB DDR4Až 16 GB DDR4
ÚložištěAž 2 x 2TB SATAAž 2 x 1TB PCIe SSDAž 1 x 2TB SATA nebo 1 x 1TB PCIe SSD Až 1 x 1TB SATA nebo 1 x 1TB PCIe SSD
Možnosti grafikyGrafika Intel® Iris® Xe Volitelná až po NVIDIA GeForce RTX 3060 TiIntel® Iris® Xe GraphicsIntegrovaná grafika Intel UMA
Displej23.8 palců FHD, 250 nitů
Audio2 x 3W reproduktory, audio od Harman
KameraAž HD+IR kamera
Nabíjení750W 92% PSU180W nebo 260W PSU90W
BezpečnostČipTPM 2.0
FyzickyKensington Lock; Smart Cable Lock; Chassis IntrusionSmart Cable
KonektivitaPortyDetailní informace najdete v technických specifikacích produktu
BezdrátověAž WLAN Wi-Fi 6 
Bluetooth® 5.0
DizajnRozměry(W x D x H)170 x 297.85 x 376 mm6.69 x 11.72 x 14.0 palců 100 x 308 x 274.8 mm3.93 x 12.13 x 10.81 palcůSe stojanem na monitor434 x 185 x 541 mm
17.09 x 7.28 x 21.29 palců
Hmotnost6.5 kg14.33 lbs4.5 kg9.9 lbs10.74 kg
23.67 lbs