Odborné konference Gopasu v hybridní podobě

Počítačová škola GOPAS připravila na první pololetí 2022 tři odborné konference a řadu dalších novinek

Praha, 21. ledna 2022 – Podoba odborného vzdělávání se v posledních dvou letech pod vlivem okolností změnila, přesto prezenční odborné vzdělávání neztrácí na významu. Možná právě naopak – řada lidí si uvědomila, že odborné akce nemají jen účel vyposlechnout si přednášky. Počítačová škola proto letos plánuje novinku – bude pořádat odborné konference v hybridním režimu. Na tento model se mohou těšit účastníci největší IT konference TechEd, která proběhne v květnu. Letos bude tato konference navíc výroční, proběhne již její 20. ročník.

„Máme za sebou více než rok a půl zkušeností s pořádáním konferencí a školení on-line. Načerpali jsme v tomto ohledu značné know-how, máme vlastní platformu pro on-line konference i školení, víme, jak přizpůsobit možnostem obsah těchto akcí. Přesto ale doufáme, že v letošním roce se budeme moci s účastníky našich akcí potkávat živě. Plánujeme vybrané konference nově pořádat v hybridním režimu – s takovým množstvím účastníků na místě, jaké aktuální opatření dovolí, a s možností připojit se k akcím on-line. To zároveň zachová i příležitost zúčastnit se těchto akcí pro vzdálené a zahraniční účastníky,“ prozrazuje o novinkách připravovaných na rok 2022 výkonný ředitel Počítačové školy GOPAS Jan Dvořák.

Počítačová škola GOPAS plánuje v prvním pololetí roku 2022 uspořádat nejméně 3 odborné konference. První z nich bude druhý ročník JSDays ONLINE, který už podle názvu proběhne v on-line podobě, a to 17. února. JSDays 2022 je československá konference s nejvýznamnějšími českými a slovenskými odborníky ze světa JavaScriptu. Konference je určena JavaScript vývojářům, front-end programátorům a obecně všem, kdo se o JavaScript a související technologie zajímají. Konference se uskuteční online a účastníky provede aktuálními novinkami v programování v JavaScriptu, využití frameworků a přiblíží jak efektivně a elegantně vyvíjet weby a aplikace i s ohledem na uživatelskou přívětivost.

U dalších dvou konferencí, plánovaných na první pololetí roku 2022, se počítá s hybridním modelem konání. V dubnu (7. 4.) tak proběhne Power BI Day, na kterém se návštěvníci mohou těšit na přednášky TOP českých a slovenských odborníků na trendy téma Power BI. Konferenci ocení nejen datoví analytici nebo finanční manažeři, ale všichni, kdo pracují s daty a reporty na pokročilejší úrovni, potřebují je umět zpracovat, rozklíčovat a srozumitelně interpretovat.

TechEd je největší a každoročně opakovaná česko-slovenská konference, na které se mohou účastníci v květnu těšit na přednášky TOP českých a slovenských odborníků ze světa informačních technologií. Konference je určená pro IT a databázové specialisty, vývojáře a bezpečnostní odborníky, a všechny, kteří chtějí mít přehled o současných a budoucích trendech v oblasti produktů Microsoft a IT bezpečnosti. Ve dnech 16.-19. 5. proběhne již její 20. ročník.

Další novinkou tohoto roku je nový formát IT ráno. Jde o hodinové webináře, které jsou zcela zdarma. Povede je vždy jeden ze zkušených lektorů Počítačové školy GOPAS, který se zaměří na vybrané IT téma. Cílem tohoto projektu je pomoci zájemcům zorientovat se více v dané problematice a dát jim možnost ptát se lektora “naživo”. Webináře budou probíhat jednou či dvakrát měsíčně. 

O společnosti GOPAS, a. s.

Počítačová škola GOPAS je největším poskytovatelem školení v oblasti informačních technologií na českém i slovenském trhu. Ročně absolvuje odborné kurzy téměř 30 tisíc studentů, z nichž většinu tvoří specialisté IT. I přesto, že působí na poměrně malém trhu, patří GOPAS k jedněm z největších poskytovatelů IT školení v Evropě.Gopas.cz