DACHSER zorganizoval přepravy největšími nákladními letadly na světě

Mezinárodní týmy divize DACHSER Air & Sea Logistics zorganizovaly přepravy největšími nákladními letadly na světě – Antonov AN-124 a Antonov AN-225. Letadla přepravují pro zákazníka společnosti DACHSER zdravotnický materiál z Číny do Rakouska. Do cílových destinací pak DACHSER rozdistribuuje zboží prostřednictvím své logistické sítě pozemních přeprav.

První Antonov An-225 přistál pozdě večer začátkem prosince na letišti v rakouském Linci. Letadlo zahájilo svůj let o dva dny dříve na letiště Tianjin v Číně. Vzhledem k aktuálním protikovidovým opatřením převzala celý náklad ihned po přistání divize DACHSER European Logistics, naložila ho na 20 nákladních vozidel a zabezpečila další distribuci.  V Linci očekávají z čínských destinací Tianjin a Chengdu přílet ještě dalších sedmi letů s dodávkami zdravotnického materiálu, které zákazníkům rovněž dodá DACHSER European logistics. 

Týmová práce a úzká spolupráce 

DACHSER těží ze schopností své integrované sítě a může tak nabídnout komplexní řešení z jednoho zdroje. Velké projekty takového rozsahu, jako jsou právě například přepravy největšími nákladními letadly na světě, mohou být realizovány pouze díky koordinované mezinárodní spolupráci mezi divizí pro letecké přepravy a zapojením DACHSER European Logistics.

I v době koronakrize tak DACHSER dokáže svým zákazníkům nabídnout stabilní síť leteckých přeprav a nápaditá inteligentní řešení.


Základní informace o společnosti DACHSER v České republice

DACHSER působí na trhu logistiky a zasilatelství již od roku 1992, kdy byla založena společnost E.S.T. a.s., poskytující služby v oblasti mezinárodní a vnitrostátní kamionové spedice, skladování a celních služeb. Portfolio společnosti bylo postupně rozšířeno i o služby v oblasti letecké a námořní dopravy. V roce 2004 se E.S.T. stala exkluzivním partnerem společnosti DACHSER pro Českou republiku, v roce 2006 uzavřela smlouvu o joint venture s mezinárodním poskytovatelem logistických služeb DACHSER a začala vystupovat pod jménem DACHSER E.S.T. a.s. Proces integrace byl završen rozhodnutím o přejmenování společnosti na DACHSER Czech Republic a.s. s účinností od 1. 1. 2010. 

DACHSER disponuje více než 60 500 m² distribučních a překládkových skladových ploch po celé republice. Ve svých osmi pobočkách (v Kladně, Ostravě, Brně, Břeclavi, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Praze a na pobočce DACHSER Cargoplus) v současné době zaměstnává 570 lidí. 

Základní informace o skupině DACHSERRodinná společnost DACHSER se sídlem v německém Kemptenu je předním poskytovatelem logistických služeb v Evropě. Dachser poskytuje komplexní přepravní logistiku, skladování
a individuální zákaznické služby ve třech obchodních divizích: DACHSER European Logistics, DACHSER Food Logistics a DACHSER Air & Sea Logistics. Nabídku doplňují další služby jako kontraktní logistika, konzultace a poradenství a specifická řešení přizpůsobená na míru jednotlivým odvětvím. Díky komplexní dopravní síti jak v Evropě, tak i v zámoří a informačním technologiím, které jsou plně integrovány do všech systémů, poskytuje DACHSER inteligentní logistická řešení po celém světě. V současnosti zaměstnává 30 800 lidí ve 387 pobočkách a má zastoupení ve 42 zemích světa. Za rok 2020 zrealizoval přepravu 78,6 milionů zásilek o celkové tonáži 39,8 milionů tun. Celkový konsolidovaný čistý obrat koncernu DACHSER v roce 2020 činil 5,6 miliard euro. Pro více informací navštivte www.dachser.cz.