Cisco zavádí platební řešení Green Pay pro IT podporující udržitelnost

Praha, 25. dubna 2022 – Společnost Cisco spustila speciální platební model Cisco Green Pay zaměřený na podporu cirkulárního využívání svých technologií. V rámci Cisco Green Pay mohou zákazníci získat vybrané udržitelné produkty na pětiletý splátkový kalendář. K tomu navíc 5procentní cenovou pobídku od Cisco na začátku a bezplatné odebrání produktu k likvidaci na konci pětiletého období.

Toto nové platební řešení pro udržitelnou technologii Cisco nabízí zákazníkům spolehlivá IT řešení, která spotřebovávají méně zdrojů a zajišťují, že budou těžit z aktuálních inovací. „Cisco Green Pay představuje model cyklických plateb, který minimalizuje plýtvání a usnadňuje zákazníkům vytvoření udržitelné IT strategie a dosažení jejich cílů v oblasti životního prostředí,“ uvedl Guido Kessler, Cisco Capital EMEA Sales Leader.

Model Green Pay se vztahuje na udržitelné technologie Cisco, včetně Green Meraki®, portfolio Cisco pro IoT, inteligentní budovy a infrastrukturu poskytovatelů služeb (SP). Toto portfolio nabízí Cisco zákazníkům v režimu pětiletého pronájmu s tím, že po uplynutí lhůty mohou produkty bezplatně vrátit nebo se rozhodnout o pro roční prodloužení. Při vstupu do Green Pay získává zákazník od Cisco pětiprocentní cenovou pobídku. Při vrácení produktu po pěti letech dostane zákazník od Cisco potvrzení o vstupu do cirkulární ekonomiky.

Model Green Pay doplňuje úsilí Cisco o udržitelné podnikání. Cisco se již zavázala, že veškeré její aktivity budou bez emisí skleníkových plynů do roku 2040, tedy s předstihem 10 let oproti požadavkům OSN. Hlavní emisní cíl Cisco je podpořen dílčími krátkodobými závazky a kroky. Již do roku 2025 dosáhne Cisco nulových emisí v kategoriích Scope 1 a Scope 2. Jde o (Scope 1) emise ze zdrojů kontrolovaných přímo společností Cisco a nepřímé emise (Scope 2) spojené se spotřebou nakupované energie (elektřiny, tepla, páry apod.). V tomto případě jde o emise energetických zdrojů, které Cisco přímo nekontroluje.

O Cisco Systems

Cisco (NASDAQ: CSCO) je celosvětovým lídrem v oblasti technologií, které zajišťují fungování internetu. Cisco inspiruje a otevírá nové možnosti tím, že mění váš pohled na aplikace, zabezpečuje vaše data, transformuje vaši infrastrukturu a pomáhá vašim týmům k úspěchu v globální a inkluzivní budoucnosti. Další informace naleznete na newsroom.cisco.com nebo nás sledujte na Twitteru na @Cisco.