Daniel Vagaský usedl do čela společnosti Shell Czech Republic

V Praze, 21. ledna 2021 – Novým generálním ředitelem společnosti Shell Czech Republic a.s. se počátkem letošního roku stal Daniel Vagaský. V čele společnosti nahradil Pavla Lose. 

Mým úkolem v roli generálního ředitele je vést společnost Shell coby lídra na cestě energetické transformace. Žijeme v době zásadních změn, které přinášejí příležitosti pro inovativní řešení s přímým dopadem na energeticky udržitelnou budoucnost dopravy. Vynasnažíme se, aby Shell v České republice i nadále zůstal volbou číslo jedna pro naše zákazníky a obchodní partnery,“ uvedl nový generální ředitel Daniel Vagaský.

Daniel Vagaský působí ve společnosti Shell od roku 2004, kdy nastoupil do oddělení Business Finance. Nejprve zastával lokální pozice a později se přesunul do regionálního managementu financí oddělení Shell Fleet Solutions pro střední a východní Evropu. Na pozici generálního ředitele Daniel Vagaský vstupuje z role ředitele oddělení Commercial Road Transport pro Českou republiku a Slovensko, kde vede svůj tým na cestě k dekarbonizaci nákladní dopravy.

Současně bude také zastávat post předsedy představenstva společnosti Shell Czech Republic, která v České republice provozuje síť 181 čerpacích stanic. Vedle toho společnost poskytuje také komplexní řešení mobility pro firmy prostřednictvím své divize Shell Fleet Solutions, zásobuje mezinárodní letiště leteckým palivem a prodává motorové oleje korporátním klientům. Shell rovněž prodává zemní plyn komerčním zákazníkům.

Je pro mě ctí vést společnost, která se může za 30 let svého působení na českém trhu pyšnit tak výbornými výsledky a patřit mezi nejlepší zaměstnavatele. Budu se snažit, aby si Shell nadále udržel přední pozice na trhu, ve vnímání zákazníků a obchodních partnerů a zároveň byl stále atraktivním zaměstnavatelem, který dokáže přitáhnout kvalitní lidi a poskytnout jim výborné pracovní podmínky a zajímavé výzvy,“ zdůraznil Daniel Vagaský.

Společnost Shell děkuje Pavlu Losovi za více než dvě dekády spolupráce a přeje mu vše nejlepší v novém působišti.

Shell Czech Republic a.s.

Společnost Shell Czech Republic a.s. zastupuje obchodní zájmy Shell plc v České republice. Provozuje rozsáhlou síť 181 čerpacích stanic, systém palivových karet Shell Card a plní letadla leteckým palivem na nejvýznamnějších českých letištích. Více informací naleznete na www.shell.cz.