Český Mailstep propojuje české e-shopy s Evropou

Až pro 75 nových online tržišť po celé Evropě nabízí své služby česká fulfillmentová jednička Mailstep, a to díky mezinárodní platformě BaseLinker. 

Praha, Česká republika, 11.srpna 2022 – I když e-commerce v Česku i ve světě zažívá kvůli všeobecnému zdražování horší chvíle, online tržiště neboli marketplaces rostou. A to meziročně o 6 procent rychleji než samotná e-commerce. 

Tento trend potvrzují i data společnosti Mailstep, která e-shopům pomáhá s fulfillmentem – tedy s veškerými službami týkajícími se balení zboží nebo logistiky.

„Vidíme, že online tržiště jsou pro e-shopy čím dál důležitější. A díky platformě BaseLinker můžeme nyní našim zákazníkům nově pomoci s logistikou až pro 75 nových online tržišť po celé Evropě. Mohou tak snáze expandovat a veškerý proces přes přepravu až po případné vracení zboží za ně vyřešíme i za hranicemi České republiky,“ vysvětluje Libor Hudeček, CEO společnosti Mailstep.

Podle Radka Kloudy, CEO společnosti BaseLinker pro Česko a Slovensko, se bariéry vstupu a podmínky pro zalistování na marketplacech obecně zmírňují. E-shopy se proto častěji rozhodují prodávat mimo Českou republiku. Klienti objevují hlavně západní Evropu a Ameriku, dále pak region střední a východní Evropy, mimo jiné i díky schopnosti doručovat zboží klidně už následující den a lepší dostupnosti fulfillmentových služeb, jakou je Mailstep.

„Dnes jsou navíc velmi rychlé, jednoduché a levné způsoby, jak e-shopy napojit na marketplaces a navíc jim vyřešit kompletní zalistování a překlady produktů, objednávky, sklady, fakturaci nebo outsourcovat celou logistiku. Propojení BaseLinkeru s Mailstepem proto vnímám jako obrovskou přidanou hodnotu pro naše expandující klienty,“ dodává Klouda.

Lidé si už zvykli na dodání zboží do druhého dne

Oblast fulfillmentu získává vzhledem k dlouhodobému boomu e-commerce na důležitosti a nic na tom nemění ani současné ochlazení trhu. Menším internetovým prodejcům pomůže fulfillment vyřešit veškeré logistické služby a samotný majitel nebo provozovatel e-shopu se může soustředit na ostatní aktivity související s podnikáním.

„Velký rozmach e-commerce nastavil i novou laťku spotřebitelských očekávání, kdy už jsme zvyklí na dodání do druhého dne. Záruka rychlé přepravy velkých hráčů vytvořila precedens pro zbytek odvětví, ale zdaleka ne každý s nimi může udržet krok. Mnoho menších obchodníků tak přirozeně hledá způsoby, jak odbourat časově náročné úkony, jako je logistika,“ říká Libor Hudeček.

Čím dál více e-shopů, a to i těch nejmenších, proto využívá služeb fulfillmentu, jehož vliv na samotný byznys kolem e-commerce rok od roku roste. To dokládá i úspěch českého Mailstepu, který očekává, že loňské půlmiliardové tržby letos zvýší o desítky procent.

O společnosti Mailstep:

Mailstep je logisticko-technologická společnost a lídr trhu v České republice v oblasti fulfillmentu pro e-shopy. Aktuálně zajišťuje servis pro více než 200 e-shopů střední a západní Evropy, a pro několik evropsky významných klientů v oblasti e-commerce subscription (předplatné věcí). Technologické řešení Mailstepu je propojeno s více než 60 evropskými balíkovými dopravci, předními marketplaces a největšími tuzemskými i světovými e-shopovými platformami (Shoptet, Shopify a další). Mailstep je na trhu od roku 1990. V roce 2021 koupila investiční skupina Emma Capital Jiřího Šmejce 70% podíl ve společnosti Mailstep, zakladatel společnosti Jan Rozlivka drží 30% podíl.

O BaseLinker:

BaseLinker je jedním z největších integračních platforem pro e-commerce v Evropě s více než 20 tisíci aktivních klientů. Neomezený přístup na více než 500 integrací a služeb je nabízeno v rámci jednoho měsíčního paušálu. Letos BaseLinker spustil svoje služby i v Čechách a na Slovensku, klienti tak mají zároveň kompletní lokální podporu. Kromě populárních lokálních a zahraničních integrací, nabízí BaseLinker platforma i kompletní vyřízení všech objednávek, produktů a skladů z jednoho místa. BaseLinker je privátně vlastněná technologická společnost. Klienti BaseLinekru v minulém roce vygenerovali přes platformu prodeje ve výši téměř 10 miliard eur a prodávali do 180 zemí.

Co je fulfillment?

Fulfillment je komplexní služba určená pro podnikatele v oboru e-commerce, kterým pomáhá zajistit veškeré logistické aspekty jejich e-shopů – od skladování, přes balení objednávek po doručení koncovému zákazníkovi. Přenechat celý proces logistiky fulfillmentovým expertům umožní majitelům e-shopů se soustředit na jejich rozvoj (produktový, obchodní nebo marketingový). Celý proces je zcela škálovatelný, takže bez ohledu na to, jak rychle rostou, mají zaručenou stejnou kvalitu servisu pro každou objednávku.