S platformou Nebula jsou 5G/LTE routery ještě lepší než doposud

3. březen 2022, Praha – Společnost Zyxel na trh uvedla tři 5G/LTE routery, které lze nastavit a spravovat na dálku pomocí cloudové platformy Nebula. Uživatelům se tím otevírá možnost získat ještě lepší zálohu k pevné lince nebo hlavní připojení k internetu. 

5G/LTE patří mezi nejzajímavější technologie poslední doby. Její předchůdce, čtvrtá generace (4G) LTE, výrazně zrychlila mobilní datové připojení, což s sebou přineslo skutečný boom online služeb a mobility. Nyní je na scéně technologie 5G, která umožňuje teoretickou přenosovou rychlost až 16 Gbps a otevírá svět úplně nových možností.

Firmy i uživatelé si tuto příležitost uvědomují, a proto je mezi nimi konektivita 5G/LTE stále oblíbenější. Z tohoto důvodu se rozhodla společnost Zyxel uvést na trh 5G/LTE zařízení, která lze spravovat prostřednictvím platformy Nebula. Zákazníci už většinou preferují správu síťové infrastruktury pomocí platformy Nebula, přičemž možnost zařízení ovládat na dálku dvojnásob ocení v případě produktů 5G/LTE.

Běžná praxe

Popularita 5G/LTE stoupá s rostoucím povědomím veřejnosti o tom, že se jedná o praktický způsob, jak získat zálohu k připojení po pevné lince a také samostatné připojení k internetu.

Nasazení technologie 5G/LTE jako „záchranného lana“ v případě výpadku širokopásmového připojení je již dnes běžné. Díky rostoucí spolehlivosti a relativně nízkým nákladům na 4G se LTE už dříve stalo praktickým řešením pro datovou konektivitu. Nyní jeho atraktivita dále stoupá s tím, jak se rozšiřuje pokrytí 5G.

Ve srovnání se svým předchůdcem představuje technologie 5G obrovský krok vpřed a díky své rychlosti se považuje za vhodnou alternativu k pevným linkám. Také v Evropě stále existují vzdálené regiony bez jakéhokoli připojení po pevné lince. A právě pro taková místa je 5G dokonalým řešením. A dokonce i v zemích prvního světa ještě dnes narazíte na oblasti, a to včetně některých velkých měst, kde rychlost připojení stěží překročí 30 Mbps. To není žádná sláva ve srovnání s rychlostí 70 Mbps, kterou můžete čekat v případě připojení 4G LTE. A netřeba dodávat, že 5G je ještě vyšší liga. 

Všechny tyto faktory vedou k vysoké poptávce po řešeních 5G/LTE. Než čekat na instalaci optických kabelů, firmy i domácí uživatelé si raději pořídí 5G/LTE routery, které používají k hlavnímu připojení k internetu. V takovém případě pak jako záloha slouží pevná linka. 

Vzdálená správa 

Není proto překvapením, že 5G/LTE routery značky Zyxel zažívají velké prodejní úspěchy. Na základě zpětné vazby zákazníků navíc uvedli na trh tři nová zařízení, která lze instalovat a spravovat na dálku pomocí naší cloudové platformy Nebula. Konkrétně se jedná o 5G interiérový router, 5G venkovní router a 4G interiérový router, které nesou přímo ve svém označení jméno Nebula.

Ať už se 5G/LTE zařízení používá k záložnímu nebo hlavnímu připojení, možnost jeho vzdálené správy, tj. konfigurace, monitoringu provozu a provádění veškerých úprav na dálku, je skutečnou výhodou. Správci díky ní získávají více flexibility, což mnohé organizace ocení zejména v dnešní době, kdy stále častěji pracujeme z domova.

Ruku v ruce s pokračujícím zaváděním služeb 5G předpokládáme, že popularita 5G sítí bude nadále stoupat a s ní také prodeje našich 5G/LTE routerů. A k tomu by měly přispět také jejich nové modely s podporou platformy Nebula. Pokud hledáte záložní řešení k vašemu širokopásmovému připojení nebo žijete v místě, kde připojení po pevné lince neexistuje nebo je pomalé, pak je 5G/LTE možností, která určitě stojí za zvážení.

V případě zájmu o více informací ohledně Zyxel LTE produktů prosím kontaktujte obchodní oddělení společnosti nebo partnera společnosti Zyxel.

Petr Koudelka, Senior Sales Engineer společnosti Zyxel.

O společnosti Zyxel Networks

Společnost Zyxel připojuje organizace i domácnosti k internetu již více než 30 let, a to vždy s důrazem na inovace a služby zákazníkům. V roce 1989 jsme začínali analogovými modemy. Dnes využíváme umělou inteligenci a cloud, abychom firemním i domácím uživatelům přinášeli rychlá, spolehlivá a bezpečná síťová řešení.

O vůdčí globální pozici společnosti Zyxel na komunikačním trhu svědčí mimo jiné:

— působnost ve 150 zemích celého světa,

— milion organizací, které díky našim řešením fungují chytřeji,

— 100 milionů zařízení propojujících svět.

Vytváříme sítě budoucnosti a pomáháme využívat potenciál a plnit potřeby moderních pracovišť. Pomáháme lidem v práci i při hraní.

Zyxel, Your Networking Ally.