Den ochrany osobních údajů – komentář kyberbezpečnostní společnosti Check Point

28. ledna si připomínáme mezinárodní den ochrany osobních údajů. Níže posílám komentář kyberbezpečnostní společnosti Check Point Software Technologies:

“Rok 2021 přinesl 50% nárůst kybernetických útoků. Nejvíce útoků směřovalo na vzdělávací a výzkumný sektor, ale ušetřen nebyl nikdo. Dokonce i počet útoků na zdravotnictví vzrostl ve srovnání s předchozím rokem o 71 %. Kyberzločinci se zkrátka nezastaví před ničím a využijí každé příležitosti. Malware byl nejčastěji šířen e-maily, až 84 % škodlivých kódů bylo distribuováno právě tímto komunikačním médiem, přičemž v České republice bylo šířeno e-mailem dokonce okolo 90 % malwarů. Stále častěji také sledujeme sofistikované útoky na kritickou infrastrukturu, které mají přímý dopad na každodenní život lidí. Den ochrany osobních údajů je ideální příležitostí pro uživatele i organizace, aby zhodnotili, jak bezpečná jsou jejich data, zařízení a online životy. Check Point upozorňuje, že se v otázce bezpečnosti nelze spokojit s druhou nejlepší variantou a je potřeba vždy volit to nejlepší,” říká Petr Kadrmas, Security Engineer Eastern Europe v kyberbezpečnostní společnosti Check Point Software Technologies.

Více informací o kybernetických hrozbách a trendech v oblasti zabezpečení se dozvíte na virtuální kyberbezpečnostní konferenci CPX 360 (checkpoint.com/cpx), která se uskuteční od 2. do 3. února 2022. Na akci se představí vizionáři a špičky v oblasti kyberbezpečnosti, ale těšit se můžete i na unikátní hosty. Vystoupí například Usain Bolt, osminásobný olympijský vítěz, nebo George Takei, legenda seriálu Star Trek. Dozvíte se více o budoucnosti boje s kyberzločinem, o nejnovějších bezpečnostních technologiích, jak probíhá lov hackerů, jaké jsou nejžhavější hackerské techniky a taktiky, jak fungují kryptopodvody a útoky na kryptopeněženky nebo jaký dopad měl koronavirus na svět kyberbezpečnosti. Ale bude toho samozřejmě mnohem více, včetně případových studií a živých ukázek. Registrovat se můžete zde: https://emea.cpx.checkpoint.com/register