Asociace komunikačních agentur otevírají studentům dveře do agentur. Vrací se tradiční nAKAfe

Asociace komunikačních agentur (AKA) pořádá ve spolupráci se svými členy akci nAKAfe, v rámci které mohou zájemci o práci v oboru marketingu a komunikace nahlédnout do chodu agentur. Své dveře letos 28. dubna otevře 16 subjektů z Prahy a Brna. 

Chcete si vyzkoušet práci v reklamní agentuře, ale ještě moc netušíte, jak to tam chodí? Po dvouleté pauze se 28. dubna vrací událost určená zejména studentům a zájemcům o pracovní příležitosti v reklamě a marketingu. Návštěvníky zasvětí do světa komunikačních agentur. A nejen to. Tradiční nAKAfe vyvrcholí večerním eventem v Riegrových sadech na pražských Vinohradech. 

„Naším cílem je prezentovat rozmanitost práce v agentuře, protože se jedná o atraktivní, a přitom smysluplnou profesní dráhu. Agentury totiž reprezentují nejen komerční sféru, ale také neziskový a veřejný sektor. Komunikace mění svět!“ popisuje smysl akce ředitel AKA Marek Hlavica. 

Těžištěm jednodenní akce je návštěva členských agentur AKA v Praze a Brně. Studenti a zájemci o obor si budou moci prohlédnout kreativní prostředí, ve kterém vznikají informační a reklamní kampaně, případně si rovnou domluvit stáž. Každá agentura má jinou atmosféru, a bude se prezentovat jiným způsobem. V nabídce jsou velké mezinárodní společnosti i domácí „štiky v rybníce“. Při dobrém plánování zvládne jeden účastník nAKAfe navštívit dvě i tři agentury. V nabídce jsou jak klasické reklamky, tak agentury specializující se na technologie a práci s daty

Akce je určená studentům a absolventům ekonomických, kreativních, technických či analytických oborů. Začíná v odpoledních hodinách a od 17. hodiny se pak otevírá open air prostor v Riegrových sadech, kde je možné se neformálně potkat s pracovníky z agentur a účastníky akce. Stand ups a DJ sety přivedou na pódium spolupracovníky a zaměstnance komunikačních agentur v nečekaných rolích. Jako DJ vystoupí například Kapitán Demo.

nAKAfe se před pandemickou pauzou pravidelně účastnily stovky návštěvníků.

Veškeré informace o nAKAfe 2022 najdete na nakafe.aka.cz a instagramu akce @nakafe.aka.

a instagramu akce @nakafe.aka.

O AKA

AKA – Asociace komunikačních agentur je výběrová organizace nejvýznamnějších subjektů v oblasti komerční komunikace sdružující mediální, reklamní, CRM a marketingové agentury. Jejím cílem je zajišťovat příznivé prostředí pro podnikání členů, budování dobrého jména oboru, odborné vzdělávání a podpora aktivit ke zvyšování profesionální úrovně odborníků na komunikaci. Rovněž dbá o etické standardy komerční komunikace prostřednictvím Rady pro reklamu, jíž je spoluzakladatelem.