Nejprodávanější řada IP kamer Axis se rozrůstá o dva modely s hlubokým učením

Společnost Axis Communications přidává do své nejprodávanější řady kamer AXIS P14 dva nové modely vybavené nejnovějším SoC (systémem na čipu) společnosti Axis a jednotkou hlubokého učení (DLPU). Díky ní lze používat chytré aplikace s umělou inteligencí přímo v koncovém zařízení. Kamery mají tzv. bullet design, jsou určené ke všestrannému využití a dodávají se s předinstalovanou funkcí AXIS Object Analytics, která umožňuje detekci a klasifikaci osob, vozidel a typů vozidel přesně podle potřeb uživatele.

Nové kamery AXIS P1467-LE a AXIS P1468-LE jsou ideální pro různé scénáře videodohledu. Poskytují vynikající kvalitu obrazu s forenzními detaily v rozlišení až 5 MPx při rychlosti 30 fps (P1467-LE) nebo 4K rozlišení při rychlosti až 60 snímků za sekundu (P1468-LE). Tyto robustní kamery jsou připravené pro venkovní použití a odolávají větru o rychlosti až 50 m/s. S krytím IP66/67, NEMA 4X a IK10 jsou chráněny před prachem, deštěm, sněhem a nárazy. 

Díky pokročilé technologii Axis Forensic WDR jsou tyto kamery připravené pro venkovní instalace, kde snímají kvalitní obraz i ve scénách obsahujících zároveň tmavé i světlé plochy. Technologie Axis Lightfinder 2.0 zaručuje vynikající forenzní obraz i za slabého osvětlení a technologie Axis OptimizedIR umožňuje dohled v naprosté tmě na vzdálenost až 40 m bez potřeby dalšího osvětlení. Adaptivní pohybová expozice významně snižuje pohybové rozostření u přibližujících se objektů nebo u objektů nacházejících se velmi blízko. Kromě toho disponují tyto kamery také technologií Axis Zipstream s podporou formátů H.264 a H.265, která výrazně snižuje nároky na šířku pásma a úložiště, aniž by byla ohrožena kvalita obrazu. 

Nejnovější procesor ARTPEC-8 s jednotkou hlubokého učení


Základem nových kamer je nejnovější SoC Axis (systém na čipu) ARTPEC-8, který obsahuje i jednotku hlubokého učení (DLPU). To umožňuje vylepšené možnosti zpracování a ukládání dat, které umožňují shromažďovat a analyzovat ještě více dat přímo v koncovém zařízení. Díky předinstalované funkci AXIS Object Analytics nabízejí kamery pokročilou detekci a klasifikaci lidí a různých typů vozidel – vše je přizpůsobeno vašim konkrétním potřebám. Díky technologii edge-to-edge lze kamery přímo připojit také k síťovým reproduktorům Axis, například AXIS C1310-E Network Horn Speaker, a tím zesílit jejich odstrašující účinek zvukovou automatickou výstrahou nebo využít obousměrný přenos zvuku. Kamery lze napájet stejnosměrným proudem nebo využít PoE napájení (Power over Ethernet). Tím i v případě výpadku proudu bude zajištěno redundantní spolehlivé napájení, které ochrání vaše data a zvýší bezpečnost systému. 

Standardní výbava kamer Axis zahrnuje i funkce kybernetické bezpečnosti, které pomáhají zabránit neoprávněnému přístupu a chrání systém jako celek. Její součástí jsou také podepsaný firmware a zabezpečené spouštění, které zajišťují pouze instalaci oficiálního autorizovaného firmware, který nebyl kompromitován. 

Mezi klíčové vlastnosti nových kamer AXIS P1467-LE a AXIS P1468-LE patří:

  • vynikající kvalita obrazu v rozlišení 5 MPx nebo 4K;
  • pokročilá analytika s hlubokým učením (DLPU);
  • technologie Lightfinder 2.0, Forensic WDR a OptimizedIR;
  • podpora pro audio a I/O konektivita;
  • vestavěné funkce kybernetické bezpečnosti;
  • vysoká odolnost proti nárazům a povětrnostním vlivům.

Nové kamery řady AXIS P14 budou v České republice k dispozici prostřednictvím distribučních kanálů společnosti Axis za doporučené koncové ceny 19 900 Kč (AXIS P1467-LE) a 25 900 Kč (AXIS P1468-LE).

O společnosti Axis Communications
Axis vytváří chytřejší a bezpečnější svět s pomocí řešení, která zvyšují úroveň zabezpečení a zlepšují procesy v podnikání. Jako světový leader v oblasti síťových technologií nabízí společnost Axis řešení videodohledu a řízení přístupu, interkomy a audiosystémy. Tato řešení jsou ještě efektivnější díky inteligentním analytickým aplikacím a vysoce kvalitním školením. V současnosti má Axis přibližně 4 000 zaměstnanců ve více než 50 zemích a při poskytování řešení zákazníkům spolupracuje s technologickými partnery a systémovými integrátory z celého světa. Společnost byla založena v roce 1984 a sídlí ve městě Lund ve Švédsku. Více informací o společnosti Axis najdete na webové stránce www.axis.com.