Darujte letní zážitek! Sbírka na pobyt ukrajinských dětí na letních táborech YMCA

YMCA je nejstarší organizací pro děti a mládež na světě. V České republice působí již více než 100 let, její doménou jsou letní tábory. Na ty letošní chceme pozvat i děti, které k nám přišly z válečných oblastí Ukrajiny. Aby se náklady na jejich pobyt nepromítly do poplatků českých účastníků, potřebujeme ale trochu pomoci.

Proto jsme na platformě Donio.cz uspořádali sbírku Darujte letní zážitek! | Donio 

Peníze ze sbírky budou využity výhradně na úhradu nákladů spojených s pobytem ukrajinských dětí na letních táborech. Primárně půjde o úhradu účastnických poplatků. Ze zbylých prostředků bychom rádi zakoupili spacáky a karimatky pro děti, které nebudou mít vlastní.

YMCA na svých táborech vyčlenila 105 míst, která může nabídnout potřebným dětem z řad uprchlíků. Jde jak o klasické pobytové tábory, tak o tábory příměstské. S některými ukrajinskými dětmi (a jejich rodinami) už YMCA v regionech pracuje v rámci kroužků, společných výletů či lekcí češtiny, jiné chceme pozvat nově.

Věříme, že společné zážitky s českými dětmi, neformálně a radostně strávený letní čas, jsou tím nejlepším způsobem, jak znovu nabýt pevnou půdu pod nohama, najít české kamarády a zažít bezpečný prostor pro nový začátek.

Podle vybrané částky pošleme na tábor adekvátní počet dětí. Pokud by štědrost dárců ve sbírce přesáhla cílovou částku, použijeme tyto prostředky na celoroční práci s dětmi z Ukrajiny (kroužky v lokálních pobočkách YMCA, výlety pro ukrajinské rodiny). 

Pomozme dětem z válečných oblastí prožít lepší léto! Pro jejich úspěšný start v Česku jsou pozitivní zážitky s vrstevníky, pocit bezpečí a vlídné přijetí nenahraditelné.Podpořte nás i vy! Ať už přímo darem do sbírky nebo jejím sdílením. Více na Darujte letní zážitek! | DonioDěkujeme.