Mercusys MR80X: Dvoupásmový router je postaven na Wi-Fi 6

Česká republika, Praha – 20. června 2022 – Výrobce síťových zařízení Mercusys uvádí na trh AX3000 bezdrátový gigabitový router Mercusys MR80X, díky kterému můžete ve své domácnosti či kanceláři vytvořit stabilní bezdrátovou Wi-Fi síť, a vychutnat si tak domácí zábavu bez jakýchkoliv zpoždění, s rychlostí až 3 Gbit/s a v elegantním futuristickém designu.

Vyšší kapacita díky technologiím
Rychlost 3 Gbit/s je rozdělena do dvou frekvenčních pásem, přičemž obě přirozeně mohou fungovat souběžně. Pro pásmo 2,4 GHz, které je určeno pro méně náročné on-line aktivity typu běžného surfování na webu, je z této rychlosti vyhrazeno 574 Mbit/s, pro 5GHz pásmo, určené ke streamování videa nebo hraní on-line her, pak zbývajících 2 402 Mbit/s.

Díky čtyřem externím anténám s vysokým ziskem a technologii Beamforming (modelování paprsku) je posílena stabilita připojení v celé domácnosti. Silný bezdrátový signál Wi-Fi tak díky tomu naleznete v každém koutě, i tam, kde jste měli s připojením doposud problémy. Vyšší efektivitu připojení si pak berou na starosti technologie MU-MIMO a OFDMA, které routeru MR80X umožňují komunikovat s větším množstvím koncových zařízení najednou bez kompromisů v rychlosti a stabilitě. Znamená to tedy vyšší propustnost Wi-Fi sítě pro jednotlivá zařízení. Uváděna je zde dokonce čtyřikrát vyšší kapacita než u starších technologií, na nichž nejspíš dosud stojí vaše domácí Wi-Fi síť.

Využijte i připojení po kabelu
Router Mercusys MR80X navíc nabízí i kabelové připojení v gigabitových rychlostech díky plně gigabitovým portům pro koncová zařízení, jež nechcete nebo nemůžete připojovat bezdrátově (jedná se o 1 gigabitový WAN port a 3 gigabitové LAN porty). Gigabitové porty můžete využít třeba pro připojení stolních počítačů, IPTV, externích úložišť nebo herních konzolí. K dispozici je i režim přístupového bodu (AP), díky němuž můžete rozšířit kabelovou síť pomocí bezdrátové sítě.

Snadné nastavení i správa domácí sítě
Veškeré nastavení probíhá skrze intuitivní webové rozhraní, které umožňuje například komplexní konfiguraci domácí bezdrátové sítě během několika minut. Žádná složitá konfigurace není potřeba. Co se týče správy sítě, potom je samozřejmě k dispozici komplexní rodičovská kontrola, ale také možnost vytvoření samostatné sítě pro hosty nebo technologie řízení síťového provozu QoS (Quality of Service). Ta dokáže upřednostnit zvolená zařízení, a zvýšit tak rychlost jejich připojení.

Kvalitní šifrování pro ještě vyšší bezpečnost
Router Mercusys MR80X podporuje nejnovější šifrovací standard WPA3, který poskytuje vylepšenou ochranu celé Wi-Fi sítě a dokáže koncová zařízení a soukromá data efektivněji chránit před odposloucháváním a tzv. brute-force útoky (útoky hrubou silou). 128bitové šifrování je považováno za logicky neprolomitelné a vytváří efektivní ochranu proti bezpečnostním hrozbám a potenciálním narušitelům.

Inteligentní volba pásma i ekologické řešení
K dalším funkcím routeru Mercusys MR80X se řadí také technologie Smart Connect, jež spojuje obě frekvenční pásma, tedy pásmo 2,4 GHz i 5 GHz, do jediné sítě Wi-Fi s jediným SSID identifikátorem (názvem sítě). Vaše koncová zařízení si tak mohou sama inteligentně zvolit aktuálně nejlepší dostupné pásmo se silnějším signálem, které v daný okamžik nabízí vyšší rychlost. Vaše koncová zařízení budou fungovat optimálně i ve chvíli, kdy se s nimi právě budete pohybovat po domácnosti.

Díky funkci Target Wake Time je zase snížena spotřeba energie u mobilních a IoT zařízení v průběhu datových přenosů. Díky tomu dochází k prodloužení výdrže jejich baterie a méně častému nabíjení. Další funkce BSS Color zase minimalizuje narušování signálu sousedními sítěmi, čímž dále roste efektivita datových přenosů.

Klíčové vlastnosti MR80X:

  • Optimální rychlosti Wi-Fi 6 – Optimální rychlosti Wi-Fi 6 dosahují až 3 Gb/s pro rychlejší surfování, streamování a stahování, to vše souběžně.
  • Více zařízení, větší zábava – Podporuje technologie MU-MIMO a OFDMA pro minimalizaci zahlcení a zečtyřnásobení průměrné kapacity.
  • Wi-Fi síť, která jde dále – 4 všesměrové antény s vysokým ziskem a technologií Beamforming posilují stabilitu připojení po celé domácnosti a zajišťují silný Wi-Fi signál v každém rohu.
  • Celkové zabezpečení sítě – nejnovější standard WPA3 zajišťuje vyšší bezpečnost Wi-Fi sítě.
  • Gigabitová kabelová připojení – využijte plnou rychlost svého internetového připojení a přenášejte data závratnou rychlostí pro maximální výkon sítě.
  • Ekologicky úsporná spotřeba energie – funkce Target Wake Time (TWT) snižuje spotřebu energie vašich mobilních a IoT zařízení během datových přenosů.
  • Snížené rušení Wi Fi – minimalizujte rušení způsobené signálem sousedních sítí a zlepšujte efektivitu datových přenosů s technologií BSS Color.
  • Smart Connect – síť inteligentně přepíná na nejlepší dostupné pásmo pro každé zařízení.

Více informací o produktu naleznete zde:

https://www.mercusys.com/cz/product/details/mr80x


O značce Mercusys
Mise Mercusys je jednoduchá. Snažíme se nabídnout vynikající přístup k internetu co největšímu počtu lidí. Věříme, že ve stále více propojeném světě by měl mít každý přístup k obrovskému množství informací a zábavy, které jsou dnes k dispozici. Mercusys se zavázal stát se důvěryhodným partnerem a rozšířit vaše obzory tak, aby zahrnovaly nekonečný potenciál cenných lidských spojení, která internet poskytuje.

Mercusys se specializuje na poskytování základních zařízení, která tvoří páteř vašeho propojeného života. Široká a neustále rostoucí řada směrovačů Wi-Fi, adaptérů Wi-Fi, opakovačů, přístupových bodů a přepínačů SOHO vám pomůže vytěžit z vašeho internetového připojení maximum a proměnit váš domov nebo malou kancelář v prosperující epicentrum připojení. Další informace naleznete ve webové prezentaci společnosti na adrese www.mercusys.com/cz.