AVANT IS posiluje vedení společnosti

V Praze 21. září 2022 – Investiční společnost AVANT posiluje své vedení o dva zkušené manažery. Počátkem září na pozici poradce představenstva a výhledově výkonného ředitele nastoupil Daniel Drahotský. Novým obchodním ředitelem se stane Michal Brothánek. Oba by se po schválení ČNB měli stát členy představenstva společnosti.

Daniel Drahotský se pohybuje na trhu správy aktiv od roku 1998, kdy působil jako portfolio manažer a následně ředitel fondových společností Wood&Company. Od roku 2001 vedl odbor Investičního poradenství pro institucionální klienty v České spořitelně. Během českého předsednictví EU 2008 až 2009 působil jako poradce na Ministerstvu financí ČR. Následně řídil analytický odbor MF a byl členem Výboru pro finanční trh ČNB. V letech 2011 až 2021 měl na starosti divizi Finanční trhy J&T Banky a byl generálním ředitelem J&T investiční společnosti. Stál u zrodu mnoha úspěšných investičních fondů, emisí dluhopisů a finančních inovací. 

„AVANT IS vidím jako průkopnickou, inovativní společnost, které jasný hlavní akcionář dodává akceschopnost. Bude mi potěšením přispět k dalšímu upevnění pozice leadera fondů kvalifikovaných investorů,“ říká Daniel Drahotský.

„Jsem si jist, že Danovy zkušenosti v oblasti strukturování produktů a správy investiční společnosti přispějí ke zlepšení kvality služeb poskytovaných našim klientům a investorům,“ doplňuje Vladimír Bezděk, předseda představenstva AVANT investiční společnost, a. s.

Michal Brothánek přebírá od 1. října řízení obchodu od Pavla Břízy, který se po letech s AVANT IS rozloučí na konci září. 

Michal má za sebou dlouholeté působení v manažerských a obchodních pozicích ve finančním sektoru. Řadu let působil v korporátním obchodě ČSOB. V rámci těchto rolí řídil v letech 2006-2009 vydávání dluhových cenných papírů na dealingu banky pro velké bankovní klienty. Jako výkonný ředitel vedl
v letech 2010-2016 útvar Institucionálního bankovnictví poskytující služby finančním institucím (bankám, pojišťovnám, obchodníkům s cennými papíry, investičním společnostem, investičním fondům a fondům kvalifikovaných investorů), klientům custody a depozitáře investičních společností a fondů. Zde stál u počátku boomu fondů kvalifikovaných investorů. V letech 2016 až 2021 působil jako člen představenstva ČSOB Pojišťovny zodpovědný za řízení všech obchodních sítí a partnerů, podpory obchodu a navazujících útvarů.

„AVANT IS přináší od svého vzniku nové možnosti investování a společně s klienty umožňuje realizovat zajímavé projekty. Vždy se s profesionálním přístupem snaží naplňovat očekávání svých klientů k jejich spokojenosti. Toho jsem si u lidí a institucí vždy vážil a je mi poctou se spojit s tímto skvělým týmem,“ prozradil Michal Brothánek.   

„Těším se na spolupráci s Michalem, který díky svým zkušenostem v korporátním i retailovém obchodě může navázat na velmi dobré výsledky dosažené Pavlem Břízou. Pavlovi chci poděkovat za jeho práci pro AVANT a popřát hodně štěstí a zdaru v dalším osobním a profesním životě,“ uvedl Vladimír Bezděk, předseda představenstva AVANT investiční společnost, a.s..

O společnosti AVANT investiční společnost, a. s.  

AVANT investiční společnost, a. s. (AVANT IS) je česká investiční společnost, která se od svého založení v roce 2007 specializuje na zakládání, správu a administraci fondů kvalifikovaných investorů a nabízí investiční příležitosti určené výhradně kvalifikovaným investorům. Společnost spravuje 149 investičních fondů a podfondů, z nichž je 14 fondů kotováno na burze. Celkový objem aktiv ve fondech dosahuje 83,3 miliard Kč k 2Q 2022.