První Polní den v Drahenicích se zaměří na regenerativní zemědělství, provázet jím bude Dalibor Tomko z IdeaSense

Projekt z oblasti regenerativního zemědělství Carboneg, na jehož vzniku se podílela inovační společnost IdeaSense, pořádá v Drahenicích k tomuto tématu Polní den. Akce se bude konat 23. června na zámku Drahenice ve spolupráci s jejím hostitelem, Wenzelem Lobkowiczem. Ten se regenerativní pastvě věnuje od roku 2017. Účastníci se mohou těšit na témata, jako jsou například regenerativní pastva a její principy či zapojení drůbeže v rámci regenerativního zemědělství. Jedním z řečníků bude Václav Kurel, ředitel projektu Carboneg, který se bude ve svém bloku věnovat tématu uhlíku jako dalšímu příjmu pro farmáře a celkově se s účastníky podělí o své rozsáhlé poznatky a zkušenosti z tohoto oboru.

Událostí bude provázet Dalibor Tomko, Innovation Designer ve společnosti IdeaSense, která klientům pomáhá inovovat produkty, služby a business modely prostřednictvím své metody Inovačních farem. 

„Od doby, kdy jsme Václavu Kurelovi a jeho projektu Carboneg pomáhali s IdeaSense ke zrodu, uplynul již rok. Jsem rád, že zájem o téma regenerativního zemědělství a uhlíkové neutrality v Česku neustále narůstá. Stále více zemědělců totiž dochází k pochopení, že v tomto způsobu nakládání s půdou je budoucnost. Je mi ctí, že po konferenci “Živá krajina” mohu moderovat také “Polní den”, další událost z dílny Carbonegu, která se navíc odehraje na tak krásném místě, jako je zámek Drahenice,” říká Dalibor Tomko, Innovation Designer ve společnosti IdeaSense. 

Společnost IdeaSense se v posledních dvou letech stále intenzivněji angažuje v projektech z oblasti udržitelnosti, ESG a cirkularity. V poslední době na nich spolupracovala například s Magistrátem hlavního města Prahy či stavební společností Wienerberger.

Pozvánku spolu s odkazem na registraci k účasti naleznete ZDE