TIMTOM HAF: POŠTA PRO DĚTI DOBRODRUHŮ – Prožijte cestu kolem světa z pohodlí domova

Taky byste nejraději procestovali s dětmi celý svět? 

Je toho tolik, co chcete vaše děti naučit o naší planetě, dalekých zemích a lásce k přírodě, ale jsou ještě malé na dlouhé cestování a světem hýbe (nebo jej brzdí!) pandemie? 

Máme pro vás tip, jak poznávat s dětmi svět z pohodlí a bezpečí jejích pokojíčků. Timtom Haf: Pošta pro děti dobrodruhů. Zdroj: https://www.timtomhaf.cz 

Timtom Haf: Pošta pro děti dobrodruhů 

Na Den Země, 22.4.2022, startuje nová zábavně-vzdělávací platforma Timtom Haf: Pošta pro děti dobrodruhů. Jde o předplatné pravidelných tematických balíčků, které dětem přiblíží život a zvyklosti v zemích celého světa. Balíčky dětem ze své cesty kolem světa posílá pejsek cestovatel – dobrodruh, jménem Timtom Haf

Timtom Haf: Pošta pro děti dobrodruhů dokáže rozvíjet schopnosti a dovednosti dětí, již od čtyř let. 

Co najdete v balíčcích? 

V rámci předplatného děti obdrží poštou každé dva týdny balíček, ve kterém najdou personalizovaný dopis, hry, praktické návody, výtvarné a naučné aktivity a skládačky. Každý balíček je z jiné země a obsah je připraven tak, aby zaměstnal nejen hlavu, ale i šikovné ruce.

Jako první přiletí uvítací balíček 

Děti cesty Timtoma Hafa doma sledují na krásně ilustrované mapě, kterou obdrží v uvítacím balíčku. Ta později slouží i jako hrací plán. V balíčku nechybí cestovní pas s vlastními údaji a pro ukotvení souvislostí já – město – stát – svět v něm děti najdou materiál k sestavení edukační pomůcky Můj svět

Domovem Timtoma Hafa je naše Česko, první balíček proto obsahuje materiály s tématem naší domoviny: samolepky, kartu se zajímavostmi o České republice a kvízové kartičky do sbírky tvořící hru kvarteto. 

Timtom Haf v úvodním dopisu vysvětluje, odkud malého adresáta / malou adresátku zná, co mají společné a co má pro něj / ni nachystané. Oslovení, PS a části dopisu jsou personalizované na míru dítěti dle informací, které vyplňují rodiče v online rozhraní platformy. 

Vše je zabaleno v krabici, ze které si děti vyrobí praktický kufřík, do kterého mohou ukládat vše, co na cestě s Timtomem Hafem nasbírají. 

Timtom Haf: Pošta pro děti dobrodruhů. Uvítací balíček. Zdroj: https://www.timtomhaf.cz 

Co posílá Timtom Haf ze svých cest? 

Každý balíček obsahuje nejméně 8 způsobů, jak se s novou zemí seznámit. Kromě personalizovaného dopisu, kvartetových kartiček do sbírky a samolepek nechybí vždy sešit s aktivitami a karta se zajímavostmi o zemí.

V každém balíčku pak na děti čeká jiné překvapení, střídají se tvořivé projekty, recepty, mini knížky, tvoření z domácího odpadu, skládačky, praktické edukační pomůcky a hry na doma i na cesty. Děti si budou moct s pomocí Timtoma Hafa a rodičů vyrobit například malou mongolskou jurtu, poskládat mini knížku s místní legendou nebo složit agamograf s návodem na cvičení jógy

Timtom Haf: Pošta pro děti dobrodruhů. Balíček z Indie. Zdroj: https://www.timtomhaf.cz 

Dárek k narozeninám, nebo příprava na dovolenkovou sezónu 

Pro zaneprázdněné rodiče je Timtom Haf: Pošta pro děti dobrodruhů praktický způsob, jak své děti vzdělávat, i když nemají na přípravu podobných aktivit čas, energii nebo nápady. Předplatné trvá tři měsíce a jeden balíček vyjde na 499 korun. Každého čtvrt roku rodiče mohou předplatné prodloužit na další čtvrtletí a pokračovat s Timtomem na cestě kolem světa celý rok. Balíčky chodí dětem každé dva týdny a během roku tak mohou nashromáždit zajímavosti z celkem 24 zemí. Velká cesta kolem světa začíná 22. dubna, na Den Země.