IdeaSense pomáhá srovnávacímu portálu Srovnejto.cz zjednodušit zákazníkům ověření dostupnosti půjčky

Inovační společnost IdeaSense, která napříč obory navrhuje dlouhodobě prosperující produkty, služby a byznys modely, v březnu navázala novou spolupráci s firmou Srovnejto.cz. Jedná se o B2C platformu pro srovnání pojištění, bankovních půjček, energií a dalších finančních produktů, jež jsou aktuálně na trhu dostupné. Cílem spolupráce je zpřístupnit zákazníkům posouzení jejich aktuální finanční situace, zjištění úvěruyschopnosti a ověření, kde pro ně má smysl o půjčku zažádat. A nebo naopak doporučit, jak ušetřit, protože by pro ně půjčka byla již riziková. IdeaSense využívá své dlouholeté zkušenosti s aplikací přístupu Human-centered design a prediktivních trhů Ideapoly a navazuje tak na práci pro klienty jako je Tesco, ČEZ, Visa či Wienerberger.

IdeaSense se v rámci spolupráce zaměřuje na porozumění zákaznickým potřebám a vytvoření služeb, které je dokáží naplnit. Hloubkový vhled do potřeb uživatelů portálu odkryl příležitosti a umožnil vytvořit strategické směry rozvoje. Následný inovační proces se soustředí na naplnění nových příležitostí úpravou služeb samotných i zákaznické zkušenosti, čímž zvyšuje spokojenost uživatelů na platformě Srovnejto.cz. Portál tak zákazníkům nabídne nejen srovnání nabídek, ale také rozšířené portfolio služeb. Nově například Srovnejto.cz nabízí komplexní servis, kde si můžete nejen půjčky srovnat, ale zjistíte svou finanční situaci, jaká je výše úvěru, na kterou bezpečně dosáhnete a kolik zvládnete splácet. Navíc si můžete u vybraných finančních institucí on-line ověřit, jestli má smysl u nich o danou půjčku zažádat a neztrácíte čas s těmi, kde to nedopadne. 

Portál Srovnejto.cz je ve své kategorii jedničkou na trhu. Prostřednictvím inovací má pak obrovskou příležitost odlišit se a ještě více posílit své postavení. Jedním z příkladů jejich kvalitní služby je možnost získat finanční prostředky od zákazníkem zvolené banky za nejlepších možných podmínek na trhu, ve velmi krátkém čase a bez nutnosti být u žádosti fyzicky přítomen. Významně tak pomůže běžným domácnostem se zvládáním rostoucího tlaku na rodinný rozpočet,” říká Michal Reynaud ze společnosti IdeaSense. 

Srovnejto.cz je portál, který nabízí srovnání nejen bankovních půjček, energií, ale také dalších finanční služeb aktuálně dostupných na trhu. Koncovým zákazníkům tak pomáhá snižovat výdaje. Nové půjčky na Srovnejto.cz však nenabídnou jen srovnání, ale podle zadaných parametrů a scoringu umožní klientovi výběr z dodavatelů, u kterých má velkou šanci získat to, co potřebuje. Srovnejto.cz se on-line spojí s příslušnou finanční institucí a během chvilky zjistí jak to s půjčkou pro daného zájemce bude. 

„Chceme zákazníkům maximálně ulehčit komplikovaný a pro ně dost citlivý proces, který žádost a sjednávání úvěrů provází. U nás zjistí, jak na tom jsou, na jakou půjčku má smysl cílit a co udělat proto, aby získali tu nejvýhodnější. Navíc s vybranými finančními institucemi ověříme, jestli u nich má pro daného zákazníka smysl požádat a pak už jde téměř najisto ,” dodává ředitel divize osobních financí Aleš Fojtík z, Srovnejto.cz.

IdeaSense se věnuje inovacím napříč různými obory. Společnost tak již spolupracovala například s Magistrátem hlavního města Prahy na projektech udržitelnosti a cirkulární ekonomiky, s energetickou skupinou MVV Energie CZ na službě pro developery Develore či s největším světovým výrobcem stavebních materiálů a řešení, firmou Wienerberger, kde se IdeaSense spolupracuje na uvedení řady inovací na trh.

O IdeaSense  

Renomované inovační studio IdeaSense vzniklo v roce 2012 a na českém trhu platí za leadera ve své specializaci. Pro globální i lokální klienty napříč obory navrhuje dlouhodobě prosperující produkty, služby a byznys modely. Za IdeaSense stojí Kateřina Čiháková Ailová a Rudolf Čihák. 

Úspěch staví na talentovaném týmu designérů, výzkumníků, stratégů a inovativních metodách, jakými jsou například přístup Human-centered design nebo Jobs-To-Be-Done, přičemž se společnost stále přizpůsobuje nejaktuálnějším trendům a poznatkům z oboru. IdeaSense dále využívá vlastní platformu Ideapoly, která integruje crowdsourcing nápadů a prediktivní trhy a umožňuje modelovat reálný úspěch prototypů na trhu.  

Multidisciplinární expertíza IdeaSense se zaměřuje na inovace v oblastech fintech a banking, energetika, stavebnictví, automotive, sociální služby a další, vždy s přesahem k cirkulární ekonomice a ekologické udržitelnosti. Spolupráce s klienty má nejčastěji formu tzv. Inovační farmy®, soustředící know-how a kreativní potenciál celého týmu na maximalizaci úspěchu nového řešení na trhu a jeho udržitelnost. Kromě kompletního servisu v oblasti vývoje inovací poskytuje IdeaSense svým klientům, mezi které patří například společnost Erste, Česká Spořitelna, Komerční banka, Wienerberger, ČEZ, VISA či Tesco, dohled nad realizací jednotlivých projektů či implementaci inovací skrze své dceřiné startupy. Firmám dále pomáhá aktivovat vlastní inovační potenciál skrze nastavení interních inovačních ekosystémů.   

Více informací na: www.ideasense.cz.