První prémiové notebooky Dynabook Tecra A50-J na našem trhu

  • 15” notebooky nabízí vysoký uživatelský komfort, styl i výkon
  • Notebooky splňují požadavky společnosti Microsoft na zabezpečené PC a vzdálená správa umožňuje snadnou hybridní práci

10. února 2021, Praha, Česká republika – Dynabook Europe GmbH uvedl na náš trh první konfigurace prémiových tenkých (19,9 mm) notebooků řady Tecra A50-J s 15” Full HD displejem, procesory Intel® Core™ 11. generace, hmotností jen 1,65 kg, operačním systémem Windows 10 Pro, výdrží až 10,4 hodiny¹ a charakteristicky zvlněným designem víka v barvě Mystic Blue, které lze otevřít až do úhlu 180 stupňů. Lehké a stylové přenosné počítače charakterizuje odolnost, spolehlivost, velmi precizní zabezpečení a snadné ovládání. Přístroje byly důkladně testovány v souladu s vojenskými normami MIL-STD-810H na pád, změny teplot, vlhkosti, vibrace a nárazy2. Notebooky jsou standardně dodávány s dvouletou zárukou prováděnou přímo u zákazníka (NBD).

Výkonné 28W varianty nejnovějších procesorů Intel® Core ™ 11. doplňuje grafická karta Intel® Iris® Xe. Náročné uživatele navíc potěší nová tichá technologie chlazení pomocí duálních ventilátorů, podsvícená klávesnice se samostatným numerickým blokem odolná proti polití* a funkce rychlého nabíjení, která zajišťuje dosažení 40% kapacity baterie během pouhých 30 minut. Velkým plusem je v dnešní době také antibakteriální vrstva zamezující ulpívání až 99 % nežádoucích bakterií.

„Notebooky Tecra jsou naší nejprodávanější řadou v Evropě. Jejich konstrukce vychází z 35letých zkušeností s výrobou přenosných počítačů a je oceňovaná pro svou odolnost, mobilitu i eleganci,“ říká Alexander Malienko, Business Unit Director pro region CEE společnosti Dynabook Europe GmbH.

Podpora vzdálené či hybridní práce

Tyto přístroje naplňují všechny potřeby flexibilních profesionálů a díky snadné vzdálené správě zjednodušují práci IT manažerům. Pro videokonference či audio hovory je k dispozici HD kamera s posuvným krytem objektivu, duální mikrofony s funkcí potlačení ruchů a podporou Cortany, a také kvalitní stereo reproduktory s technologií DTS.

Zabezpečení dat, snadná vzdálená správa zařízení a konektivita

Základní prvky robustního zabezpečení na hardwarové úrovni tvoří vlastní BIOS Dynabook a Trusted Platform Module (TPM) 2.0, který zajišťuje šifrování uložených dat. Pro ověření přístupu k systému mohou uživatelé volit kombinaci otisků prstů a rozpoznání obličeje pomocí webkamery s využitím Windows Hello. Notebooky odpovídají požadavkům společnosti Microsoft na zabezpečené PC v oblasti ochrany dat, zařízení i identifikace hrozeb. Další vrstvu ochrany obou konfigurací dostupných na našem trhu zajišťuje vestavěná čtečka čipových karet.

Snadnou vzdálenou správu zařízení umožňuje technologie Intel® Active Management (AMT). Kromě toho mohou IT oddělení spravovat i upgradovat na dálku Také BIOS Dynabook a tím neustále udržovat maximální možnou úroveň zabezpečení.

Bohatá konektivita zahrnuje kromě HDMI, dvou USB-C s podporou Thunderbolt 4 a dvou USB 3.2 konektorů také rozhraní RJ-45 pro pevné připojení k síti a WiFi 6 a Bluetooth v5.1. K dispozici je také či čtečka Micro SD karet. 

První tři konfigurace na našem trhu

Zájemci mohou vybírat ze tří výkonově a parametrově odlišných konfigurací. Základ nabídky tvoří Dynabook Tecra A50-J-16U, který je osazen procesorem Intel® Core™ i5 (1135G7), 8 GB RAM a SSD diskem s kapacitou 512 GB. Toto provedení je na trhu za doporučenou koncovou cenu 27 690 Kč včetně DPH. Pro náročnější zákazníky je k dispozici provedení Dynabook Tecra A50-J-13O s procesorem Intel® Core™ i7 (1165G7), operační pamětí 16 GB a 1 TB SSD diskem za cenu 35 990 Kč včetně DPH. Pro uživatele, kteří pracují často na cestách, je pak určena jediná konfigurace s vestavěným LTE modemem – Dynabook Tecra A50-J-17R, která kombinuje procesor Intel® Core™ i7 (1165G7), operační paměť 16 GB a 512 GB SSD disk. Na trhu je za 35 990 Kč včetně DPH.

Více informací o noteboocích Dynabook najdete na https://cz.dynabook.com/generic/business-homepage/.

* Až do 30 ml

¹měřeno pomocí Mobile Mark™ 2018. Mobile Mark je ochranná známka Business Applications Performance Corporation
2 testováno podle japonských průmyslových norem (Z 2801)

Sledujte nás online

Navštivte naše webové stránky, kde najdete technické údaje a nejnovější informace o produktech. Další informace naleznete na našem blogu. Nebo se s námi spojte na našich sociálních médiích – LinkedIn.

O společnosti Dynabook Inc.

Již více než 30 let představují notebooky a technologie Toshiba standardy pro inovace, kvalitu a spolehlivost. Společnost Dynabook Inc., jejímž většinovým vlastníkem je nyní Sharp Corporation, pokračuje v této tradici poskytováním bohatých hodnot a služeb, které pomáhají našim partnerům a zákazníkům v dosahování jejich cílů.Další informace naleznete na adrese https://cz.dynabook.com.