První prázdninový týden odstartoval další silnou cestovní vlnu

Praha/Brno, 1. července 2022 – První týden letních prázdnin a současně týden se dvěma státními svátky opět překonal cestovatelský rekord z minulých týdnů. Aktuální rezervace Čechů na období 1. – 10. července jsou podle dat Kiwi.com v porovnání s rezervacemi v předchozích červnových týdnech vyšší v průměru o více než 30 %. Tento prodloužený týden Češi současně rezervovali v drtivé většině s předstihem 3 týdny až 2 měsíce. 

„Zájem o letenky má i nadále vzestupnou tendenci, a to i přes všechny aktuální komplikace, kterým mohou cestující čelit kvůli přetíženým letištím a nedostatku personálu aerolinek. Trend rostoucích cen letenek rovněž přetrvává, nicméně možná právě proto Češi raději rezervují lety včas,” říká Eliška Řezníček Dočkalová, ředitelka zákaznické zkušenosti Kiwi.com s tím, že oproti červnu jsou letenky na první prázdninový týden v červenci dražší v průměru o 36 %

Tento cenový nárůst se aktuálně týká především letů na kratší a středně dlouhé vzdálenosti, tedy i letů po Evropě. V případě Čechů jde pak klasicky o destinace v Itálii, kde jsou nejčastějšími cíli Řím, Milán či Neapol, dále ve Španělsku (Barcelona) a ve Spojeném království (Londýn), kde tráví v průměru 5 dní.

V minulém roce se touto dobou rovněž nejvíce cestovalo do Itálie, Španělska, následovala Ukrajina, kde byly nejčastějšími cíli Kyjev a Lvov.

O Kiwi.com

Kiwi.com je přední travel-tech společností se sídlem v České republice, která celosvětově zaměstnává více než tisíc lidí. Její unikátní algoritmus – virtuální propojování – umožňuje uživatelům kombinovat lety tradičních aerolinek a nízkonákladových leteckých společností v rámci jednoho itineráře. Společnost Kiwi.com každý den uskuteční přes 20 miliard kontrol cen, a pokryje tak 95 procent globální letové nabídky. Zákazníci mají díky Kiwi.com přístup k lepším cenám i trasám, které jiné vyhledávače nemohou nabídnout. Na Kiwi.com se denně odehraje přes 50 milionů vyhledávání a prodá se přes 40 tisíc jízdenek.