AVANT IS spouští bankovní identitu

14.1.2022 – AVANT investiční společnost, a.s. (AVANT IS) pokračuje v digitalizaci procesů a od ledna využívá výhod bankovní identity (BankID). Pomocí služby BankID Connect umožňuje svým investorům bezpečné a rychlé přihlášení do AVANT Portálu podobně, jako jsou klienti zvyklí v elektronickém bankovnictví. Ověřování údajů je chráněno vícefaktorovou autentizací a uživatelům zajistí jednoduché a okamžité potvrzení jejich identity. Jednoznačná identifikace také snižuje riziko případného zneužití. 

Na implementaci se podílely společnosti UNIFER alfa, a.s. a GREENBERG Consulting s.r.o.

AVANT IS již připravuje i rozšíření BankID o služby SIGN a IDENTIFY v rámci on-line upisování investic. 

Intenzivně pracujeme na optimalizaci našich procesů a zajištění maximální kyberbezpečnosti. Cílem je umožnit klientům nejen jednoduchý způsob přihlašování, ale i ověřování totožnosti, včetně podepisování dokumentace. Naše procesy se tak ještě více posílí v oblasti kontroly praní špinavých peněz a ověřování totožnosti zákazníka bez nutnosti jeho fyzické přítomnosti,“ doplňuje Pavel Bříza, člen představenstva a obchodní ředitel AVANT IS. 

Využití BankID sníží náklady, posílí automatizaci a zrychlení procesů při spolupráci s investičními zprostředkovateli. Data předávaná prostřednictvím BankID jsou zabezpečena proti jakémukoliv zneužití. „Naším cílem je zajistit klientům a uživatelům snadné používání BankID. Známe potřebnou legislativu a víme, kde a jakým způsobem může bankovní identita přinést nejvíce výhod firmám i jejich klientům,“ říká ke spolupráci Marek Růžička, výkonný ředitel společnosti Bankovní identita, a. s.

Fondy kvalifikovaných investorů nabízí nejen v době vzrůstající inflace příležitosti ke zhodnocení volných prostředků pro jednotlivé investory, ale také možnost založení vlastního fondu pro efektivní správu majetku. Výhodou je možnost širokého zaměření investic od cenných papírů, nemovitostí, obnovitelných zdrojů, pohledávek až po majetkové podíly a private equity investice. Pomocí AVANT FLEX mohou klienti požadovanou minimální investici 1 milionu korun vhodně rozdělit do více fondů stejného obhospodařovatele a vytvořit si tak vlastní diversifikované portfolio fondů s různým příběhem, výnosem, investičním horizontem i potenciální rizikovostí a volatilitou podkladových aktiv.

O společnosti AVANT investiční společnost, a. s.  

AVANT investiční společnost, a. s. je česká investiční společnost, která se od svého založení v roce 2007 specializuje na zakládání, správu a administraci fondů kvalifikovaných investorů a nabízí investiční příležitosti určené výhradně kvalifikovaným investorům. Společnost spravuje 152 investičních fondů a podfondů, z nichž je 

14 fondů kotováno na burze. Celkový objem aktiv ve fondech dosahuje 67 miliard Kč ke 3Q 2021.