HUAWEI na veletrhu IFA představila řadu nových produktů včetně vlajkových lodí

Na veletrhu IFA v Berlíně svá nová zařízení představovala také společnost HUAWEI, která je  všechny uvedla v sobotu 3. září. Mezi prezentovanými novinkami nechyběly vlajkové lodě z řad tabletů a notebooků, nové chytré telefony z řady nova, nebo chytré hodinky Watch D. Prostor dostal také ekosystém Huawei Mobile Services, který se vyvíjí působivou rychlostí, čímž HUAWEI prokazuje svůj pokračující závazek k neustálým inovacím. 

Společnost HUAWEI neustále rozvíjí svá zařízení po stránce hardwaru i softwaru. Cílem je, aby byla uživatelsky příjemnější, snadnější a lépe spolupracující. Tyto vlastnosti se jí daří zdárně implementovat a jsou součástí i nových inovativních produktů, které byly představeny na veletrhu IFA. Příznivci a uživatelé značky HUAWEI se mohou těšit z nového tabletu MatePad Pro, laptopu MateBook X Pro, chytrých telefonů nova 10 či nova 10 Pro a nejnovějších chytrých hodinek Watch D. 

Nova 10 a Nova 10 Pro – špičkové fotomobily

Zcela nové smartphony HUAWEI nova 10 a nova 10 Pro byly vyvinuty se zaměřením na nejnovější fotografické trendy. Výrobci chytrých telefonů vždy upřednostňovali zadní fotoaparát, ale pro miliony uživatelů nejnovějších aplikací sociálních médií je klíčový výkon především předního fotoaparátu. Proto jsou telefony nova 10 a nova 10 Pro prvními smartphony, které převrátily tradiční přístup. Obě zařízení se mohou pochlubit 60MP ultraširokým předním fotoaparátem schopným pořizovat 4K videa. HUAWEI nova 10 Pro má take další 8MP portrétní fotoaparát pro křišťálově čisté selfies. 

Oba chytré telefony mají také řadu působivých specifikací navržených tak, aby nadchly opravdu každého, včetně 50MP zadního fotoaparátu s pokročilým zpracováním obrazu, vysokou obnovovací frekvenci obrazovky a schopnost rychlého nabíjení. To vše je zabaleno do neuvěřitelně elegantního designu, přičemž HUAWEI nova 10 Pro měří pouhých 7,88 mm a nova 10 je ještě tenčí, má 6,88 mm. Na veletrhu IFA si oba smartphony vysloužily i několik ocenění. Nova 10 si odnesla cenu Best of IFA 2022 od Phone Arena a Yanko Desing. Nova 10 Pro také Best of IFA 2022 od Phandroid a Best in Show Winner od Trusted Reviews. 

MateBook X Pro – vlajková loď mezi notebooky 

Best in Show Winner od Trusted Reviews získal také nejnovější, ultratenký, ultralehký notebook HUAWEI MateBook X Pro, který v sobě ukrývá řadu inovativních funkcí v krásném kovovém provedení s matnou povrchovou úpravou, která odolá otiskům prstů i poškrábání. Díky použití lehkých a odolných hořčíkových slitin a oxidačního povlaku Micro-arc je notebook vysoce přenosný a také ultraodolný. Díky svému designu si zasloužil i cenu Best of IFA 2022 od Yanko Design. 

HUAWEI MateBook X Pro vyniká především svým 14,2palcovým 3.1K FullView displejem a může se pochlubit nejpokročilejším touchpadem, jaký kdy na MateBooku byl. HUAWEI Free Touch podporuje osm ovládacích gest včetně snímků obrazovky, jasu, nastavení hlasitosti a mnoha dalších. Vybaven je nejnovějším procesorem Intel® Core™ 12. generace a nabízí zcela novou hybridní architekturu, která je o 60 % účinnější než její předchůdce.

MatePad Pro – zážitek jako z notebooku 

Vlajková loď nové generace tabletů, HUAWEI MatePad Pro, byla oproti ostatním tabletům výrazně inovována. K vylepšení došlo z hlediska designu, kvality obrazovky, audiovizuálního zážitku, softwaru i hardwaru. Nadchne tak i ty nejnáročnější uživatele. Pochlubit se může 12,6palcovým OLED Real Color FullView displejem s vysokou obnovovací frekvencí 120Hz, poměrem obrazovky k tělu 90 % a technologií Universal Color Consistency, která poskytuje bohatší funkce a konzistentní barvy. 

HUAWEI MatePad Pro přináší uživatelům také lepší zážitek, zlepšuje kreativitu a produktivitu tabletových produktů a nabízí zážitek jako na PC. Funkce jako App Multiplier a podpora Multi-Window umožňují současné zpracování více úloh. HUAWEI M-Pencil 2. generace a chytrá magnetická klávesnice navíc poskytují uživatelům všestrannost při přepínání mezi kancelářskými, kreativními a studijními scénáři. Ani HUAWEI MatePad Pro si nechal utéct ocenění Best of IFA 2022 od Android Headlines, Yanko Design či Android Authority. 

HUAWEI Watch D – zdravotní asistent na zápěstí 

Mnoho nositelných zařízení HUAWEI dokáže monitorovat řadu důležitých zdravotních statistik, jako je například přesné sledování srdce a SpO2 a mnoho dalších. Začátkem tohoto roku HUAWEI oznámilo uvedení nových chytrých hodinek Watch D, které budou disponovat inovativním systémem, který měří krevní tlak uživatele a budou podporovat elektrokardiogram (EKG). 

HUAWEI Watch D se tak pro uživatele stanou komplexním zdravotním asistentem s celodenním sledováním SpO2 a srdečního tepu, což umožní nastavit automatické připomenutí nízké hladiny kyslíku v krvi, stejně jako sledování spánku a stresu. I z toho důvodu se staly jednoznačně Best of IFA 2022. Toto ocenění získaly od Phone Arena, Tech Radar, Yanko Design, Android Authority a Ubergizmo. 

Huawei Mobile Services – neustále se vyvíjející ekosystém

Ekosystém HMS (Huawei Mobile Services) se vyvíjí opravdu působivou rychlostí. Neustále se posouvá dopředu, aby uživatelům nabídl vynikající možnosti mapování, navigace, vyhledávání, pošty i nakupování. Huawei také nadále investuje do svého trhu AppGallery, který má nyní 580 milionů aktivních uživatelů měsíčně, z nichž více než 45 milionů sídlí v Evropě. Počet aplikací dostupných v AppGallery se meziročně zvýšil o 147 % a více než 5,5 milionu registrovaných vývojářů pracuje na další integraci. Z toho důvodu byla AppGallery právem oceněna od Newsweek za Best of IFA 2022. 

„Jsme potěšeni, že se opět vracíme na IFA. Vždy šlo o skvělý veletrh pro neuvěřitelné inovace v celém technologickém průmyslu a HUAWEI má na výstavě opět několik zajímavých produktů. Zaměřili jsme se na prvotřídně navržený hardware i software, který poskytuje bezproblémový zážitek na více zařízeních, a také na fotografický výkon přizpůsobený potřebám uživatelů. Od zdraví a kondice, až po zábavu a chytrá kancelářská řešení. HUAWEI i nadále posouvá hranice a my budeme i nadále přinášet úžasné technologické inovace našim milionů věrných fanoušků po celé Evropě,” říká William Tian, prezident WEU. 

Aktuální informace ze světa HUAWEI Consumer BG naleznete denně aktualizované na:

Web: https://consumer.HUAWEI.com/cz/

Facebook – CZ/SK: https://www.facebook.com/HUAWEIMobileCZSK/

YouTube: https://www.youtube.com/HUAWEImobileczsk

Instagram: https://www.instagram.com/HUAWEImobileczsk

Twitter: https://twitter.com/HUAWEICZ_SK

O HUAWEI Consumer Business Group

Produkty a služby společnosti HUAWEI jsou dostupné ve více než 170 zemích a používá je třetina světové populace. V Německu, Švédsku, Rusku, Indii a Číně bylo zřízeno čtrnáct výzkumných a vývojových center. HUAWEI CBG je jednou ze tří obchodních jednotek společnosti HUAWEI a zahrnuje smartphony, PC, tablety, nositelné a cloudové služby atd. Globální síť společnosti HUAWEI je postavena na více než 34letých zkušenostech v telekomunikačním průmyslu a je odhodlána poskytovat nejnovější technologický pokrok spotřebitelů po celém světě.